Thursday, 25 July, 2024

39η Βορειοελλαδίτικη Ορειβατική Συνάντηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Έδεσσας-ΕΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

στις 15 & 16-6-2024 η 39η Βορειοελλαδίτικη Ορειβατική Συνάντηση  στον κατασκηνωτικό χώρο  στο όρος Βόρας “Ξέφωτο Πάτηματος» με Συλλόγους  και ορειβάτες από όλη την Βόρειο Ελλάδα, Συμμετείχαν 19 σύλλογοι, 1 Ομοσπονδία και μία  ξένη αντιπροσωπεία. Η συνολική συμμετοχή ήταν από περίπου 200 άτομα.

Δεκάδες οι σκηνές από τους ορειβάτες που κατασκήνωσαν στο πανέμορφο καταπράσινο  χώρο που επιλέχθηκε να γίνει η συνάντηση. Η φετινή ΒΟΣ ήταν αφιερωμένη στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α’ΠΠ καθώς εκείνη την ταραγμένη περίοδο όπου πάνω από 1.000.000 στρατιώτες των Συμμαχικών και Κεντρικών Δυνάμεων ήταν παρατεταμένοι εκατέρωθεν του Μετώπου, με κέντρο την περιοχή του Καιμακτσαλάν. Καλεσμένος ο ομιλητής ο ιστορικός Βαγγέλης Κανσίζογλου ο οποίος είναι Ιστορικός Έρευνας στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα που εδρεύει στη Θεσ/νίκη.

Μετά την άφιξη στο ξέφωτο Πατήματος (40.8911708Ν, 21.8685094Ε) και το καλωσόρισμα, έγινε ομιλία σχετική με την ιστορία του Μακεδονικού Μετώπου-Μάχη του Καιμάκτσαλαν και ακολούθησε γλέντι.

Ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά ανάμεσα στους Προέδρους των Συλλόγων και όλα το διήμερο από όλους ανταλλάχθηκαν πολύτιμες απόψεις-σκέψεις για το μέλλον της ορειβασίας και τέθηκαν προβληματισμοί.. Σε όλους τους παραβρισκόμενους δόθηκαν αναμνηστικές κονκάρδες και υφασμάτινη τσάντα με διαφημιστικά τουριστικά φυλλάδια του Ν. Πέλλας.

Την επόμενη ημέρα 16-6-2024 υπήρχε πλούσιο πρωινό για όλους και πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες προς το Σέρβικο νεκροταφείο, εκκλησία των Αεροπόρων, κιόσκι, κορυφή Καλογερίτσα, χώρος κατασκήνωσης… Όλοι οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα όμορφο ορειβατικό διήμερο και  έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την φιλοξενία, τις ομορφιές του τόπου μας, την επιλογή του χώρου, καθώς και τις δύο πεζοπορικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν.

Χάρη στην στήριξη της δράσης από τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, οι επισκέπτες μας γέμισαν δώρα και γεύσεις από τον τόπο μας, δίνοντας μας την υπόσχεση για συνέχιση της συνεργασίας μας με προσκλήσεις και διοργάνωση κοινών ορειβατικών δράσεων.

Ο ΕΟΣ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους, τον Πρόεδρο της ΕΦΟΕΣΕ για την παρουσία του, την αντιπροσωπεία των Βουλγάρων Οδηγών Βουνού και όλους τους Εθελοντές Εθελόντριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου  και βοήθησαν να πάνε όλα καλά. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας (ΕΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ) θέλει  να εκφράσει δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους που στήριξαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η διοργάνωση της 39ης Βορειοελλαδίτικης Ορειβατικής Συνάντησης

Επειδή η προσπάθεια ήταν πρωτόγνωρη για το σύλλογο μας και χωρίς τη στήριξη όλων των παρακάτω δεν θα μπορούσε να γίνει, θα θέλαμε να τους αναφέρουμε όλους:

Τον Αντιπεριφερειάρχη Δάνη Τζαμτζη  και την Αντιπεριφέρεια Πέλλας

Τον Δήμαρχο Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζη και τον Δήμο Έδεσσας

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνη Τσώτσο

Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Έδεσσας Βαγγέλη Θωμά

Τον υπάλληλο του Δήμου Έδεσσας Ηρ. Συμεωνίδη και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Έδεσσας οδηγούς και αποθηκάριους.

Τον ιστορικό Βαγγέλη Κανσίζογλου για την ομιλία του για το Μακεδονικό Μέτωπο και τον Παλάνη Χρήστο.

Όλες τις Εθελόντριες και τους Εθελοντές, φίλους και μέλη του Συλλόγου  που βοήθησαν στην προετοιμασία τη συγκέντρωση και μεταφορά όλων των υλικών στο σημείο της κατασκήνωσης, την εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων  και την συλλογή και επιστροφή των υλικών πίσω στην πόλη μας. Κώστας Δάμος

https://youtu.be/Xhx-teb9yuQ

https://youtu.be/oypdxcpbalQ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου