Friday, 29 March, 2024

“Δεν μας αξίζει αυτή η Σκύδρα” λέει η Αντιπολίτευση του δήμου

Η Αντιπολίτευση του Δήμου Σκύδρας, με ανακπίνωση της, εκφράζει την αντίθεση της για το επικείμενο κλείσιμο της τράπεζας ALPHA bank

δηλώνοντας “αγανάκτηση και πικρία για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Δε μας αξίζει αυτή η Σκύδρα.
Αναμφίβολα, η πανδημία που μαστίζει τη χώρα μας, πλήττει με σφοδρότητα και τον αγροτικό μας Δήμο, ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη από στήριξη και από κινήσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο και στη τόνωση της αγοράς του. Παρόλα αυτά η συμπολίτευση του Δήμου μας αντί να προπορεύεται των εξελίξεων τυγχάνει απλός θεατής και για να μιλήσουμε συγκεκριμένα: οι τίτλοι τέλους στο τραπεζικό κατάστημα ALPHA της Σκύδρας είναι πλέον προ των πυλών και έρχεται να προστεθεί στα διαδοχικά λουκέτα των πιστωτικών ιδρυμάτων της EUROBANK και Εθνικής Τράπεζας που έχουν ήδη συντελεστεί και σηματοδοτεί την περαιτέρω ξέφρενη υφεσιακή τροχιά του Δήμου μας. Παρά το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση είχαμε προειδοποιήσει και επισημάνει με την από 17 Νοεμβρίου 2020 επιστολή μας, η τελευταία φέρεται να αποτέλεσε ¨φωνή βοώντας εν τη ερήμω¨ για τους ιθινoντες της τοπικής μας κοινωνίας.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, για ακόμη μια φορά στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγανάκτηση και την πικρία μας για τούτη την απόφαση που έχει άμεσες και σοβαρές οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία, καθώς εξυπηρετεί όλη την οικονομική, αγροτική, επιχειρηματική, επαγγελματική δραστηριότητα του Δήμου μας και όχι μόνο, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ηλικιωμένους-συνταξιούχους. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται μια σειρά από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες με μεγάλο κύκλο και όγκο εργασιών, ωστόσο το γεγονός αυτό δε φαίνεται να επηρεάζει την ολοένα και αυξανόμενη οικονομική ύφεση όπου διαφαίνεται μεταξύ άλλων και στα διαδοχικά λουκέτα πιστωτικών μας ιδρυμάτων.
Όπως είχαμε επισημάνει και στην από 17 Νοεμβρίου 2020, επιστολή μας το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων θα προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, οδηγώντας την τοπική μας κοινωνία και αγορά σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αισθητή μείωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Το τρίτο κατά σειρά λουκέτο τραπεζικού ιδρύματος θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια που καταβάλουμε ως αιρετοί, αλλά και ως ενεργοί πολίτες σε πείσμα των καιρών για την ανάπτυξη και στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας και την προσέλκυση τυχόν επενδυτών λόγω της εύφορης γης μας και των εύγευστων ποιοτικών καρπών της.
Ως αντιπολίτευση Δήμου Σκύδρας συνυπογράφουμε βεβαίως το κείμενο της Δημάρχου για την Alpha τράπεζα, αν και δεν ερωτηθήκαμε σχετικά για ακόμη μια φορά, όμως επιλέγουμε συνειδητά την ενωτική πορεία και την ομοψυχία, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και σας καλούμε να συγκαλέσετε έκτακτο Δ.Σ μέσω τηλεδιάσκεψης να ενώσουμε τη φωνή, την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας με τους παραγωγικούς, κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής μας και τον εμπορικό μας σύλλογο, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις και δράσεις, εκδίδοντας ψηφίσματα μέσω του κοινού μας αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας. Πρωταρχικό σκοπός και μέλημά μας αποτελεί η θωράκιση του Δήμο μας από τέτοιου είδους απειλές, να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συνδημοτών μας, εξασφαλίζοντας ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Σας απευθύνουμε έκκληση, λοιπόν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας και να φανούμε αντάξιοι της κρισιμότητας των στιγμών, καταβάλλοντας ένα συντονισμένο κοινό αγώνα παρακολούθησης και δράσης για την προάσπιση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.
Διότι αναντίρρητα, ΔΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΥΔΡΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΑΛΑΤΖΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΣΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου