Saturday, 27 July, 2024

Ανακοίνωση Αντιδ. Καθαριότητας Σκύδρας για αποκομιδή βαριών και ογκωδών αντικειμένων

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Σκύδρας επανέρχεται στο ζήτημα της διαχείρισης βαριών και ογκωδών αντικειμένων και υπενθυμίζει με την παρούσα ανακοίνωση τα παρακάτω:

Όσοι συμπολίτες μας θέλουν να απαλλαγούν από βαριά και ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.), θα πρέπει να επικοινωνούν αρμοδίως, ώστε τα αντικείμενα αυτά να συλλέγονται έγκαιρα από συνεργείο του Δήμου και να μη στοιβάζονται στα πεζοδρόμια ή να μην πετιούνται οπουδήποτε. Αρκετά από αυτά μάλιστα μπορούν να ανακυκλωθούν.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η απόρριψη των παραπάνω αντικειμένων μέσα και γύρω από τους πράσινους ή μπλε κάδους. Επίσης απαγορεύεται και η ανεξέλεγκτη εναπόθεσή τους εντός ή εκτός οικισμών. Δυστυχώς, η ανεξέλεγκτη απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων – αποβλήτων, που ορισμένοι συνεχίζουν να αποθέτουν χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους, δημιουργεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα: ρύπανση και μόλυνση εδάφους, ατμόσφαιρας και υπογείων ή επιφανειακών νερών, κίνδυνοι πλημμύρας από φράξιμο φρεατίων και ρεμάτων, πρόκληση και μετάδοση ασθενειών από ζώα ή πτηνά που προσεγγίζουν τις ανεξέλεγκτες χωματερές, κίνδυνοι πυρκαγιών, αντιαισθητικές εικόνες κ.ά.

Ο Δήμος Σκύδρας, εξαιτίας αυτής της ασυνείδητης και παράνομης συμπεριφοράς ορισμένων- που επιπλέον εκθέτει ο Δήμος μας-πασχίζει για την αποκατάσταση αυτών των περιβαλλοντικών προβλημάτων ξοδεύοντας χρήματα και απασχολώντας εργατικό δυναμικό που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ορθολογικά και αποδοτικά. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία και συνεννόηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας: Δήμητρα Τσομπανίδου, τηλ. 2381088263 και στον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Γίτσα, τηλ. 6980414444

Η περιβαλλοντική προστασία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής απαιτεί την αρμονική συνεργασία όλων μας!

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολ. Προστασίας Σκύδρας Αθανάσιος Γίτσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου