Wednesday, 24 April, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: «Έρχεται ρύθμιση για την άρση της ασάφειας στις προσλήψεις προσωπικού των Γ.Ο.Ε.Β»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούςστην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Υπουργός Μ. Βορίδης

ανακοίνωσε ότι έρχεται τροπολογία, η οποία θα επιλύει το ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και αφορά στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ορισμένου και αορίστου χρόνου των ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ.
Ειδικότερα θα υπάρξει ρύθμιση με την οποία θα διευκρινίζεται ότι: για τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου στους ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ η διαδικασία θα γίνεται με βάση τον εσωτερικό κανονισμό τους. Για τις δε, προσλήψεις αορίστου χρόνου,η διαδικασία που θα ακολουθείται θα ειναι αυτή που προβλέπει ο ΑΣΕΠ.
Θετική χαρακτήρισε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία αποσαφηνίζει τον τρόπο της διαδικασίας πρόσληψης, δίνοντας τη δυνατότητα στους Γ.Ο.Ε.Β. να προσλαμβάνουν έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό προκειμένου να καλύψουν τις παροδικές ανάγκες τους, ενώ όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό θα απαιτείται η διαδικασία που ορίζει ο ΑΣΕΠ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου