Tuesday, 11 August, 2020

Η Ελένη Αντωνιάδου από το Λιπαρό Πέλλας μετά τη NASA, «Καρυάτιδα» σε διεθνή καμπάνια!

Η νέα διεθνής καμπάνια «Greeks of the world, welcome home»

ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο, στην Αθήνα, παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τους χώρους της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής.

Σκοποί της διεθνούς αυτής καμπάνιας αποτελούν η ευαισθητοποίηση του οικουμενικού Ελληνισμού, η ενθάρρυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων και η δημιουργική συνένωση των δυνάμεών τους, ώστε να συνδράμουν όλοι μαζί με ιδέες και πόρους στη δημιουργία της νέας Ελλάδας. Στο πλαίσιο της προώθησής της καμπάνιας παρουσιάστηκε και το διεθνές διαφημιστικό σποτ, βασισμένο στο έργο «Καρυάτιδες» της καταξιωμένης εικαστικού Αμαλίας Σωτηροπούλου (η οποία και το παραχώρησε ευγενικά για τις ανάγκες της προσπάθειας).

Για τους σκοπούς της συγκεκριμένης επικοινωνίας έξι διεθνείς Ελληνίδες, δέχθηκαν να συνεισφέρουν τις δυνάμεις τους, συμβολίζοντας τις σύγχρονες «Καρυάτιδες», προσδίδοντας την αναπόδραστη σύνδεση παρελθόντος και παρόντος στο κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας.

Οι έξι Ελληνίδες που συμμετέχουν στην καμπάνια «Greeks of the World, welcome Home» είναι άξιες εκπρόσωποι του χώρου δραστηριοποίησής τους. Αυτές είναι η Νίτζια Λογοθέτη (κοινωνική αλληλεγγύη), η Ντόρα Μπακογιάννη (πολιτική), η Κατερίνα Σάββα (επικοινωνία), η Μαρίνα Βερνίκου (καλές τέχνες), η Μαίρη Κατράντζου (επιχειρείν) και η Ελένη Αντωνιάδου (επιστήμη).

Ελένη Αντωνιάδου: Η 28χρονη Ελληνίδα που θέλει να αλλάξει τον κόσμο των μεταμοσχεύσεων

Δε χρειάζεται να ανήκεις στον επιστημονικό κλάδο για να γνωρίζεις το ποια είναι η Ελένη Αντωνιάδου. Μπορεί να είναι μόλις 27 ετών, αλλά έχει καταφέρει ήδη να κάνει τη διαφορά στον τομέα της Ιατρικής, να εργαστεί στη NASA, να μπει στην λίστα του Forbes «των 30 κάτω των 30» στον τομέα της Υγείας και να ιδρύσει την start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές». Με λίγα λόγια, κατάφερε να ξεχωρίσει με την εξαιρετική δουλειά και το ταλέντο της σε όλον τον κόσμο, κάνοντας την Ελλάδα για μία ακόμα φορά περήφανη.

Για την Ελένη που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έχει καταγωγή από το Λιπαρό του δήμου Πέλλας, όπου είναι η μαμά της (Ευσταθιάδου) και ξεκίνησε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ελλάδα, με αντικείμενο την Πληροφορική στη Βιοϊατρική και στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, έχουν ασχοληθεί τα ΜΜΕ λίγο πολύ εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, όταν το 2012, η NASA την επέλεξε μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy και συγκεκριμένα, στον τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη!

antoniadou2

Έναν χρόνο αργότερα, το 2013, ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στα FDM Everywoman Technology Awards και το 2014 βραβεύτηκε με το Cartier Women’s Initiative Award για τη συμβολή της στην επιστήμη της βιοτεχνολογίας. Αυτό ίσως να ήταν αρκετό για κάποιους, αλλά η Ελένη, δεν σταμάτησε να προσπαθεί και να εξελίσσεται. Σήμερα είναι συν-ιδρύτρια της startup «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές» (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα. Ακόμα και αυτή η πρωτοβουλία δεν ήταν κάτι απλό, αφού η Ελένη προτίμησε να βγει και έξω από το εργαστήριο, να επισκεφτεί χώρες του τρίτου κόσμου και να γνωρίσει από κοντά πρόσωπα που έχουν πέσει θύματα του παραεμπορίου οργάνων σε μία προσπάθεια να επιβιώσουν στον κόσμο ή να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά τους.

«Οι εμπειρίες μου από τις ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπου γνώρισα θύματα του παρεμπορίου οργάνων στην πιο ανηλεή πάλη τους με την επιβίωση, έχουν συντελέσει στο να αποδομήσω ολοσχερώς την έννοια της πρόκλησης σε προσωπικό επίπεδο». Η Ελένη, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του κόσμου, δεν έμεινε παθητική. Πήρε την απόφαση να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, να δει από κοντά την «πηγή» του προβλήματος, προκειμένου να προσπαθήσει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που την κάνουν ξεχωριστή.

«Με τις τεχνικές που μελετάμε θα αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι επεμβάσεις όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, θα αλλάξει εν γένει η ιατρική».

Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr – news247

Η Ελένη Αντωνιάδου από το Λιπαρό Πέλλας μετά τη NASA, «Καρυάτιδα» σε διεθνή καμπάνια!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου