Wednesday, 20 October, 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας: Αντιπαραθέσεις και τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής λειτουργίας

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας:  Αντιπαραθέσεις και τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής λειτουργίας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας της Τετάρτης 17 Ιουνίου η λύση και εκκαθάριση της ‘’Αναπτυξιακής Κάμπου’’ και η Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ( Ο.Ε.Υ.) κράτησαν το ενδιαφέρον.

Για την εταιρία της Αναπτυξιακής, το θέμα τέθηκε προ ημερησίας, ως ‘’επικαιροποίηση’’ όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ Χρήστο Πασσαλή διότι συζητήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο και ψηφίστηκε τότε η εκκαθάριση.

Ο κ. Καστερίδης λαμβάνοντας το λόγο ρώτησε γιατί το θέμα δε μπήκε κανονικά στην ημερήσια διάταξη, όπως και το τι εννοούσε ο δήμαρχος σε συνέντευξη του, λέγοντας πως ‘’κάποιοι δεν κατάλαβαν τον αναπτυξιακό σκοπό της εταιρίας και λειτουργούσε ρουσφετολογικά’’.

Σε αυτό ο κ. Στάμκος απάντησε ότι είναι γνωστό πως’’ κάποιοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονταν χωρίς διαδικασίες, αυτό δεν είναι ρουσφετολογικό’’;

Ο κ. Καστερίδης σημείωσε πως πέρασαν στα 20 και πλέον χρόνια της εταιρίας 17 αιρετοί «Όλοι αυτοί χρησιμοποιούσαν την εταιρία για συμφέροντα; Και καλούνται τώρα οι δημότες να πληρώσουν το ποσό του 1.250.000 ευρώ. Γιατί την αφήσαμε τόσα χρόνια και πέρασε τόσο διάστημα απραγίας»; Ακόμη πρότεινε να οριστούν ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης ώστε να διαπιστώσουν αν και που υπάρχουν ευθύνες οπότε και να αποδοθούν.

Ο κ. Δεληγιαννίδης παρενέβη και δήλωσε (τονίζοντας το ‘’ως διευκρίνιση, όχι ως υπεράσπιση) ότι το 2007 όταν ανέλαβε ο Γ. Ναυροζίδης, κάλεσε διοικητικό συμβούλιο και είπε θέλω να την κλείσω…

Ο κ. Παπανικολάου, λόγω του ότι ήταν αυτός που ανέλαβε όταν έφυγε ο διευθύνων σύμβουλος, διευκρίνισε πως: «Για κάτι που αναλαμβάνει υπάρχει επιτελική ευθύνη. Αναλαμβάνεις αναγκαστικά και εκ του νόμου κάτι που έχει συνέχεια…».

Ο δήμαρχος υποστήριξε πως ‘’το θέμα δεν είναι αν μπήκε στην ημερήσια διάταξη, αλλά η προσπάθεια να φτάσουμε σε αποτέλεσμα, που μπορεί να πάει άλλα τρία χρόνια για να κλείσει…’’  όπως είπε, τονίζοντας ότι υπήρξε συνάντηση με τη διεύθυνση οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδοποίησαν ότι ορίστηκαν ελεγκτές. Ακολούθως, απευθυνόμενος προς τον κ. Καστερίδη είπε: ‘’Είναι λίγο υποκριτικό, τώρα το ανακαλύψατε’’; Μετά την εκλογή σας; Αντί να επικροτήσετε το γεγονός ότι ανέλαβα πρόεδρος και αποφασίσαμε να κλείσει αυτή η αιμορραγία; Η εκκαθάριση δε σημαίνει ότι μπαίνει κάτι κάτω από το χαλί. Τώρα όμως ζητάμε να μην αυξηθούν άλλο τα πρόστιμα…».

036

Για την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ακούστηκαν επίσης πολλά. Ο δήμαρχος ανέφερε τις αλλαγές που θα γίνουν στα Τμήματα και τις Διευθύνσεις, που όμως όχι μόνο δεν ικανοποίησαν την Αντιπολίτευση και δεν ψήφισε γιατί έθεσε τις δικές τις προτάσεις που δεν πέρασαν, αλλά και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Πέλλας Λευτέρης Αβραμίδης παραβρέθηκε και πήρε το λόγο, τονίζοντας τα όσα ειπώθηκαν με τους εργαζόμενους νωρίτερα και αυτά που εξελίχθηκαν δύο εβδομάδες πριν. Το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί και ‘’με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μπήκε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την τροποποίηση’’…

Ο κ. Στάμκος κατέληξε λέγοντας ότι δε δέχεται τις αλλαγές που προτάθηκαν και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Περισσότερα και παραπολιτικά σε επόμενες αναρτήσεις.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου