Friday, 19 April, 2024

Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας προς τους καταναλωτές της Τ.Κ. Γαρεφείου

Το Ν.Π.Ι.Δ Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει όλους τους καταναλωτές της Τ.Κ. Γαρεφείου ότι λόγω του προβλήματος σε σχέση με την επάρκεια πόσιμου νερού

που αντιμετωπίζει η Τ.Κ. Γαρεφείου, θα προχωρήσει σε εργασίες μετακίνησης της παροχής πλήρωσης βυτίων (Γεμιστήρι) σε συνεργασία με το εργοτάξιο του Δήμου Αλμωπίας λόγο του ότι δημιουργείται πρόβλημα με την επάρκεια πόσιμου νερού.
Το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας της έντονης χρήσης από βυτία και δεξαμενές που γεμίζουν από το συγκεκριμένο σημείο κυρίως για ράντισμα , για άρδευση μικρών δέντρων η και για χρήση σε σταβλικές εγκαταστάσεις . Όπως είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς η έντονη χρήση δημιουργεί πρόβλημα επάρκειας πόσιμου νερού, λόγο του ότι η παροχή πλήρωσης βυτίων ( Γεμιστήρι) βρίσκεται σε τερματικό σημείο και είναι συνδεδεμένο από το δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα τους εαρινούς μήνες να μην επαρκεί το πόσιμο νερό λόγο του ότι αδειάζει η δεξαμενή και δεν επαρκεί το νερό για όλες τις παροχές ύδρευσης κυρίως στα ψηλότερα σημεία του οικισμού.
Το χρόνιο αυτό πρόβλημα θα επιλυθεί σύντομα με τις ενέργειες μετακίνησης του (γεμιστηριού), με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουμε το σοβαρό πρόβλημα επάρκειας πόσιμου νερού για την Τ.Κ. Γαρεφείου.
Ακόμη ενημερώνουμε όλους τους κατοίκους της Τ.Κ. Γαρεφείου ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αξιοποιήσει όλες τις πηγές ύδρευσης, έχουμε κάνει εργασίες καλλιέργειας νέων πηγών , έχουμε συνδέσει πηγές που δεν ήταν συνδεμένες , έχουμε εγκαταστήσει δίκτυο πάνω από 2.000m για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε σε όλα τα επίπεδα το πηγαίο πόσιμο νερό.
Επιπλέον έχει κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης και βρίσκεται σε εξέλιξη το υπόλοιπο τμήμα του για την σύνδεση τμήματος ύδρευσης με μεγαλύτερη διάμετρο σωληνωτού δικτύου ύδρευσης, από το ένα τμήμα της γεώτρησης σε επόμενο τμήμα αλλού σημείο γεώτρησης οπού βρίσκεται και το βοηθητικό τμήμα ( buster), μια εγκατάσταση δικτύου που φτάνει περίπου 1.700 m ώστε να μπορεί να αξιοποιείται όλο το πόσιμο νερό που αντλεί η γεώτρηση ύδρευσης και να φτάνει όλη η ποσότητα άντλησης πόσιμου νερού στην δεξαμενή υδρευσης .
Επίσης με την εγκατάσταση υδρομέτρων παρατηρήσαμε αύξηση ποσότητας πόσιμο νερού και μικρότερη χρήση της γεώτρησης τους περισσότερους μήνες.
Τέλος θεωρούμε ότι ένα ακόμη μέτρο για την επίλυση επάρκειας πόσιμο νερού θα είναι η σύνδεση και εγκατάσταση δικτύου από την περιοχή που καταλήγει ο υδροηλεκτρικός σταθμός προς την περιοχή των σταβλικών εγκαταστάσεων, με αυτόν τον τρόπο η μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού που χρησιμοποιούνται από την ύδρευση θα χρησιμοποιούνται από άλλο πηγή νερού καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των σταβλικών εγκαταστάσεων των αγροτεμαχίων και των επαγγελματικών χωρών.
Θεωρούμε ότι με αυτές τις ενέργειες θα δοθεί λύση στο πρόβλημα επάρκειας πόσιμου νερού μια για πάντα και τους εαρινούς μήνες.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε περιορίσει σημαντικά το πρόβλημα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με την επάρκεια πόσιμου νερού στην Τ.Κ. Γαρεφείου. Αναμένουμε την αντίστοιχη προσπάθεια και από τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας σε σχέση με την ορθολογική χρήση του πολύτιμου αγαθού για τον άνθρωπο, ευελπιστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε να δώσουμε λύση στο σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπώρησε για αρκετά έτη τους κατοίκους του Γαρεφείου, οι προσπάθειες από πλευράς της υπηρεσίας μας έγιναν , τώρα θα πρέπει να συμβάλουν και να συμμορφωθούν και οι κάτοικοι.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία
Το Νερό είναι Πηγή Ζωής και είναι Υπόθεση Όλων μας
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας
Γεωργίου Χρήστος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου