Monday, 20 May, 2024

Έτσι θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια

Οι μαθητές του Λυκείου έχουν ουσιαστικά 4 μόλις μέρες μαθημάτων στα σχολεία καθώς θα ριχθούν στην μάχη των εξετάσεων.
Τη Δευτέρα 13 Μαίου οι μαθητές του Λυκείου επιστρέφουν στα θρανία μετά τις διακοπές του Πάσχα και θα έχουν ουσιαστικά 4 μέρες μαθημάτων καθώς την Παρασκευή 17 Μαΐου δεν θα γίνουν μαθήματα και οι καθηγητές θα συνεδριάσουν για το ποιοι μαθητές θα συμμετέχουν στις εξετάσεις και ποιοι θα αποκλειστούν λόγω απουσιών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 17 Μαΐου ο εκάστοτε Σύλλογος Διδασκόντων καλείται να αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών ενώ με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία την προσεχή Δευτέρα οι μαθητές θα λάβουν το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται έως την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Πώς θα γίνουν οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων
Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 οι προαγωγικές, απολυτήριες και επαναληπτικές εξετάσεις στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων όλων των τύπων Λυκείου διενεργούνται με θέματα που κληρώνονται από την Τ.Θ.Δ.Δ. είτε ως ενότητες θεμάτων είτε ως αυτοτελή θέματα. Πέντε ημέρες πριν την έναρξη των προαγωγικών, απολυτήριων και επαναληπτικών εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2024/Σεπτεμβρίου 2024 κάθε Λύκειο αναρτά, με ευθύνη του/της Διευθυντή/-ντριας, το πρόγραμμα των εξετάσεων των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων στην ιστοσελίδα της Τ.Θ.Δ.Δ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) (http://iep.edu.gr/el/trapeza-thematon-arxiki-selida, Σχολεία-Διευθύνσεις) ή εναλλακτικά στο
https://draw.iep.edu.gr. Η είσοδος πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει η σχολική μονάδα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.) ή μέσω κωδικών Taxisnet του/της Διευθυντή/-ντριας του σχολείου.

Σε περίπτωση τροποποίησης προγραμματισμένης εξέτασης για οποιονδήποτε λόγο ή σε περίπτωση εξέτασης μαθητών/-τριών που για λόγους ασθένειας δεν προσήλθαν στις προγραμματισμένες εξετάσεις, ενημερώνεται σχετικά η οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και καθορίζεται από το σχολείο νέα ημερομηνία εξέτασης, σύμφωνα με τα παραπάνω, αναρτώντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα εξετάσεων στην ιστοσελίδα της Τ.Θ.Δ.Δ.

Την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ο/η Διευθυντής/-ντρια και ο/η οικείος/-α ή οι οικείοι/-ες διδάσκοντες/-ουσες, κληρώνουν άπαξ από την Τ.Θ.Δ.Δ. τα θέματα για τα προς εξέταση μαθήματα (έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου).

Η κλήρωση διενεργείται ως εξής:

α) Είσοδος της σχολικής μονάδας στην ιστοσελίδα της Τ.Θ.Δ.Δ. με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.) ή μέσω κωδικών Taxisnet του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου.

β) Επιλογή: «Σχολικό έτος», «Εξεταστική περίοδος», «Τάξη» και «Μάθημα»… δείτε εδώ την εγκύκλιο 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου