Monday, 26 February, 2024

Έδεσσα: Παράσταση διαμαρτυρίας αστυνομικών για την οπαδική βία

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, στα πλαίσια της πανελλήνιας διαμαρτυρίας των συναδέλφων τους, για την οπαδικη βία.

Οι Αστυνομικοί της Πέλλας, έκαναν ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να δηλώσουν την συμπαράσταση στον συνάδελφο τους, που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος, στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, από ναυτική φωτοβολίδα, την οποία έριξε εναντίον του 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους και ζητούν να μην επιβαρύνονται με τη φύλαξη των γηπέδων, ώστε «να μην θρηνήσουν θύματα από τη βία των χούλιγκαν, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να απαιτήσει από τους συλλόγους να αναλάβουν οι ίδιοι τη φύλαξη των εγκαταστάσεών τους με σεκιούριτι.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Αυτήν την κραυγή αγωνίας, που φτάνει από χθες στην Ομοσπονδία μας από κάθε γωνιά της Χώρας, αποφασίσαμε να την εξωτερικεύσουμε έντονα και στοχευμένα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 στις κατά τόπο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής. Εκφράζει συντριβή για τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου, δηλώνει παρουσα μαζί με το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας δίπλα στην οικογένεια του η οποία δοκιμάζεται σκληρά και άδικα και καλεί σε συμμετοχή στην αυριανή διαμαρτυρία

«Γινόμαστε μάρτυρες ατέρμονων κοινωνιολογικών αναλύσεων για το “τις πταίει”, επανερχόμαστε στο σημείο μηδέν για την σοβαρή αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους. Όλοι “δείχνουν” με το δάκτυλο τους τον απέναντι και βεβαίως εξαιρούν όσους τους βολεύει. Είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και ουσιαστικά αναπαράγουμε το κακό που πλέον έχει εγκατασταθεί για τα καλά, ακόμη και στην πιο απίθανη αθλητική συνάντηση ήσσονος σημασίας» αναφέρουν και τονίζουν πως «το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει αυτή τη φορά να τολμήσει και να προχωρήσει αυτό σε κάθε νόμιμη ρήξη. Γιατί αυτή η ρήξη σώζει ζωές και πρέπει να μπει ένα τέρμα».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγονται έως τον Φεβρουάριο οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ κεκλεισμένων των θυρών. Εκφράζοντας, δε, την απαίτηση, όπως είπε, των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών, ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε υποθέσεις οπαδικής βίας. «Να μη μετατρέπονται οι ποινές σε χρηματικές και να εκτίονται στο σύνολό τους» ανέφερε

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου