Sunday, 3 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έφη Αχτσιόγλου, από Γιαννιτσά: Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την κοινωνία

Η βουλευτής και μέλος της Νέας Αριστεράς βρέθηκε στα Γιαννιτσά, μετά την Αριδαία και την Έδεσσα και την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας, τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024.

Στην ομιλία της η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τη διάσπαση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «τα μετέπειτα της διάσπασης δεν σχετίζονται με την εκλογή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τις επιλογές που έκανε η νέα ηγεσία του κόμματος». Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, μετά την εκλογή Κασσελάκη «εκφράστηκαν μη υπερασπίσιμες θέσεις».

Άφησε υπονοούμενα για τη γενικότερη πολιτική  Κασσελάκη, εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις της ιδίας και της κίνησης της Νέας Αριστεράς.

Για τη «Νέα Αριστερά» ότι τον άλλο μήνα έρχεται η ιδρυτική διακήρυξη με ένα δυνατό ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές, και θα γίνει Ιδρυτικό Συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την κοινωνία, διαμορφώνουμε προτάσεις, θέσεις…

Για το ζήτημα που συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα, τον γάμο των ομόφυλων, δήλωσε ότι: «Είναι αυτονόητο δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων να συνάπτουν γάμο και να προχωρούν και σε τεκνοθεσία. Και είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να το αναγνωρίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης -αν κάνει αυτά που είπε, γιατί δεν έχουμε δει το νομοσχέδιο- ενώ αναγνωρίζει ένα δικαίωμα ιδρύει ταυτόχρονα μια διάκριση. Τη διάκριση μέσω της παρένθετης κυοφορίας. Στερεί λοιπόν τη δυνατότητα σε ένα ομόφυλο ζευγάρι να αναγνωρίσει την οικογένεια που μπορεί αυτό να δημιουργήσει.

Στη ΝΔ ένα αυτονόητο δικαίωμα δημιουργεί τριγμούς προς την ακροδεξιά της πτέρυγα, με τον κ. Μητσοτάκη να καλεί βουλευτές σε αποχή. Αυτό δεν είναι υπεράσπιση πολιτικής. Και την ίδια στιγμή ο κ. Σαμαράς υποκριτικά εκβιάζει, διότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς το 2014 για την παρενθεσία άλλαξε τον νόμο, ώστε να μπορούν και όσες γυναίκες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα να προχωρούν σε παρένθετη κυοφορία και έκανε την Ελλάδα ιατρικό προορισμό. Σήμερα αρνείται ότι αυτό είναι δικαίωμα για Έλληνες πολίτες.

Και στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπάρχουν προβλήματα και παλινωδίες. Βλέπουμε δηλαδή η αναγνώριση ενός αυτονόητου δικαιώματος να δημιουργεί προβλήματα στα εσωτερικά ενός κόμματος το οποίο θα έπρεπε να είναι προοδευτικό….» υποστήριξε.

Έριξε τα πυρά της στην Κυβέρνηση, λέγοντας πως: «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ξανά σήμερα ως ανεύθυνος σχολιαστής.

Με ακραία υποκρισία μίλησε για “μπανανία” και “πληθωρισμό απληστίας” σαν να μην κυβερνά αυτός τον τόπο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο μόνος που τροφοδοτεί τον πληθωρισμό της απληστίας είναι οι πολιτικές της κυβέρνησής του… Αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται οι πολίτες όταν ακούν τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί επιτυχιών της κυβέρνησης. Οι 7 στους 10 πολίτες στην Ελλάδα δηλώνουν φτωχοί. Με έναν μέσο μισθό δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο, ρεύμα, νερό και τρόφιμα, τα πολύ βασικά της επιβίωσης. Η πολιτική που κυριαρχεί δημιουργεί αδιέξοδα, δεν δίνει λύσεις ούτε δημιουργεί προσδοκία. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ζήσει για πάρα πολύ καιρό με μηδενικές προσδοκίες.Υπάρχει κοινωνική ανάγκη για ισότητα, για αλληλεγγύη, για ανθρωπιά, για δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να εκφράσει αυτή την ανάγκη με έναν τρόπο σύγχρονο και πειστικό. Η μεγάλη πρόκληση σήμερα είναι να εκφραστεί αποτελεσματικά η εναλλακτική πρόταση και εμείς θέλουμε να φέρουμε ξανά την πολιτική ουσία στο επίκεντρο της συζήτησης των ανθρώπων».

Για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Διαγράφεται το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την υποχρηματοδότηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και τη μη σωστή λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαιδεύσης…» είπε μεταξύ άλλων,

Το πρωί η κ. Αχτσιόγλου ξεκίνησε τις συναντήσεις της, από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, σε μία ευρεία σύσκεψη με φορείς της πόλης, παρουσία του Προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών για το θέμα του Πρωτοδικείου ενώ μίλησε επίσης με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, κλπ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου