Friday, 19 April, 2024

Το ΚΑΠΗ Έδεσσας τίμησε τη Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, με ομιλία

Το ΚΑΠΗ Έδεσσας υποδέχθηκε το μήνα Οκτώβριο εορταστικά τιμώντας τη Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Οι ηλικιωμένοι παρακολούθησαν

στην αίθουσα του ΚΑΠΗ τη μηνιαία ομιλία της Κοινωνικής Λειτουργού, Σωτηρίας Φιλούκατζη, για πρώτη φορά μετά από τη ανάπαυλα του καλοκαιριού.
Το θέμα επικεντρώθηκε στην «Τρίτη Ηλικία», στο κεφάλαιο της ζωής που λέγεται «γηρατειά». Τα ΚΑΠΗ λειτουργούν ως κέντρα ξεγνοιασιάς και θαλπωρής για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, δίνοντας τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν και να συζητήσουν παρόμοιες εμπειρίες ή να ακούσουν ένα παρηγορητικό λόγο. Έρευνες δείχνουν ότι η αποξένωση και η απραξία λειτουργεί «νευροτοξικά», θέτοντας τον εγκέφαλο σε αδράνεια, ενώ η συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους, ενισχύει την προσωπικότητα του ηλικιωμένου, σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.
Επίσης, έγινε αναφορά στη δυνατότητα που έχουν τα μέλη να παρακολουθούν διάφορα προγράμματα στο ΚΑΠΗ.


Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προβλήθηκαν βίντεο και εικόνες που κέντρισαν το ενδιαφέρον και το συναίσθημα, με παραδείγματα από μέρη συνάθροισης ηλικιωμένων όπως ΚΑΠΗ, Γηροκομεία κ.α.


Την ομιλία πλαισίωσαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΕΥ ΖΗΝ» Δημήτρης Γιώγας. Ο Δήμαρχος συγχάρηκε την εκδήλωση και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά. Βλέποντας τη μεγάλη συμμετοχή και δυναμική των τμημάτων, δήλωσε τη στήριξη του στις δράσεις του ΚΑΠΗ. Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΕΥ ΖΗΝ» με τη σειρά του, ευχήθηκε ένα όμορφο ξεκίνημα στα φετινά προγράμματα και παρότρυνε τη συμμετοχή σ’ αυτά. Ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο που επιτελεί και δεσμεύεται ότι θα είναι αρωγός σε νέες δραστηριότητες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου