Tuesday, 16 April, 2024

Κοπανός Νάουσας: Ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών παρών στο ‘Ομάλ’

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, δεκάδες μέλη ποντιακών Συλλόγων της Κεντρικής Μακεδονίας ένωσαν τα χέρια τους και χόρεψαν τον ποντιακό χορό «Ομάλ»

αφιερώνοντάς τον στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τα 353.000 θύματα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού Νάουσας, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στο πλαίσιο του ποντιακού ιερού πανηγυριού, που είναι αφιερωμένο στην Παναγία της Λάλογλης από το Καρς.


Η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού με προσκεκλημένους 100 ποντιακούς Συλλόγους, ανάμεσα τους και ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών, με τον πρόεδρο Δημήτρη Χανταβαρίδη τίμησαν την ημέρα στη μνήμη των 353.000 προγόνων σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.


H εκδήλωση ξεκίνησε με το μοιρολόι του Αλέξη Παρχαρίδη για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας, τη συμμετοχή του ηθοποιού Τάκη Βαμβακίδη και πλήθος χορευτών και κόσμου.


Όλοι οι Σύλλογοι ενωμένοι έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα, με σημαίες ποντιακές και ελληνικές σε όλα τα μπαλκόνια και τις οικίες περιμετρικά της πλατείας και τα λάβαρα των Σωματείων.

Από τον Σύλλογο Κοπανού, penapress και pontos-news και τον υπεύθυνο της εκδήλωσης Κωστελίδη Βένο, από όπου και το βίντεο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου