Friday, 30 July, 2021

Ενημέρωση για την κατεδάφιση του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο 

Με δελτίο τύπου ο Τσίτσος Γρηγόρης, κληρονόμος του Μενέλαου Λουντέμη καλεί όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο και τι διαδραματίστηκε αυτά τα 30 χρόνια μέχρι την κατεδάφιση του να παρευρεθούν την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 20.00΄ στην κεντρική Πλατεία του Εξαπλατάνου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου

Κύριοι,

Την 12η Ιουνίου ημέρα Παρασκευή με ρητή εντολή του Δήμου Αλμωπίας αναγκάσθηκα να κατεδαφίσω το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο που ήταν το πατρικό μου σπίτι.

  Από εκείνη την ημέρα ζω ένα παραλογισμό. Το ίδιο βράδυ της κατεδάφισης ο Δήμος Αλμωπίας εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο αποποιήθηκε πλήρως της ευθύνης λέγοντας ότι η κατεδάφιση έγινε με πρωτοβουλία μας γεγονός που είναι απόλυτα ανακριβές σύμφωνα τουλάχιστον με τα έγγραφα στοιχεία που έχω στα χέρια μου και με τα οποία εντέλλομαι να το κατεδαφίσω εντός τριών ημερών. Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Δήμου που δημοσιεύθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναδημοσιεύθηκε σχεδόν από το σύνολο των ΜΕ του ηλεκτρονικού τύπου γίναμε δέκτες εκατοντάδων υβριστικών και απαξιωτικών σχολίων.

            Έκτοτε η Δημοτική αρχή και παρά το έγγραφο αίτημα μου αρνείται να ανακαλέσει το καθ όλα ψευδές δελτίο τύπου. Επιπλέον αρνήθηκε, αν και έχει υποχρέωση, να μου χορηγήσει έγγραφα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο και μου είναι απαραίτητα στην προσπάθεια μου να αποφασίσω και να σταθμίσω τις περαιτέρω ενέργειες μου.

            Το πρωϊ της 17 Αυγούστου ζήτησα από τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Εξαπλατάνου να μου χορηγήσει χρόνο πέντε λεπτών στην κεντρική εκδήλωση  των Λουντέμειων 1915 προκειμένου να ενημερώσω την κοινή γνώμη για την αλήθεια ελπίζοντας να μεταστρέψω την κοινή πεποίθηση που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος μας, τόσο για την εγκατάλειψη όσο και για την κατεδάφιση του ακινήτου. Την επομένη με έκπληξη ενημερώθηκα ότι σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο δεν μου επιτρέπεται η παρέμβαση με το αιτιολογικό ότι θα αμαυρώσω την τελετή. Η απόφαση αυτή με υποτιμά και με θίγει βαθύτατα, θεωρώ ότι αποτελεί πράξη προληπτικής λογοκρισίας εις βάρος μου και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν είναι προϊόν παρέμβασης αυτών που επιμένουν στο ψεύδος και θέλουν να αποκρύψουν την αλήθεια.

Επί 30 χρόνια δεν αρνήθηκαν σε κανέναν πολιτικό οποιασδήποτε βαθμίδας να εκφωνήσει μακρόσυρτους λόγους. Ακούσθηκαν βαρύγδουπες υποσχέσεις για την διάσωση του σπιτιού οι οποίες έμπαιναν στο συρτάρι της λήθης, μόλις κατέβαιναν από το βήμα. Όταν κάποιος τους επέκρινε  και τους ζητούσε να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους υπήρχε πάντα η εύκολη απάντηση, Για όλα φταίνε οι ιδιοκτήτες – κληρονόμοι αποκρύπτωντας το πραγματικό γεγονός, ότι ουδέποτε υπέβαλαν οποιαδήποτε πρόταση. Τώρα όμως που εμείς ζητήσαμε πέντε λεπτά να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη το αρνήθηκαν.

Έτσι λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την ιστορία του σπιτιού και τι διαδραματίστηκε αυτά τα 30 χρόνια είμαι πρόθυμος να σας ενημερώσω την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 20.00΄ στην κεντρική Πλατεία του Εξαπλατάνου στην προσπάθεια να ξεφορτωθώ λίγη από την ευθύνη και την λάσπη που τόσα χρόνια  φορτώνουν στις πλάτες και τις ψυχές μας.

Η παρούσα επιστολή – πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης  του Νομού όπως αυτά αναφέρονται στην ιστοσελίδα Pella-net gr. στην καταχώρηση ΜΜΕ ΠΕΛΛΑΣ και ζητώ συγνώμη αν παραλείπω κάποιο μέσο. Θα παρακαλούσα αν είναι δυνατόν να ανακοινώσετε την εκδήλωση σε λοιπούς συναδέλφους σας που τυχόν παραλείπονται καθώς και στην τοπική κοινωνία. Κάθε συνδρομή στην οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης δεκτή.

Τέλος θα ήταν επιθυμητό όσοι έχουν την πρόθεση να παρευρεθούν να με ενημερώσουν τηλεφωνικά, με SMS ή e-mail.

                                                            ΤΣΙΤΣΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

                                                            ΣΤΡ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 1Α

                                                            ΘΕΡΜΗ  Τ.Κ. 57001

                                                            Τηλ. 6983525430

                                                            Gregory.gregory03@gmail.com

Ενημέρωση για την κατεδάφιση του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου