Tuesday, 2 March, 2021

Αριδαία: Δημιουργία χωριού αθλητικών εγκαταστάσεων!

Ένα σημαντικό έργο θα υλοποιήσει ο Δήμος Αλμωπίας, το οποίο θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αριδαίας.
Συγκεκριμένα, προχωρά στη δημιουργία ενός χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.
Αυτός ο χώρος αναμένεται να δώσει μία νέα πνοή στη συγκεκριμένη περιοχή και να δώσει τη δυνατότητα τόσο στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, όσο και σε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν έναν τέτοιον χώρο σύγχρονο και λειτουργικό, που λείπει από την Αριδαία.
ΤΕΧΝΙΚΗ & ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΕΡΓΟ: ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ)
Εργοδότης: ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Θέση: Ο.Τ. 108 δ
Η μελέτη αφορά στον χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων του Ο.Τ. 108δ, στον Β’ τομέα του Πολεοδομικού συγκροτήματος Αριδαίας, με έκταση 1752,08τ.μ. και χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την απόφαση 26/09 του Νομάρχη Πέλλας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 123ΑΑΠ/24-03-09. Πιο συγκεκριμένα η μελέτη περιλαμβάνει περίφραξη του χώρου, κατασκευή γηπέδων αθλοπαιδιών, χώρο πρασίνου και υπαιθρια όργανα γυμναστικής
Θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο καλοθοσφαίρισης (μπάσκετ) διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 28*15μ με ασφάλτινο δάπεδο και εντός του γηπέδου με διαγράμμιση γήπεδο βόλεϊ και μπάντμιντον με αποσπώμενους ορθοστάτες και φιλέ. Στον υπόλοιπο χώρο θα διαμορφωθεί χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου, ελεύθερων διαστάσεων για παιχνίδι, με μίνι εστίες ποδοσφαίρου. Θα διαμορφωθούν διάδρομοι κίνησης εντός του χώρου και δύο είσοδοι στον χώρο από την δυτική και ανατολική πλευρά του Ο.Τ. 108δ.
ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ:
Η περίφραξη θα εκτείνεται περιμετρικά του οικοπέδου πλην του βόρειου ορίου επί του οποίου υπάρχει ήδη κατασκευασμένη περίφραξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Το συνολικό μήκος περιφράγματος που θα υλοποιηθεί είναι 118,56μ.
Για το χώρο αθλοπαιδιών θα κατασκευασθεί περίφραξη με συνολικό ύψος 4,00 μ από το οποίο τα 30 εκ θα είναι συμπαγή εμφανή σκυρόδεμα. Θα αποτελείται από γαλβανισμένους σιδεροσωλήνες 2 ιντσών και γαλβανισμένο πλέγμα με οπές 4Χ4 εκ.
Για το υπόλοιπο χώρο θα κατασκευασθεί περίφραξη με συνολικό ύψος 1,80 μ επίσης με 30 εκ συμπαγή εμφανή σκυρόδεμα. Θα αποτελείται δε απο κοιλοδοκούς τετράγωνης διατομής 60Χ60 και σχάρα με βροχίδα (καρέ) 68 Χ 128 χιλ.
Σε ότι αφορά τα στάδια κατασκευής αρχικά θα γίνει εκσκαφή και σκυροδέτηση του πέλματος των θεμελίων στη συνέχεια η κατασκευή ξυλοτύπου και σκυροδέτηση της βάσης εντός της οποίας θα εγκιβωτιστούν οι μεταλλικοί στύλοι σε απόσταση επι των οποίων θα στερεωθεί το πλέγμα.
Επιπλέον θα κατασκευαστούν στο δυτικό τμήμα αυλόπορτα μεταλλική ανοιγόμενη μήκους 3,50μ και ύψους +1,80μ. ενώ στο ανατολικό τμήμα αυλόπορτα μεταλλική ανοιγόμενη μήκους 3,00μ. και ύψους 2,20 μ με υλικό όμοιο με αυτό της υπόλοιπης περίφραξης.
Στην ήδη κατασκευασμένη περίφραξη επί του βόρειο ορίου σύμφωνα με την υπ. αρ. 148/2010 οικοδομική άδεια υφίστανται δύο μεταλλικές συρόμενες θύρες μεγάλου μήκους, οι οποίες θα εξασφαλίζουν την δυνατότητα της ελεγχόμενης πρόσβασης από το Β’ Δημοτικό σχολείο για αθλοπαιδιές των μαθητών.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ:
Στο ανατολικό τμήμα του του θα υλοποιηθεί:
1. Μεικτό μίνι γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) – πετοσφαίρισης (βόλεϊ) διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 9Χ14 μ.
Το δάπεδο θα είναι Ελαστικό χυτός τάπητας εξ. αθλητικών χώρος (κόκκινο – πράσινο) και η απαραίτητη γραμμογράφηση όπως φαίνεται στο διάγραμμα δόμησης.
2. Μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου (5Χ5) με συνθετικό χλοοτάπητα διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 17Χ26 μ. και κερκίδες κατασκευασμένες με εμφανή οπλισμένο σκυρόδεμα
Μεταξύ των δυο γηπέδων θα υπάρχει διαμόρφωμένος χώρος με δάπεδο από τσιμεντόπλακες
Στο δυτικό τμήμα θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου και χώρος υπαίθριων οργάνων γυμναστικής επί δαπέδου από διάτρητο κυβόλιθου.
Θα γίνει φύτευση δέντρων τύπων Λαγκεστρέμια, Κουτσουπιά και σφανδαμιού σε θέσεις όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα δόμησης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου