Saturday, 27 July, 2024

Αδειάζουν οι λαϊκές αγορές: Παραδίδουν τις άδειές τους οι παραγωγοί, λόγω φορολογίας και ακρίβειας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές, οι οποίοι αναγκάζονται να παραδώσουν τις άδειές τους,

με αποτέλεσμα οι πάγκοι να μειώνονται συνεχώς, φαινόμενο που αντικρίζει κάποιος και στο παζάρι των Γιαννιτσών.
«Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Από τις 15 του μήνα ειδικά ο χαμηλοσυνταξιούχος ξεμένει από ρευστό. Παραγωγοί φεύγουν από τις λαϊκές… ευτυχώς κάποιοι έχουν τα χωράφια τους, άλλοι άδειες οδήγησης επαγγελματικών οχημάτων και βρήκαν εργασία σε φορτηγά,… και άλλοι έμειναν άνεργοι.
«Πρέπει να πουλήσουμε πολλά κιλά για να βγάλουμε το μεροκάματο», λέει παραγωγός
Το 150% άγγιξαν οι αυξήσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών, στη χονδρική μέσα σε έναν χρόνο, με αποτέλεσμα η ακρίβεια και οι τιμές στις λαϊκές αγορές να έχουν φτάσει στα ύψη.
«Οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές έχουν μείνει μισοί. Όλο αυτό συμβαίνει γιατί έχουν ανέβει πάρα πολύ τα έξοδα και τα έσοδα μειώνονται συνεχώς. Συνεχώς χρεωνόμαστε ειδικά τώρα με τα τεκμαρτά που έχουν μπει. Όλο προσπαθούμε να έχουμε χαμηλά τις τιμές γιατί προσπαθούμε να πουλήσουμε με ποσότητα. Πρέπει να πουλήσουμε πολλά κιλά για να βγάλουμε το μεροκάματο. Αν αυξήσουμε κι άλλο τις τιμές… εδώ δεν αγοράζουν που δεν αγοράζουν…». Και για τα υπόλοιπα είδη συμβαίνει το ίδιο. Για ρούχα, για είδη κουζίνας, κλπ… οι πάγκοι «συρρικνώνονται» και έμειναν ελάχιστοι…
«Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν αυξηθεί όλα και συνεχώς αυξάνονται. Τώρα τα διόδια. Δεν είχαμε αυξήσεις στα πετρέλαια, στην ενέργεια; Προστέθηκαν και τα POS! Ποιος και πώς να τα βγάλει πέρα»; αναρωτιούνται… και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου