Tuesday, 1 December, 2020
Τελευταίες Ειδήσεις

Γυναίκες της Πέλλας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα και ένα Ποίημα!

Γυναίκες πολιτικοί της Πέλλας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα και ένα Ποίημα!

Μήνυμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για την Ημέρα της Γυναίκας

«Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και να αναφερθούμε σε πάρα πολλά παραδείγματα γυναικών ανά την υφήλιο, οι οποίες αποτελούν σύμβολα ελευθερίας, πολιτισμού, επιστημών, πατριωτισμού και ό, τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Το γυναικείο φύλο, με τις αντιθέσεις που το χαρακτηρίζουν ασκεί μεγάλη επιρροή εδώ και μερικά χρόνια σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ο πολύπλευρος ρόλος της γυναίκας έχει αναγνωριστεί και τιμάται από όλους, καθώς η γυναίκα καταφέρνει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο και να συμμετέχει ισάξια και αποτελεσματικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Δεν υπάρχουν περιθώρια να γυρίσουμε σε καταστάσεις, πρακτικές και μεθόδους του παρελθόντος που υποβάθμιζαν την προσφορά των γυναικών. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του σκληρού ανταγωνισμού όλες οι γυναίκες συμμετέχουν, συναποφασίζουν και υλοποιούν πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας και κακοποίησης και ενισχύουμε, αναδεικνύουμε και διατρανώνουμε τη φωνή και τη συμβολή της γυναίκας, από όποια θέση ή ρόλο έχει, στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου»!

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με τη διπλή ιδιότητα της Δημάρχου Σκύδρας και της γυναίκας θέλω να εκφράσω και να κοινοποιήσω ορισμένες μου σκέψεις επί του θέματος με σκοπό μέσα από την επικαιρότητα και τη διαβούλευση για τα δικαιώματα της γυναίκας να ενισχυθεί και να βελτιωθεί περαιτέρω ο αγώνας και η προσπάθεια για  την ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, λοιπόν, ας μην είναι μια απλή, τυπική υπενθύμιση στο καλεντάρι των Παγκόσμιων και Διεθνών Ημερών.

Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, αλλά να είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν όλους τους συνανθρώπους μας που ενδιαφέρονται για την προαγωγή και για τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας μας. Η γυναίκα, σήμερα, δεν μπορεί να είναι το άγημα ή το όχημα ενός άκρατου φεμινισμού ή ενός ανδροκρατούμενου αυταρχικού κατεστημένου, αλλά το ισότιμο μέλος μιας δίκαιης και ισορροπημένης κοινωνίας που λειτουργεί και συμπεριφέρεται χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, αλλά με βάση τις οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες και τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα της ελευθερίας, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού. Η γυναίκα είναι μια ανθρώπινη οντότητα, μια αυτοτελής κι αυτόφωτη προσωπικότητα. Κι ενώ έτσι την αντιμετωπίζουν οι νόμοι της Πολιτείας, εντούτοις, η συμπεριφορά, η νοοτροπία και οι αντιλήψεις  συνανθρώπων μας βραδύνουν ή αντιστέκονται να προσαρμοστούν ή να αλλάξουν. Κανείς, βεβαίως, δεν μπορεί να παραβλέψει τις βιολογικές διαφορές, τις ανάγκες και τις δυνατότητες των φύλων. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σημαίνει ότι η κοινωνία μας θα λειτουργεί με τους ενστικτώδεις νόμους της  φυσικής επιλογής και τη δύναμη του ισχυρότερου.

Η γυναίκα έχει αποδείξει κι έχει κερδίσει με τον αγώνα, την προσπάθεια, τις ικανότητές της, άρα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει μέσα από τους πολυάσχολους και πολύπαθους ρόλους της, τα αντίστοιχα δικαιώματα του ισότιμου μέλους. Η γυναίκα δεν επιδιώκει και δε ζητεί ούτε τη χάρη, ούτε το «καπέλωμα» της σχέσης, ούτε την προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά της κοινωνίας.

Ζητάει δικαιωματικά αυτό που υποχρεούται να της παράσχει κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία, δηλαδή την ισότητα και το σεβασμό.

Το Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ/Υπ. Βουλευτής Πέλλας Αγάθη Μακρίδου  για την ημέρα!

«Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.

Είναι μια υπενθύμισηγια τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και το σύνολο της ζωής.

Ειδικά, η Ελληνίδα γυναίκα εκτός από τη μάχη που δίνει να αντιμετωπίσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια που ορθώνονται στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον της, πέρα από τον αγώνα που δίνει διαχρονικά για την υποχώρηση της κοινωνικής ανισότητας και του αποκλεισμού, καλείται να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό και καταλυτικό ρόλο μέσα στην οικογένεια.

Η δράση, η πολλαπλή προσφορά, οι αξίες και οι προοδευτικές αρχές της σύγχρονης γυναίκας καθορίζουν τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης κοινωνίας. Για αυτό και η Πολιτεία έχει χρέος να θωρακίσει και να αναδείξει τον καθημερινό ρόλο του γυναικείου φύλου, υποστηρίζοντας εμπράκτως τη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και έκφρασης της ελληνικής κοινωνίας και να δυναμώσει θεσμούς, αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά»!

Ποίημα – Ύμνος προς τη γυναίκα

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Γυναίκα, που σε προίκισε Θεός  και Μάνα Φύση

με ψυχικά χαρίσματα και  χίλιες ομορφιές.

Σ’  ευλόγησε για να μπορείς νέα ζωή να φέρνεις

με υπομονή  σε έντυσε και  μητρική αγάπη.

Σ’ ευλόγησε στους ώμους σου επάνω  να σηκώνεις

κάθε παιδιού τα βάσανα τις πίκρες και καημούς.

Η δύναμή σου στο φιλί γιατρεύει κι απαλύνει

βάσανα, πίκρες και πληγές στο σώμα και ψυχή.

Το ύστερό σου το φιλί μαζί με την ευχή σου

ακολουθούνε όλους μας στο ρέστο το της ζωής.

Καπετά – Γιώργος Σπηλιώτης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου