Saturday, 27 July, 2024

ΔΣ Πέλλας: Τελευταία συνεδρίαση του έτους και υπό αυτή τη διοίκηση, με ευχές και ευχαριστίες

Διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης, 19 Δεκεμβρίου 2023, η τελευταία συνεδρίαση του έτους και υπό αυτή τη διοίκηση,

το δημοτικό συμβούλιο Πέλλας, πέρασε σχετικά γρήγορα τα τυπικά προς ψήφιση θέματα.

Προηγήθηκαν ευχές και ευχαριστίες, με πρώτο να λαμβάνει τον λόγο, ο Πρόεδρος του ΔΣ Πέλλας, Ζ. Σπαθόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τον στήριξαν και το Σώμα που: «Με αξίωσε να προεδρεύω στις Συνεδριάσεις. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, η τετραετία που διανύσαμε, αν λάβουμε υπόψη μας, τον νόμο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όμως νομίζω ότι τα καταφέραμε εξαιρετικά και συνεννοηθήκαμε, παρά τις διαφωνίες μας, όπως είναι λογικό σε μία δημοκρατία και το συμβούλιο λειτούργησε… αντιμετωπίσαμε έντονες συζητήσεις όμως ανταπεξήλθαμε σε δύσκολες καταστάσεις. Στο τέλος της θητείας μας εκφράζω τις ευχαριστίες μας» κατέληξε.

Ο κ. Καστερίδης από τη μείζονα αντιπολίτευση, δήλωσε ότι «είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που λειτουργήσατε-για τον κ. Σπαθόπουλο- και δεν μετανιώσαμε για την ψήφο μας. Διαφωνίες μπορεί να υπήρξαν και επί προσωπικού με όλους, στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά αυτοί είναι οι όροι της Δημοκρατίας, πάντα υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες… ο λαός της Πέλλας μας έδωσε τη θέση της Αντιπολίτευσης και εμείς θα ασκήσουμε τα καθήκοντα μας και θα πράξουμε ότι καλύτερο και σε αυτήν τη θητεία, με σεβασμό σε αυτή την αίθουσα…». Καλή συνέχεια επίσης, ευχήθηκε σε όσους θα συνεχίσουν, όπως και σε όσους δεν θα είναι πλέον εκλεγμένοι στην Τ.Α.Ο κ. Τσαλταφερίδης, ως εκπρόσωπος της παράταξης του Θ. Θεοδωρίδη, δήλωσε: «εύχομαι στη νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει και να προχωρήσει όσο το δυνατόν σε έργα, γιατί ο κάθε δήμος έχει συνέχεια, ακόμη κι αν αλλάζουν οι διοικήσεις…» ενώ σε ότι αφορά στα δημοτικά συμβούλια, είπε πως είχαν και ουσία, με ψήφιση πολλών θετικών αποφάσεων, παρά τις διαφωνίες…Η κα Ολυμπία Παπαδοπούλου ευχήθηκε καλή θητεία «δεν θέλω να ωραιοποιήσω μία κατάσταση, βρήκα άσχημο κλίμα εδώ μέσα, ίσως γιατί είμαι γυναίκα, ίσως γιατί ήμουν η μόνη εκπρόσωπος για τον Συνδυασμό μου,… όμως εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τα προβλήματα των δημοτών, που ήταν πολλά και συνεχίζουν και δεν λύνονται… Πήρα πολλά μαθήματα και ευχαριστώ για αυτό».

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης σημείωσε ότι υπήρξαν προβλήματα και δυστυχώς δεν δόθηκε βαρύτητα και δεν επιλύθηκαν ζητήματα προς όφελος των πολιτών, όπως η άρνηση μέρους της Αντιπολίτευσης να ψηφίσει για την αλλαγή σε λάμπες led φωτισμού, για εξοικονόμηση ενέργειας… παρά ταύτα, ευχαρίστησε το Σώμα και ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο ΔΣ.

Να σημειώσουμε ότι προ ημερησίας, τέθηκε ζήτημα από τους εργαζόμενους του δήμου, μέλη των οποίων παρέστησαν στη συνεδρίαση αφορούσε την “αποζημίωση δικαιούχων ατομικής προστασίας-γάλατα-λόγω μη καταβολής τους, και η καταβολή υπερωριών”.Θέμα που τέθηκε και το προηγούμενο διάστημα, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Λ. Αβραμίδης τόνισε ότι: “δεν λέμε ότι γίνεται εσκεμμένα, όμως όσο υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές. τόσο το ποσό αυξάνεται…”. Ο δήμαρχος είπε ότι δίνονται πάντα όταν ολοκληρώνεται το εξάμηνο, που δεν έχει τελειώσει ακόμη, οπότε θα εξοφληθούν με τη νέα χρονιά, καθώς πάντα υπήρχε τυπικότητα στις πληρωμές και ουδέποτε αντιμετώπισαν καθυστερήσεις…

Κάπως έτσι, έληξε μία ακόμη θητεία, ευχόμενοι καλές γιορτές… με αναμονή για τους «νέους» και το τι θα έχουμε να δούμε!  

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου