Thursday, 18 April, 2024

Ανακοίνωση-κάλεσμα ΠΣΕ Μέρα25 Ν.Πέλλας για συγκέντρωση στην Πολυτεχνική σχολή Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση της ΠΣΕ Μέρα25 Ν.Πέλλας: Η φετινή επέτειος της 17ης Νοέμβρη έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Η ρητορική της κυβέρνησης, το κλίμα φόβου στα media της ολιγαρχίας και κυρίως οι κατασταλτικές επιθέσεις της αστυνομίας θυμίζουν όλο και περισσότερο 1973 παρά 2019.
Όπως τότε έτσι και τώρα, πραγματοποιείται μια επίθεση που είναι στοχευμένη στη νεολαία και το ξύλο προτάσσεται ως επίσημη κρατική πολιτική.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με την υπακοή τους στους δανειστές:
-Υποθήκευσαν το μέλλον των νέων μέχρι το 2060
-Τους έδιωξαν ουσιαστικά από τη χώρα, δείχνοντάς τους ως μόνο δρόμο τη μετανάστευση
-Τους έδειξαν ότι οι νόμοι τροποποιούνται ανάλογα με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας
Έρχεται τώρα λοιπόν η Νέα Δημοκρατία με το δόγμα Νόμος και Τάξη και στοχοποιεί αυτή τη νεολαία απέναντι στην οποία έπρεπε να είναι υπόλογη.
Ακριβώς επειδή το μνημονιακό αδιέξοδο δεν προσφέρει καμία προοπτική στους νέους, η κυβέρνηση προτάσσει ως μόνη απάντηση στις αγωνίες τους την καταστολή. Το ΜέΡΑ25 στέκεται με όλες του τις δυνάμεις απέναντι σε αυτή την επίθεση.
Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας και στέλνει μήνυμα σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω ότι όσο υπάρχουν πρόθυμοι δικτάτορες θα υπάρχουν πρόθυμοι ανυπάκουοι που θα υπερασπίζονται στην πράξη τη δημοκρατία. Σε μια εποχή που ηχούν ξανά τα αιτήματα του 73 για Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, είναι καθήκον όλων μας να συμμετέχουμε στους αγώνες, να διεκδικούμε και να μην επιτρέψουμε παραπέρα αντιδημοκρατική διολίσθηση. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετέχουν μαζικά στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.
Συγκεντρωνόμαστε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 17/11 στις 5.30 στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου