Saturday, 27 July, 2024

Δράση «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στα Γιαννιτσά

Δράση «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας»

διοργανώνεται από το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών και το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, ώρα: 10:30-11:15 στον  Πεζόδρομο της πόλης.

Όπως αναφέρεται από το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών και το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών:

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο της δράσης, κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες θα φορούν μάσκες που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και θα αναπαριστούν μορφές βίας με κάποιες κινήσεις. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και τη ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.

Με εκτίμηση

Ο επιστημονικά υπεύθυνος, Καθηγ. Παιδαγωγικό Τμ. Ιωαννίνων Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θεόδωρος Θάνος

Η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Αναργυρίδου Δέσποινα

Η Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών Πασχούδη Μαρία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου