Friday, 29 March, 2024

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Φωτισμένη και δημιουργική η νέα σχολική χρονιά»

Κοντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, με την ευκαιρία έναρξης

της νέας σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού του 2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου Γιαννιτσών και του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και δύναμη, για τη νέα σχολική χρονιά. Τόνισε ότι η επένδυση στη μόρφωση και εκπαίδευση αποτελούν τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη ενώ ο ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η εξασφάλιση άριστων συνθηκών μάθησης, με έργα και συντηρήσεις στις σχολικές υποδομές.

Κλείνοντας, ευχήθηκε η νέα σχολική χρονιά να είναι «φωτισμένη και δημιουργική, για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, αλλά και τους γονείς και όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν στη μαθησιακή διαδικασία». Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα είναι πάντα κοντά στις σχολικές κοινότητες και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την υλοποίηση έργων και δράσεων που προάγουν τη μόρφωση κι έχουν μία θετική συμβολή στην προβολή και ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού.
Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:
«Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με θετική διάθεση και αισιοδοξία. Εύχομαι να είναι δημιουργική για όλους, με πολλές ευκαιρίες για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη. Αποστολή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σε συνεργασία με τους Δήμους και άλλους φορείς, είναι η συνεχής βελτίωση των σχολικών υποδομών. Σ’ αυτήν τη διαδικασία τον πρώτο λόγο έχουν οι σχολικές κοινότητες, για την κατάλληλη ανίχνευση αναγκών και επιλογή προτεραιοτήτων. Οι μαθητές δικαιούνται άριστες συνθήκες μάθησης και, δεδομένων των οικονομικών περιορισμών, απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, για όλους».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου