Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Γιαννιτσών: “Ας ενωθούμε για μια πόλη πιο καθαρή”

Η Εθελοντική ομάδα ασχολείται με τον καθαρισμό δρόμων και πλατειών στα Γιαννιτσά.

Σας πληροφορούμε ότι έχουν γίνει καθαρισμοί στους εξής δρόμους και σημεία: περιφερειακός Γιαννιτσών-γηπεδάκια, μπροστά  από το 4ο Γυμνάσιο, δρόμος προς Δαμιανό μέχρι πέραν κτήματος Αραμπατζή, οδός Πενταπλατάνου, οδός 3ου Λυκείου Γιαννιτσών, περιφερειακός Πενταπλατάνου, οδός Αναπαύσεως και στενά της, οδός Ανατολικής Ρωμυλίας, δημοτικό πάρκινγκ, οδός προς Αξό μέχρι κοτόπουλα Μπαρμπαγιάννη, οδός μπροστά από Jumbo, οδός Αγελαδόστρατα από γκαράζ δήμου μέχρι εργοστάσιο Κοβήτα, διασταύρωση Αλεξάνδρειας και προς Αλεξάνδρεια, οδός μπροστά από 2ο Λύκειο προς Μελίσσι, λόφος Φιλίππειου και τους δρόμους που περιβάλλουν αυτό, ανοιχτό θέατρο, διασταύρωση φανάρια Μελισσίου. Κάποια από αυτά τα σημεία έχουν καθαριστεί 2 και 3 φορές.Προχθές καθαρίστηκε η περιοχή στην αντιπροσωπεία Φασουράκη προς Μελίσσι.

Έπεται συνέχεια, όπως αναφέρουν τα μέλη της δυναμικής ομάδας! Συνεχίζει το έργο της και περιμένει τη συμπαράσταση των πολιτών!

Λίγα λόγια ακόμη για την εθελοντική ομάδα και τις δράσεις της

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και τα αρχικά της μέλη είναι η Γεωργία, καθηγήτρια Γερμανικών (έχουμε δημοσιεύσει παλαιότερα το σημαντικό έργο που ξεκίνησε) η Μάρθα και ο Αθανάσιος, συνταξιούχος αστυνομικός. Σήμερα αριθμεί 10 άτομα. Το κίνητρο για τη δημιουργία της ομάδας είναι η άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται από τα σκουπίδια, που είναι διάσπαρτα δεξιά και αριστερά από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους και τα οποία πετούν άτομα, που μετακινούνται με διάφορα οχήματα ή πεζοί, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας (βέβαια αυτό είναι ένα γεγονός, το οποίο συμβαίνει σε όλη τη χώρα).

Η άσχημη αυτή εικόνα, η οποία δημιουργεί σε εμάς, προσωπικά- αισθήματα αποτροπιασμού και απογοήτευσης, μας έδωσε το έναυσμα να δραστηριοποιηθούμε ως προς την αποκομιδή και απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους συγκεκριμένους χώρους, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Σε αυτήν την προσπάθεια πολύ γρήγορα προστέθηκαν και άλλα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα, όπως ο Γεώργιος, συνταξιούχος δάσκαλος και ο γιος του Δημήτριος, δάσκαλος, ο Γεώργιος, εν ενεργεία γυμναστής στη δημόσια εκπαίδευση, η Γεωργία, καθηγήτρια Βιολογίας, ο Χαράλαμπος, συνταξιούχος αστυνομικός , ο Κωνσταντίνος, φοιτητής λογιστικής και μουσικός , ο Ελευθέριος, άνεργος (!!!) και η Ελευθερία, ιδιωτική υπάλληλος.

Η ομάδα μας είναι εθελοντική, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη. Στην προσπάθειά μας αυτή και για τον απαραίτητο εξοπλισμό, μας συμπαραστάθηκε ο Δήμος Πέλλας, ο οποίος μας πρόσφερε τα απαραίτητα είδη εξοπλισμού για 20 άτομα. Επιπλέον, μας χορηγεί σακούλες απορριμμάτων και ενεργεί για την αποκομιδή των συγκεντρωμένων σκουπιδιών.

Αγαπητοί φίλοι, παρ’ όλο που εργαζόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες, βλέπουμε ότι η προσπάθειά μας προχωρεί αργά, διότι έχει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη. Καλούμε τους πολίτες των Γιαννιτσών, που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες απέναντι στο περιβάλλον, να προσέλθουν στην ομάδα μας, ώστε όλοι μαζί να έχουμε μεγαλύτερα αποτελέσματα και να αλλάξουμε αυτήν την άσχημη όψη του περιβάλλοντος.

Μέρες και ώρες δράσης: Η Τετάρτη είναι η επικρατέστερη μέρα δράσης και κατόπιν συνεννόησης και άλλες εργάσιμες μέρες. Ώρες: από 15:30 και μετά. Και μην ξεχνάτε! Και να μη θέλουμε να συμμετέχουμε, τουλάχιστον σεβόμαστε τους κοινούς χώρους, πλατείες, παιδικές χαρές, δρόμους,… και τουλάχιστον δεν βρωμίζουμε, γιατί εμείς οι ίδιοι θα ξαναπεράσουμε από τα ίδια μέρη! Αυτά δηλαδή που σε άλλες πόλεις ή και χώρες, θεωρούνται αυτονόητα. Και όλα ξεκινούν από το σπίτι, ότι βλέπουν τα παιδιά, αυτά κάνουν… Και πάλι συγχαρητήρια για το δύσκολο έργο σας! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου