Wednesday, 22 September, 2021

Έντονη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκύδρας, που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015

Έντονη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκύδρας, που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015

Με βαρείς χαρακτηρισμούς να ακούγονται για υπόθεση μιας έκτασης που αφορούσε εκμίσθωση από τον πρώην πρόεδρο Κύρρου, Βασίλη Τσιτλακίδη και τη δήμαρχο να εξοργίζεται με τον κ. Καραγιάννη, λέγοντας τον «Ψεύτη, επικίνδυνο και συκοφάντη»!

Για την ‘’Αναπτυξιακή Κάμπου’’ ήρθε επίσης θέμα προ ημερησίας με την κ. Ιγνατιάδου να αναφέρει πως λίγο πριν το συμβούλιο, έγινε σύσκεψη με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τον δήμαρχο Πέλλας, ως πρόεδρο της εταιρίας που είναι γνωστό ότι πάει για λύση και εκκαθάριση. Σημείωσε ότι ο δήμος Σκύδρας ως μέτοχος είχε ποσοστό του 17,6% και υπάρχουν κατηγορίες για εικονικά τιμολόγια. Επιπλέον, το ζήτημα που προκύπτει τώρα είναι πως δεν μπορούν να περιμένουν για το πόρισμα – όπου στη συνέχεια θα αναζητηθούν ευθύνες από τους όποιους υπεύθυνους – καθώς το σύνολο του ποσού των υποχρεώσεων αγγίζει τις 700.000 ευρώ, προς ΙΚΑ, ΔΟΥ, εργαζόμενους- που την προηγούμενη περίοδο η Μενηίδα υλοποιούσε όλο το πρόγραμμα του ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’, κ.α. Οπότε, όπως τόνισε η δήμαρχος προέχει η 26η Ιουνίου που έχει οριστεί ως καταληπτική ημερομηνία για να μη χαθεί η προθεσμία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στις ΔΟΥ. Έτσι θα μπορούσαν να ρυθμιστούν οι οφειλές. Και σ’ αυτό το θέμα υπήρξε μεγάλη διάσταση απόψεων από τους επικεφαλείς και τους συμβούλους, με την αντιπολίτευση να δηλώνει πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους απλήρωτους εργαζόμενους και οι δημότες να μη φορτωθούν τα χρέη μιας… στην ουσία ιδιωτικής εταιρίας! Μετά κόπων και βασάνων και ώρας συζήτησης, υπήρξαν τρεις διαφορετικές προτάσεις!

013

Για την υπόθεση Παυλίδη και το λατομείο που ταλαιπωρεί με τα χρέη του εδώ και χρόνια τον δήμο, η δήμαρχος πρότεινε να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή και να συζητηθούν οι οφειλές, η συνεργασία, κλπ όμως από την αντιπολίτευση διαφώνησαν οι κκ Κανάκης και Καραγιάννης λέγοντας πως όλα πρέπει να αποφασιστούν από το Σώμα του ΔΣ, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής.

Ακόμη, τέθηκε θέμα για το δημοσίευμα του «Λόγου της Πέλλας» και τη συνέντευξη του κ. Καραγιάννη για τα όσα δήλωσε για τη συμπολίτευση, με τους αντιδημάρχους να ενίστανται και τον κ. Λαουντό να λέει πως «Είναι ασέβεια να μας κρίνετε και να μας λέτε στρατιωτάκια» και την κ. Ιγνατιάδου να φωνάζει πως «εμείς προσπαθούμε να κάνουμε έργο για τον δήμο. Είδαμε και συ τι έκανες σαν Αντιδήμαρχος… έτρεχες και δεν έφτανες από το καθισιό! Πραγματικά σε λυπάμαι»!

Στη συνέχεια, στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε η λήψη απόφασης για μίσθωση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σκύδρας (Λ.Α.Φ.Σ.). και η Οικονομική ενίσχυση ενδεών.

Περισσότερα και παραπολιτικά σε επόμενες αναρτήσεις

Χριστίνα Παπαδοπούλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου