Tuesday, 18 May, 2021
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Θεοδώρα Τζάκρη στον Μητροπολίτη Ιωήλ, στο Γηροκομείο Έδεσσας, Ορφανοτροφείο Γιαννιτσών και Γεύματα Αγάπης

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφθηκε σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2018 ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ

με τον οποίο αντάλλαξε ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά και συζήτησε για το μεγάλο κοινωνικό έργο που αναπτύσσει η Ιερά Μητρόπολη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχοντας αναπτύξει ένα ολόκληρο δίκτυο κοινωνικών δομών, όπως τα Γεύματα Αγάπης, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια κ.ο.κ. που συνδράμουν παντοιοτρόπως πολίτες σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας.


Στα Γεύματα Αγάπης της Έδεσσας η κ. Τζάκρη αντάλλαξε ευχές με τις εθελόντριες που προετοιμάζουν καθημερινά Γεύματα Αγάπης με σημείο αναφοράς την Μητρόπολη της Έδεσσας για 60 περίπου άτομα υπό την καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη πατήρ Μάξιμου Χατζή και τις συνεχάρη θερμά για την αέναη και αγόγγυστη συνδρομή τους όλα αυτά τα χρόνια στην προετοιμασία και τη διανομή των γευμάτων, που προσφέρουν ανακούφιση σε δεκάδες πολίτες της Έδεσσας.
Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Γηροκομείο «Ευάγγελος και Αμαλία Δίζα» στο Εκκλησοχώρι της Έδεσσας όπου αντάλλαξε θερμές ευχές και δώρα με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε αυτό και συνεχάρη την υπεύθυνη κ. Σουζάννα Σιδηροπούλου και τους εργαζόμενους για τις καλές συνθήκες λειτουργίας του Γηροκομείου, οι οποίοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των φιλοξενουμένων, έχοντας στο πλευρό τους και ένα δίκτυο Εθελοντών και Φίλων από την Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή που στηρίζουν το Γηροκομείο προσφέροντας εθελοντική εργασία αλλά και διάφορα είδη που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και το σημαντικότερο διατηρώντας επαφές και δεσμούς με τα άτομα της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται σε αυτό, ενισχύοντάς τους έτσι το αίσθημα ότι είναι απαραίτητα και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.
Επίσης η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου της Σκύδρας όπου τα τελευταία 7 χρόνια υπό την καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη πατήρ Αντώνιου Κορέστη προσφέρονται καθημερινά Γεύματα Αγάπης σε 50 περίπου άτομα του Δήμου Σκύδρας με τη συνδρομή ενός δικτύου 40 περίπου εθελοντριών – γυναικών που προετοιμάζουν καθημερινά κατά ομάδες τα γεύματα για τους πολίτες υπό τον συντονισμό της υπεύθυνης των Γευμάτων Αγάπης Λαμπρινής Μητσικούδη.

Η κ. Τζάκρη αντάλλαξε ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με τον πατήρ Αντώνιο και τους νέους που βρίσκονται υπό την πνευματική του καθοδήγηση, ο οποίος εξήρε την πολύτιμη συνεισφορά του εθελοντισμού στην λειτουργία των Γευμάτων Αγάπης. «Τα υλικά μέσα μπορεί να βρεθούν αλλά η εθελοντική εργασία και η συνδρομή όλων αυτών των συμπολιτών μας είναι κάτι που δεν μπορεί να αγοραστεί από πουθενά επειδή εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στην καλή τους διάθεση» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιμανδρίτης στην κ. Τζάκρη.
Συνέχεια είχε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών όπου η κ. Τζάκρη συναντήθηκε με τον εφημέριο του Ναού πατήρ Γεώργιο Σιδέρη και τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών πατήρ Ιωάννη Σπυρίδη υπό την άγρυπνη καθοδήγηση του οποίου και την πολύτιμη συμβολή ενός δικτύου 80 περίπου εθελοντριών – γυναικών που εργάζονται κατά ομάδες προσφέρονται τα τελευταία 15 χρόνια καθημερινά 100 Γεύματα Αγάπης σε πολίτες του Δήμου Πέλλας, ενώ στο προσφάτως ανακαινισθέν Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου με την επίβλεψη του πατήρ Ιωάννη λειτουργεί και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο οποίο φοιτούν 400 παιδιά και διδάσκουν εθελοντικά 82 εκπαιδευτικοί.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στα Γιαννιτσά λειτουργούν ακόμη οι εξής δομές της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας: Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο που προσφέρουν φροντίδα σε 200 περίπου πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών και Κοινωνικό Παντοπωλείο στο οποίο έχουν πρόσβαση περί τις 140 οικογένειες για την προμήθεια αγαθών απαραίτητων για την επιβίωσή τους.
Η κ. Τζάκρη αντάλλαξε ευχές με τους ιερείς και τις εθελόντριες και συζήτησε με τον πατήρ Ιωάννη για τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες σε περίοδο κρίσης συντελείται ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο, την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου που επιδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συνεισφέροντας από το υστέρημά τους στο θεάρεστο έργο που επιτελείται, την ανιδιοτελή προσφορά όλων των εθελοντών, ήτοι των κυριών που φροντίζουν για την προετοιμασία και την διανομή των γευμάτων και των ειδικών επιστημόνων (εκπαιδευτικών, γιατρών και φαρμακοποιών) που βοηθούν να διεκπεραιωθεί σε καθημερινή βάση όλα αυτά τα χρόνια το τεράστιο αυτό έργο που προσφέρει ανακούφιση και πολύτιμη συνδρομή σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Τέλος η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Ίδρυμα «Παναγία Οδηγήτρια» της Μητρόπολης των Γιαννιτσών, συνομίλησε με τα παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν συμβολικά δώρα και τους ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά. Ενημερώθηκε δε για τις ανάγκες του Ιδρύματος και το έργο που επιτελείται από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Μητρόπολης των Γιαννιτσών από τον Πρωτοπρ. και υπεύθυνο Τύπου της Μητρόπολης πατήρ Ελευθέριο Χαραλαμπίδη και την πρεσβυτέρα Παρθένα Χαραλαμπίδου με τους οποίους αντάλλαξε θερμές ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.
Η κ. Τζάκρη τους συνεχάρη όλους θερμά για το πολύτιμο έργο διαπιστώνοντας ότι «η κοινωνία μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν υπάρχουν μέσα σε αυτή τόσοι πολλοί άνθρωποι με τόση μεγάλη διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας». Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου