Thursday, 25 April, 2024

Δύο πυρκαγιές σε Έδεσσα και Καλή Σκύδρας

Η χτεσινοβραδινή καταιγίδα που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς, πιθανόν να αποτελεί την αιτία για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Έδεσσα και Σκύδρα.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή μεταξύ Κλεισοχωρίου και Σαμάρι, στις 00.40 ξέσπασε πυρκαγιά σε στάβλο, που άρχισε να καίει αχυρόμπαλες. Κάηκαν συνολικά 1250 μπάλες ζωοτροφών !

Επιτόπου βρέθηκαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Έδεσσας, με 4 άντρες, όπου κατασβέστηκε μέχρι τις 10 το πρωί.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη της σταβλικής εγκατάστασης, με απόγνωση μας μετέφερε ότι έχουν καεί περίπου 1.250 δεμάτια ζωοτροφών, ενώ κατάφερε να γλιτώσει αλλά 400 δεμάτια περίπου, που διατηρούσε σε άλλους χώρους. Όταν τον ρωτήσαμε αν δικαιούται κάποιας αποζημίωσης, μας ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ο κτηνοτρόφος, όπως μας είπε, κάθε χρόνο αγοράζει περίπου 15.000 δεμάτια για ζωοτροφές, και αυτή ήταν μία από τις παρτίδες. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι οι εκτιμήσεις αναφέρουν ως πιθανή αιτία έναρξης της πυρκαγιάς, κεραυνό που έπεσε πλησίον της περιοχής!

Σε αυτήν την εκτίμηση συνηγορεί και το γεγονός ότι στην γύρω περιοχή κάηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Την έρευνα για τα αίτια του συμβάντος θα διενεργήσει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Το ξημέρωμα, στις 1:20 το πρωί, ξέσπασε άλλη μία πυρκαγιά, σε χαμηλή βλάστηση και χόρτα, στην περιοχή της Καλής (πολύ κοντά στο σημείο που είχε ξεσπάσει προ ημερών και η προηγούμενη) με αποτέλεσμα 16 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας (συνδρομή και από άλλους νομούς) μαζί με 30 πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μη λάβει διαστάσεις. Υπήρξε συνδρομή και από ένα ελικόπτερο.

Με ώρα αναφοράς 4:30 το απόγευμα της Δευτέρας, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά σε περιοχή της Καλής του Δήμου Σκύδρας, που ξέσπασε το ξημέρωμα, σε περιοχή μακριά από τον οικισμό.

Μόλις η πυρκαγιά εγκλωβίστηκε και άρχισε να υπάρχει ο μερικός έλεγχος, υπήρξε σταδιακή αποχώρηση των πυροσβεστικών οχημάτων και του ελικοπτέρου ενώ παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου