Friday, 3 December, 2021

Παπαράτσι: Η κάλπη είναι σαν την έγκυο γυναίκα πριν βγουν τα υπερηχογραφήματα..

Η κάλπη είναι σαν την έγκυο γυναίκα πριν βγουν τα υπερηχογραφήματα..
Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει, ποιοι θα είναι δηλαδή οι αντιπρόσωποι του λαού. Έτσι, λοιπόν δεν ξέρουμε και ποιοι θα εκλεγούν στις 25 Ιανουαρίου. Αν θα είναι ικανοί, μορφωμένοι, αξιοπρεπείς, δουλευταράδες ή άξιοι και με «γαλόνια» στην πραγματική ζωή.
Ο λαός αποφασίζει και αυτός με την ψήφο του θα φέρει αυτούς που θέλει στο Κοινοβούλιο. Εκτός από ορισμένες «καραμπόλες» από τις οποίες πολλές φορές προκύπτουν τερατουργήματα.
Όμως, τα τελευταία 2,5 χρόνια όλοι συμφωνούν ότι η Βουλή που διαλύθηκε πριν λίγες ημέρες, ήταν ό,τι χειρότερο είχε να επιδείξει η μεταπολίτευση. Τέτοια υποβάθμιση της Δημοκρατίας δεν έχουν ξαναδεί ούτε παλαίμαχοι πολιτικοί, ούτε δημοσιογράφοι με δεκαετίες στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Με αποκλειστική ευθύνη συγκεκριμένων βουλευτών που προσέβαλαν με τον χειρότερο τρόπο το δημοκρατικό πολίτευμα. Διότι μπορεί ο κόσμος να βρίζει και να μουτζώνει το κτίριο της ελληνικής Βουλής, όμως, η Δημοκρατία είναι πάνω απ’ όλα και οι βουλευτές οφείλουν να σέβονται τους θεσμούς. Αλλιώς να πάνε σπίτι τους…
Και τι δεν είδαμε όλον αυτόν τον καιρό. Γελοιότητες, μαγκιές, προκλητικά σχόλια, βρίσιμο, παρ’ ολίγον ξυλοδαρμοί, ειρωνεία, σχόλια επιπέδου… Τρούμπας, παρέες καταγωγίων.
Σαλταδόροι και σουλατσαδόροι, ψεκασμένοι, φαντασιόπληκτοι, πολιτικά νούμερα που έστησαν σόου για να παίξουν στα δελτία των 8 και να γίνουν γνωστοί, κουρελαρίες και της Αριστεράς και της Δεξιάς που παρέδωσαν μαθήματα ανοησίας, σαχλογκόμενες που πέρασαν τη Βουλή για πασαρέλα και ντύνονταν ή κουρεύονταν προκλητικά για να κερδίσουν μια φωτογραφία και μια λεζάντα στα παραπολιτικά των εφημερίδων.
Τόσες και τόσες ιστορίες τσακωμών στα όρια της αθλιότητας. Απειλές για κρεμάλες, για λιντσαρίσματα, ειδικά δικαστήρια, για ραντεβού στα γουναράδικα. Ο καθένας από εμάς έχει στο μυαλό κι ένα περιστατικό, κι έναν βουλευτή που εξευτέλισε το Κοινοβούλιο και απέδειξε πόσο λίγος είναι.
Μόνο μια βόλτα στους διαδρόμους της Βουλής και θα καταλάβαινε κανείς γιατί επίπεδο μιλάμε. Βουλευτές που ντύνονται λες και πάνε στο γήπεδο, που βρομάνε λες και δεν έχουν σαπούνι να πλυθούν αν και παίρνουν ένα πολύ καλό μισθό. Τέτοια κατάντια δεν περιμέναμε και ίσως ήταν μεγάλη ανακούφιση η διάλυση αυτής της Βουλής. Όμως, όλα αυτά το νούμερα που έγιναν βουλευτές και προσβάλλουν και τους υπόλοιπους άξιους και εργατικούς συναδέλφους τους, κάποιους τους έβαλε στα ψηφοδέλτια. Κάποιος τους επέλεξε για τις λίστες και το κυριότερο, κάποιος τους έδωσε δύναμη. Αθροίστηκαν ψήφοι και μπήκαν στη Βουλή όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες της πολιτικής.
Η πρώτη ευθύνη, λοιπόν, ανήκει στους πολιτικούς αρχηγούς και στους υπεύθυνους για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Βεβαίως και στα κόμματα που πιέζουν πολλές φορές για να είναι υποψήφιοι ακόμη και άτομα του… κοινού ποινικού δικαίου.
Τη δεύτερη και βασικότερη ευθύνη όμως την έχει ο ελληνικός λαός που ψηφίζει. Έχουμε τώρα μια χρυσή ευκαιρία να πετάξουμε έξω από το πολιτικό σύστημα όλα τα «μπουμπούκια» που θέλουν να υπηρετήσουν την πάρτη τους κι όχι την Ελλάδα. Ας καταψηφιστούν όλοι εκείνοι οι άθλιοι, ας επιλεγούν άξιοι επαγγελματίες, που έχουν δουλειές και δεν είναι ανεπάγγελτοι.
Πολιτικά παρτάλια θα υπάρχουν πάντα, αλλά τουλάχιστον ας περιορίσουμε τη ζημιά, ας απομονωθούν και ας γίνουν μια πολύ μικρή μειοψηφία όσοι θα προσβάλλουν με την παρουσία τους και μόνο το Κοινοβούλιο. Για να δούμε λοιπόν αν το πήραμε το μάθημα μας…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου