Thursday, 28 October, 2021

Φλας: Έχει κανείς αμφιβολία . . .

Φλας:  Έχει  κανείς αμφιβολία . . . 

Ο Τζιτζι ανασταίνει… δεινόσαυρους!
Τη σύσταση και λειτουργία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννης Ταχματζίδης, παρουσιάζοντας τον Πρόεδρο της εταιρείας, Κωνσταντίνο Κιλτίδη. Δεν πρόκειται για κάποια συνωνυμία, αφού ο Κώστας Κιλτίδης είναι ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το κόμμα και μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιστρέφει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ας πούμε… στην ενεργό πολιτική. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Κώστας Κιλτίδης είχε στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη μάχη για την Περιφέρεια στις εκλογές του Μαΐου του 2014. Είχε κανείς αμφιβολία για τους λόγους που τον… ξέθαψε;

Τι Βαρουφάκης τι… Σηφάκης!

flas553

flas5531
Με τις μηχανές τους και όχι με αυτοκίνητα, κυκλοφορούν συνήθως οι κύριοι Βαρουφάκης και Σηφάκης! Εδώ στη φώτο που βλέπουμε από το aridaianews οδηγός ο Γιάννης Σηφάκης και συνεπιβάτης ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος. Βέβαια, ελπίζουμε να γνωρίζει ο βουλευτής Πέλλας ότι το κράνος είναι απαραίτητο και να το χρησιμοποιεί όχι μόνο για.. φιγούρα κρεμασμένο, ώστε να δίνει το καλό παράδειγμα, όπως και ο Υπουργός Οικονομικών να κατεβάζει τη ζελατίνη γιατί καμιά σφαίρα… αδέσποτη δεν ξέρει από πού μπορεί να του ‘ρθει…

Χάος…
Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης “είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα” και δεν πρόκειται να περάσει απ’ τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει “μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα” και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει. «Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ’ την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς» εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει “όχι” σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. «Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό»; αναρωτήθηκε. Αναφερθείς μάλιστα στην πληροφορία ότι στην αρχή δεν γινόταν αποδεκτή η ελληνική πρόταση με την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και την απαίτηση των πιστωτών για παρουσίαση και άλλων προαπαιτούμενων έως την ερχόμενη Πέμπτη δήλωσε ότι “σκοπός των εταίρων – πιστωτών είναι να μας ξεφτιλίσουν”.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά. “Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία”, δήλωσε.

Μόνοι τους τα λέμε, μόνοι τους αισιοδοξούν!
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε στον Ρώσο Υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας A. Tkachev σε συνάντηση που είχε μαζί του, την Παρασκευή 19/6 υπουργό ότι μια χειρονομία από την πλευρά της Ρωσίας για τη διευκόλυνση των εισαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με την παράκαμψη των εμποδίων στην εισαγωγή τους, πως θα ήταν πολύ θετική όχι μόνο για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο, αλλά και ένα θετικό μήνυμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε ότι κατανοεί την αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στις απαράδεκτες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της. Υπογράμμισε, όμως, ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτές τις κυρώσεις, ενώ οι Έλληνες αγρότες πλήττονται σκληρότατα από τις μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ. Ο Tkachev έδειξε… κατανόηση στο ελληνικό αίτημα, αλλά είπε ότι οι αποφάσεις σε αυτό το θέμα λαμβάνονται στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο της Ρώσικης Ομοσπονδίας. Ο κ. Λαφαζάνης στη συνέχεια από μόνος του εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος! Τα λόγια περιττά!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου