Friday, 19 April, 2024

Εκδήλωση για τους “Τρεις Ιεράρχες” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μυλοτόπου “Οι Καππαδόκες”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλοτόπου “Οι Καππαδόκες” πραγματοποιεί την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 στις 6μμ. στην Αίθουσα του Συλλόγου

εκδήλωση-ομιλία του Κώστα Νίγδελη, με θέμα: “Οι Τρεις Ιεράρχες”. Τρεις διάνοιες σπινθηροβόλες, πανεπιστήμονες. τρεις καρδιές ανδρείες, γενναίες. Είναι οι τρεις Ιεράρχες, οι προστάτες των γραμμάτων, που τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, όλους μαζί. Τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
Η προσφορά των τριών Ιεραρχών στην ανθρωπότητα είναι μοναδική. Θεμελίωσαν την Ορθοδοξία, γι΄ αυτό και τους λέμε Πατέρες. Μορφώθηκαν ελληνικά και δίδαξαν ελληνικά. Οι μεγάλοι σοφοί της εποχής μας αντλούν από την ανεξάντλητη σοφία τους. Είχαν χαρίσματα και πήραν φροντισμένη αγωγή απ΄ τα σπίτια τους και κυρίως από τις μητέρες τους, την Εμμέλεια, τη Νόνα και την Ανθούσα. Όμως με τη δική τους επιμέλεια, τον κόπο και την προσπάθεια έγιναν μεγάλοι. Αγωνίστηκαν ασταμάτητα, προσευχήθηκαν αδιάκοπα και ασκήθηκαν στον αγώνα της αρετής. Έτσι έγιναν οι πρωταθλητές της ευσέβειας, της αρετής, της αγιότητας αλλά και των γραμμάτων και της σοφίας. Αξίζει να τους μιμηθούμε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου