Friday, 29 March, 2024

«Εν Έργω»: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου

Το Σωματείο «Εν Έργω» που εδρεύει στα Γιαννιτσά του Δήμου Πέλλας έχει ως βασικό στόχο να οδηγήσει στην ενεργοποίηση του δημοκρατικού πνεύματος των νέων του νομού

Η ενεργοποίηση αυτή πραγματοποιείται κυρίως μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων ακαδημαϊκού χαρακτήρα, που ως στόχο έχουν να προάγουν το δημοκρατικό φρόνημα των νέων Δημοτών, τη ρητορική τους δεινότητα, την κριτική σκέψη, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της μελλοντικής κοινωνίας των πολιτών.
Με γνώμονα τα παραπάνω καθώς και με την επιθυμία συνεχούς εξέλιξης και εμπλουτισμού των δράσεων μας, το Σωματείο «Εν Έργω» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών, μια πρωτοποριακή για την τοπική κοινότητα δράση, με τίτλο, «Διαβούλευση με τους Νέους του Νομού Πέλλας», προκειμένου να εξαχθούν οι προτάσεις και οι ιδέες των νέων για τον τόπο τους, καθώς και για να εξειδικεύσουμε σε τοπικό επίπεδο την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία.
Άμεσοι στόχοι της δράσης αυτής αποτελούν αρχικά η ενδυνάμωση των νέων σε τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα να δημιουργηθεί ένας δίαυλος της νεολαίας της Πέλλας με τις διαδικασίες διαλόγου και νεανικών θεμάτων. Η συγκεκριμένη διαβούλευση θα εξετάσει πέντε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, σε 5 διαφορετικά τραπέζια, με πέντε θεματικές-στόχους:
1.Προαγωγή της αυτονομίας και ανεξαρτησίας των Νέων και διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις Τέχνες και τον Πολιτισμό,
2. Ποιοτική Εκπαίδευση- Κατάρτιση- Μαθητεία και Προσιτός Αθλητισμός,
3.Ενίσχυση της συμμετοχής των Νέων στη δημοκρατική ζωή,
4.Αξιοπρεπής Εργασία και ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας των Νέων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα,
5.Πράσινες και φιλικές στους νέους πόλεις και ανάπτυξη του τουρισμού). Σε κάθε τραπέζι θα συμμετάσχουν μαθητές λυκείου, φοιτητές και νέοι- συνολικά περίπου σαράντα (40)άτομα- καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων της πόλης – συνολικά περίπου δέκα (10)άτομα.
Αναμφισβήτητα, τα οφέλη της συμμετοχής σε μία διαδικασία διαβούλευσης και συζήτησης των νέων με τους τοπικούς φορείς με αποτέλεσμα την παραγωγή προτάσεων για πολιτικές για την νεολαία είναι σημαντικά, τόσο για την τοπική κοινότητα, για το μέλλον της, και κυρίως τους νέους.
Το Δ.Σ. του Σωματείου
«Εν Έργω»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου