Tuesday, 19 October, 2021

Παραπολιτικά: «Έτσι θα χορέψουν πεντοζάλη»

Κρύο μόνο στα σχολεία
Με τις χαμηλές θερμοκρασίες που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, υπήρχαν σχολεία στο νομό που δεν είχαν θέρμανση ή άναβαν μόνο για λίγες ώρες για να καταφέρουν να κάνουν εξοικονόμηση και για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Σε σχολεία μάλιστα των Γιαννιτσών μαθητές κρύωναν τόσο γιατί τα καλοριφέρ δεν άναψαν, οπότε και σχόλασαν νωρίτερα ενώ σε κάποια άλλα λειτούργησαν πολύ συντηρητικά με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα με τα πανωφόρια. Όταν λένε κάποιοι πρόεδροι σε χωριά του δήμου ότι συμβάλλουν οι Σύλλογοι Γονεών ή ακόμη και αγροτικοί συνεταιρισμοί, όπως έλεγε πέρυσι σε δημοτικό συμβούλιο ο κ. Μηλώσης, ο δήμαρχος εξοργίστηκε και έλεγε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο… Ωραία τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του συμμαζέματος κύριε δήμαρχε! Στα γραφεία έχει καλή ζέστη;

Πινακίδα για… δέσιμο!

φωτο-παραπ

Στην Κρύα Βρύση στην πιο επικίνδυνη διασταύρωση βρήκαν τρόπο να… δέσουν την πινακίδα του stop που έπεσε! την έδεσαν με καλώδιο του ΟΤΕ!

Έτσι για την… αλητεία!
Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, θεωρώ καλό να γράψω ένα σχόλιο, το οποίο έχω ξαναγράψει. Εκτός από εμένα, το έχουν γράψει και χιλιάδες άλλοι -κάποιοι πολύ καλύτερα από εμένα- αλλά, δυστυχώς, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Μπορεί να είναι οι πολιτικές θέσεις που καθορίζουν το αποτέλεσμα της πολιτικής, αλλά οι πολιτικές θέσεις εκφράζονται από ανθρώπους.
Και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Κοιτώντας τη σύνθεση της τελευταίας Βουλής -και όχι μόνο της τελευταίας Βουλής-, δεν είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες δεν ξέρουν να ψηφίζουν. Η αλήθεια είναι πως πάντα υπήρχαν καλές και άξιες υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα. Όσο όμως οι πολίτες θα προσποιούνται μια ζωή τους αθώους και τους παραπλανημένους και να ψηφίζουν λούμπεν πρόσωπα που είναι γνωστά από την τηλεόραση -δεν χρειάζεται να αναφέρω κάποιο πρόσωπο γιατί θα …αδικήσω τα υπόλοιπα- μετά είναι αργά για να παραπονιούνται για το … επίπεδο της Βουλής. Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίζουμε, είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας να στείλουμε στη Βουλή ικανούς ανθρώπους. Διάθεση για αντίσταση δεν έχετε, σούργελα ψηφίζετε, οπότε για ποιο λόγο διαμαρτύρεστε; Ακόμα κι αν υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία -όπως πιστεύουν πολλοί συμπατριώτες μας- κάτι τύπους που είναι πιο γραφικοί και από την Σαντορίνη, αυτοί τους έστειλαν στην Βουλή. Δεν τους έστειλε καμία συνωμοσία. Ή μάλλον, συνωμοσία τους έστειλε στην Βουλή. Η συνωμοσία των ηλιθίων…

«Έτσι θα χορέψουν πεντοζάλη»
Μόνο με ένα μεγάλο «όχι» στη διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει μπροστά απ’ τις εξελίξεις και να σύρει τις αγορές, αντί να σύρεται, λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε άρθρο του. Με τίτλο «Έτσι θα χορέψουν πεντοζάλη», που αναφέρεται στην πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα απ’ την Κρήτη για τις αγορές ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει σχετικά: «Μόνο μέσα από μια πραγματική διαπραγμάτευση που θα γίνει μόνο αν είμαστε έτοιμοι να πούμε ΟΧΙ σε συνθήκες συνεχιζόμενης επέκτασης της συνολικής χρεοκοπίας στο μέλλον.
Όσο διαρκούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα είναι σε κατάσταση αποπληξίας. Όταν ολοκληρωθούν, με την Ελλάδα ξανά βιώσιμη χώρα, τότε, πράγματι, οι αγορές θα σπεύσουν να χορέψουν από πεντοζάλη έως και βαλς στους δικούς μας σκοπούς». Στο άρθρο του αναφέρει μεταξύ άλλων, πως: «Ως Κρητικός, έστω και ψευδο-κρητικός, επικροτώ την αλληγορία του Αλέξη Τσίπρα περί λύρας και πεντοζάλη. Μακάρι μια ελληνική κυβέρνηση να οδηγούσε τον χορό των αγορών, αντί να σέρνεται συνεχώς σε ένα οικτρό γαϊτανάκι θεσμικών δανειστών και αρπακτικών “επενδυτών”… Όσο διαρκούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα είναι σε κατάσταση αποπληξίας. Όταν ολοκληρωθούν, με την Ελλάδα ξανά βιώσιμη χώρα, τότε, πράγματι, οι αγορές θα σπεύσουν να χορέψουν από πεντοζάλη έως και βαλς στους δικούς μας σκοπούς».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου