Saturday, 2 July, 2022

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τον δήμο Πέλλας

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τον δήμο Πέλλας. 

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η παράταξη “Πέλλα Μπροστά πραγματοποίησαν εκδήλωση, το βράδυ της Παρασκευής, 3 Ιουνίου 2022 σε κεντρικό καφέ της πόλης των Γιαννιτσών, για την “επίσημη” ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τον δήμο Πέλλας. Πλήθος φίλων και υποψηφίων γέμισαν τον χώρο. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης η παράταξη «Πέλλα Μπροστά» κατεβαίνει δυναμικά για να αλλάξει τις παθογένειες που αντιμετωπίζει ο δήμος και η τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια…».

 Ολόκληρη η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Πέλλας:

Φίλες και Φίλοι, Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να βρίσκομαι απόψε μαζί σας. Σας γνωρίζω έναν έναν, έχω συναντηθεί μαζί σας, έχω συναντηθεί μ’ όλες και με όλους σε χαρές και λύπες.

Ήμουν πάντα δίπλα σας και νοιώθω ότι ήσασταν και εσείς, λίγο ή πολύ, κοντά μου. Κοντά στις ανησυχίες μου για τον τόπο που μας γέννησε, που ζήσαμε και που τώρα μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Οι ανησυχίες αυτές αποτελούν το κοινό μας όραμα για τον τόπο μας, για το Δήμο που ονειρευτήκαμε το Δήμο Πέλλας που τόσο αγαπάμε. Είναι αναγκαίο, σ’ αυτή τη συγκυρία, με την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να καλύπτει κενά που την αφορούν και που δεν μπορούν να προβλεφθούν από την Κεντρική Εξουσία.Οι τοπικές κοινωνίες αναζητούν και θέλουν μια Δημοτική Ηγεσία να βρίσκεται δίπλα τους, στα δύσκολα, να δημιουργεί υποδομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, να στηρίζει την παραγωγική διαδικασία και την απασχόληση, να προστατεύει το περιβάλλον και να δημιουργεί δομές με γνώμονα την εξωστρέφεια την τεχνολογία και την καινοτομία. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι ικανή να θωρακίζει την κοινωνία μας τη ζωή μας, το βιός από κάθε είδους κίνδυνο, από όπου και αν προέρχεται.

Η Πέλλα που γέννησε τον Μέγα Αλέξανδρο είναι το διαβατήριο για το όνομα που θα ενισχύσει, την εξωστρέφεια της Παραγωγής και του Πολιτισμού μας.Οι άνθρωποι που πήραμε την πρωτοβουλία και συγκροτήσαμε τη Δημοτική Παράταξη «ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» πρoερxόμασταν από διαφορετικά επαγγελματικά, πολιτικά και κομματικά μετερίζια. Είχαμε και έχουμε όμως ένα συνδετικό και ενωτικό στοιχείο που είναι η αγάπη για τον τόπο μας.Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Δήμος μας χρειάζεται άμεσα, παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα . Να γίνει αποτελεσματικότερος, φιλικότερος προς τον πολίτη, να έχει ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο το Δημότη και τις ανάγκες του.

Η παρούσα δημοτική αρχή, αποδείχθηκε λιγότερη των προσδοκιών των πολιτών, απογοήτευσε, αδράνησε, αδιαφόρησε. Έχασε την ευκαιρία για ανάπτυξη, εξωστρέφεια, πρόοδο, προοπτική. Στην κρίση υπήρχαν και ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί, για να μετασχηματιστεί ψηφιακά και να δημιουργήσει κοινωνικές υποδομές δίπλα στους δημότες.

Εμείς ως αντιπολίτευση ρίξαμε γέφυρες συνεργασίας και προσπαθήσαμε να βρούμε κοινές λύσεις συνερνασίας προς όφελος των Δημοτών. Τους τελευταίος μήνες είχε αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία αναφορικά με την εκ νέου υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές για τη θέση του Δημάρχου Πέλλας.

Όλο αυτό το διάστημα επέλεξα να κουβεντιάσω με πολλούς από εσάς. Ανθρώπους που συναναστρέφομαι καθημερινά στο Δήμο μας, στη δουλειά, στη διασκέδαση, στον καφέ, στην αγορά, στις εκδηλώσεις.

Ήθελα να γνωρίζω αν και αυτοί όπως και εγώ πιστεύουν πως ο τόπος μας μπορεί να γίνει ένα καλύτερο μέρος, για εμάς τους ίδιους, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας και να δω εάν πραγματικά υπάρχει λόγος για μια υποψηφιότητα που ξεκινά και καταλήγει στην κοινωνία.

Από την ενθάρρυνση που εισέπραξα και από την προθυμία πολλών ανθρώπων να συμμετάσχουν στην κοινή μας προσπάθεια, αισθάνομαι πως πήρα το χρίσμα της υποψηφιότητας, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, από αυτούς που ενδιαφέρουν εμένα, από τους συμπολίτες μου, από όλους εσάς.

Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες γιατί η νέα διοίκηση του Δήμου που θα προκύψει πρέπει να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της Πέλλας που όλοι οραματιζόμαστε.Δεν υπάρχει χρόνος πλέον. Οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Πέλλας τα τελευταία χρόνια απογοητεύτηκαν από τις ίδιες τους τις επιλογές.

Την εκλογή μας  δεν την αντιλαμβανόμαστε ως υποχρεωτική θητεία ή ως βάρδια και η Αυτοδιοίκηση δεν είναι αγγαρεία. Χρειάζεται όραμα, σχεδιασμός, προγραμματισμός και υλοποίηση έργων. Αυτές είναι οι αξίες για μας.  Η «Πέλλα Μπροστά» θέλει να εισάγει ήθος και αξιοκρατία σ όλους τους τομείς της διαχείρισης και για κάθε είδους κρίσεις. Σκοπός μας η πολιτική, οικονομική και κοινωνική αλληλεγγύη.

Στόχος μας η συσπείρωση η συμπόρευση η συμπαράταξη η συνένωση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν ότι  απέναντί τους βρίσκονται μόνο τα προβλήματα του λαού.

  Προτεραιότητες μας:

• Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων.

• Η ανάπτυξη σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων καλλιέργειας  προϊόντων. Νέες θέσεις εργασίας, και να  δοθούν κίνητρα στους νέους ώστε να επιστρέψουν την ύπαιθρο.  

• Η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης  που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.

•Η εξασφάλιση καλής πρωτοβάθμιας περίθαλψης  και κοινωνικής υποστήριξης  για τη βελτίωση της  ποιότητας ζωής των κατοίκων.

•Ευκαιρίες για  απασχόληση και μείωση της ανεργίας με την βελτίωση της αγοράς εργασίας.  

• Ύπαρξη ολοκληρωμένου πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδίου για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ  πολίτη – πολιτείας.

• Η Δημόσια Διοίκηση να είναι  υπηρέτης των πολιτών και όχι δυνάστης, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και μηχανοργάνωσης.  

Έτσι κτίζουμε ένα καλύτερο αύριο, για τον τόπο μας για τη ζωή μας για τα παιδιά μας.

Πριν σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας θα ήθελα να διαβάσω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της κας Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ:

«Όταν διοικούν οι μη ικανοί, φταίνε οι ικανοί. Ο εφησυχασμός είναι η μεγαλύτερη δειλία. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας είναι να τους μάθουμε να σωπαίνουν. Στην Αρχαία Ελλάδα, σε περιόδους κρίσεων και ρήξεων, επιβαλλόταν πρόστιμο σε όποιον πολίτη δεν έπαιρνε θέση. Εμείς λέμε στους νέους να είναι ανεύθυνοι, να μένουν εκτός γηπέδου, αντί να τους διδάσκουμε ότι όλοι πρέπει να είμαστε μέσα στο γήπεδο και να αγωνιζόμαστε. Αλλά όταν αρνείσαι το δικαίωμα της συμμετοχής και της επιλογής Αρνείσαι την Ελευθερία σου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου