Thursday, 28 March, 2024

Δήμος Αλμωπίας: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

Το προσωπικό της ΔΕΥΑ Αλμωπίας και του εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας και το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας

ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, λόγω της πρωτοφανούς έντονης βροχόπτωσης, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μετρήθηκε στα 206 χιλιοστά νερού σε ένα 24ωρο για μια περιοχή όπου η ετήσια βροχόπτωση υπολογίζεται στα 760 χιλιοστά.

Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει ότι λόγω των απαραίτητων συντηρήσεων & καθαρισμών των φρεατίων που είχαν πραγματοποιηθεί, ο τεράστιος όγκος νερού κατάφερε να διοχετευθεί στο υπόγειο σύστημα απορρόφησης υδάτων, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Ο Δήμος Αλμωπίας είναι στο πλευρό του δημότη και εφιστά προσοχή στις μετακινήσεις, καθώς προέχει η ασφάλεια όλων.

Ο αρμ. αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης, αναφέρει: “Σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από εχθές στην Αριδαια.

Ξεκίνησαν από το πρωί και συνεχίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα που προξένησαν ζημιές σε υποδομές, σε σπίτια και επιχειρήσεις Από την πρώτη στιγμή μαζί με όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑ προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε σε διάφορα τμήματα της πόλης και να λύσουμε προβλήματα. Μαζί μας σε αυτό το δύσκολο έργο συνδράμουν μηχανήματα της ΔΕΥΑ και του Δήμου.

Σημαντική η συνεισφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της Αστυνομίας με πολύ σημαντική δράση. Δυστυχώς το φαινόμενο είναι ακόμα σε εξέλιξη. Είμαστε επί ποδός όλο το 24ωρο και όπου χρειαστεί! Τα φρεάτια είναι όλα καθαρά, αλλά ο όγκος του νερού ξεπέρασε τις δυνατότητες απορρόφησης των υδάτων. Συνολικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έπεσαν 206 χιλιοστά νερού σε ένα 24ωρο όταν η ετήσια βροχόπτωση είναι 760 χιλιοστά! Επίσης ο όγκος των υδάτων μετέφερε φερτά υλικά από τα γύρω αγροκτήματα τα οποία επικάθονται στις σχάρες των φρεατίων και δυσκολεύουν την αποτελεσματικότητα τους.

Η κατάσταση τη νύχτα έχει πλέον ομαλοποιηθεί. Οι δρόμοι έχουν καθαρίσει… Μετά το σοκαριστικό 5ωρο έντονων φαινομένων η πόλη καθάρισε πολυ σύντομα γιατί τα φρεάτια ήταν όλα καθαρά και απορρόφησαν άμεσα τις τρομακτικές ποσότητες νερού όταν και το υπόγειο ποτάμι μπορούσε να δεχθεί το νερό.

Είμαστε δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες που υπέστησαν ζημιές οι περιουσίες τους. Κανείς δεν είναι μόνος του αυτή τη στιγμή. Προέχει η ασφάλεια των πολιτών και άμεσα να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών. Ζητάμε από την πολιτεία την άμεση ανταπόκριση των μηχανισμών καταγραφής και αποζημίωσης.

Η περιοχή κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου