Monday, 10 August, 2020

Αγάθη Βούδρεσλη Μακρίδου: Άμεσα προκήρυξη Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, για εκλογή οργάνων

Όπως αναφέρει η πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Πέλλας, Αγάθη Βούδρεσλη Μακρίδου σε μία ανάλυση πολιτικού περιεχομένου για την εξέλιξη

που πρέπει να έχει το κόμμα μετά τις εκλογές, ώστε να υπάρξει μέλλον: “Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένη ως πολιτευτής και ως άνθρωπος που έμεινα στα δύσκολα στο ΠΑΣΟΚ τιμώντας με σταθερότητα τις αρχές και τις αξίες μου, όταν έχω αντίθετη άποψη ή ασκώ κριτική για τη λειτουργία του κόμματος να γίνομαι αυτόματα “παπαγαλάκι” του Μαξίμου… τονίζοντας παράλληλα, ότι άμεσα επιβάλλεται η προκήρυξη Συνεδρίου για εκλογή οργάνων.
Διαβάστε όλη τη δημοσίευση της κας Μακρίδου:
“Με αφορμή την αφίσα του ΚΙΝΑΛ και την τελευταία γενικότερη επικοινωνιακή πολιτική του:
Τα τελευταία 10 έτη που η χώρα μας έχει πληγεί από το ντόμινο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε στις πλάτες του ένα δυσβάσταχτο βάρος να κρατήσει την πατρίδα όρθια προτάσσοντας το συμφέρον αυτής έναντι του κομματικού.
Το πιο εύκολο θα ήταν να λαϊκίσει, να πει ψέματα και να αναλωθεί σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες, διαφυλάσσοντας τους ψηφοφόρους του.
Αντ’ αυτού, για να κρατηθεί η πατρίδα όρθια και να μην εισέλθει στο στάδιο της άτακτης χρεοκοπίας, ελήφθη η απόφαση να στηρίξουμε τη χώρα μας ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους που θα είχαμε.
Με αυτό δεν μπορούσε να συμβιβαστεί σημαντική πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος, διότι ο αυτοσκοπός τους ήταν η εξουσία (η καρέκλα) κι η διασφάλιση της πελατειοκρατίας στο πολιτικό τους γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα να μεταπηδήσουν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να ασκήσουν την εξουσία κατά χείριστο τρόπο ,τον οποίο βιώσαμε όλοι τα τελευταία χρόνια.
Το 2015 με πλήρη συναίσθηση εμείς που μείναμε στο ΠΑΣΟΚ και δεν διαχειριστήκαμε ουδέποτε εξουσία, το στηρίξαμε δυναμικά με μοναδικό γνώμονα την αλήθεια και την ευθύνη απέναντι στον λαό και την πατρίδα.
Παρά τις όποιες διαφωνίες με την τωρινή ηγεσία μέχρι σήμερα, μείναμε και το στηρίξαμε στις εκλογές του Ιούλη.
Το 8% δεν αποτελεί επιτυχία. Είναι ένα ποσοστό το οποίο θα έπρεπε να προβληματίσει, συναρτήσει του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προσπαθεί να εδραιωθεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς παντοιοτρόπως.
Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένη ως πολιτευτής και ως άνθρωπος που έμεινα στα δύσκολα στο ΠΑΣΟΚ τιμώντας με σταθερότητα τις αρχές και τις αξίες μου, όταν έχω αντίθετη άποψη ή ασκώ κριτική για την λειτουργία του κόμματος να γίνομαι αυτόματα “παπαγαλάκι” του Μαξίμου ή να κατηγορούμαι ότι δεν υπήρξα ποτέ ΠΑΣΟΚ ή να δέχομαι την απάντηση “εσύ με τον Κυριάκο”.
Βρισκόμαστε στο 2019 όπου η πραγματικότητα επιτάσσει σύγχρονα, οργανωμένα και προοδευτικά κόμματα με συγκεκριμένο και κοστολογημένο προγραμματικό πλαίσιο. Με αφίσες που αλλοιώνουν την ταυτότητα του χώρου, που παραπέμπουν σε δεκαετίες πίσω,που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού και δη της νέας γενιάς, πολιτική δεν ασκείται.
Επιβάλλεται η άμεση προκήρυξη έκτακτου Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ το οποίο θα προχωρήσει στην ΕΚΛΟΓΗ και όχι στον διορισμό οργάνων και θα δρομολογήσει την προβλεπόμενη από το καταστατικό, εκλογή της νέας ηγεσίας”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου