Saturday, 27 July, 2024

Από τους 18 °C την Παρασκευή, στα χιόνια και στον κάμπο την Κυριακή!

Μαρουσάκης: Από τους 18 °C την Παρασκευή, στα χιόνια μέχρι και στον κάμπο την Κυριακή!

Ανοιξιάτικος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, πριν την εισβολή πολικών αέριων μαζών που θα φέρει βαρυχειμωνιά.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 20 βαθμούς Κελσίου στην Αττική και στη νότια Ελλάδα και στους 18 την Παρασκευή στην Κεντρική. Το Σαββατοκύριακο, όμως, πολικό κύμα αέριων μαζών επηρεάζει τη χώρα, φέρνοντας κρύο και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Λέτε να δούμε χιόνια και στα Γιαννιτσά έως την Κυριακή; Προς το παρόν, αυτό δείχνει η πρόγνωση, χιόνια στα πεδινά, με εναλλαγές χιονόνερου και βροχοπτώσεων… είδωμεν… Για την Αλμωπία και τον ορεινό όγκο της Έδεσσας, θεωρείται δεδομένο πάντως.

Η ανάρτησή του:

Τις επόμενες ημέρες εισβάλλει η άνοιξη για να φέρει τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 20°, ενώ το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα!

Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να εξαπλωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βορειότερα συγκρατώντας τον πολικό αέρα μακριά μας, το Σαββατοκύριακο όμως θα κινηθεί νότια και δυτικά, ανοίγοντας τον δρόμο στον πολικό αέρα για τον Νότο. Από την άλλη εβδομάδα θα κινηθεί και πάλι ανατολικά για να εκτοπίσει και να εκφυλίσει την πολική αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο ομαλές καιρικές συνθήκες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου