Tuesday, 21 March, 2023
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Θα κονταροχτυπηθούμε με το μίζερο παρόν, όλοι εμείς στην «ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του «Πέλλα Μπροστά» παρουσίασε σε ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 18 Μαρτίου

ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δεσμευόμενος για διαρκή διαβούλευση με τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος το οποίο θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα των εκλογών. Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Πέλλα» στα Γιαννιτσά, τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη προλόγισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ενώ παραβρέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγδαληνή Φιλιππιάδου.Ο κ. Θεοδωρίδης, ξεκίνησε την ομιλία του, σημειώνοντας, πως: «… Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να υπηρετείς τον συμπολίτη σου. Το γείτονα. Τον επαγγελματία της περιοχής σου. Και να προσπαθείς να κάνεις πιο εύκολη την καθημερινότητα τους. Να φροντίζεις για τα «μικρά», αλλά και να σχεδιάζεις για τα «μεγάλα». Για την αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής. Για να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατακτήσουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε στη νέα εποχή σαν συγκροτημένος, δυνατός και αποτελεσματικός Δήμος είναι το θεμελιώδες: Να νοιώσουμε όλοι μας δημότες του ίδιου Δήμου! Ενός Δήμου που αποτελείται και από τα Γιαννιτσά και από όλες τις κοινότητες που ενσωμάτωσε ο Καλλικράτης».Σε σημεία της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, είπε:

Φέτος, το 2023 είναι εκλογική χρονιά για τη Βουλή και την Κυβέρνηση της χώρας και την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι Εκλογές πραγματοποιούνται σε μία κρίσιμη συγκυρία για τους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς ανταγωνισμού οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος των χωρών με αδύναμες οικονομίες και υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις όπως η χώρα μας.Ασφαλώς την κεντρική ευθύνη την επωμίζονται οι Βουλή και η Κυβέρνηση. Όμως, στην μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή μου, τοπική και περιφερειακή, έχω καταδείξει ότι μόνο με διεκδικητική αυτοδιοικητική πολιτική ενεργοποίησης των φυσικών, κοινωνικών, παραγωγικών και πολιτιστικών διαθέσιμων είναι δυνατή η παραγωγή πλούτου για τις Τοπικές Κοινωνίες και συνακόλουθα για τη χώρα.  Η δουλειά των Δήμων δε μπορεί να εξαντλείται στα απορρίμματα, τα πεζοδρόμια, τα μικρο-μερεμέτια, τα πιστοποιητικά και διάφορες άλλες μικρο-υπηρεσίες.

Αυτά είναι απαραίτητα αλλά δε θεμελιώνουν την ανάπτυξη και δεν δημιουργούν πλούτο.Ο Δήμος ως πρωτοβάθμια αυτοδιοικητική αναπτυξιακή δύναμη, έχει καθήκον να σχεδιάζει, να παρεμβαίνει και να υποστηρίζει την αξιοποίηση των αναπτυξιακών διαθέσιμων της περιοχής του. Παράλληλα, η προστασία, η Δημόσια Προστασία αυτών των αναπτυξιακών διαθέσιμων έναντι των κινδύνων από Φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές ή / και συστημικές αστοχίες αποτελούν κεντρικό ζητούμενο των Δήμων κυρίως για την πρόληψη και τη συμμετοχή τους στα μέτρα και τις δράσεις της συνολικής προστασίας των κατοίκων και της πόλης τους. Πιστεύω στην αυτοδιοίκηση, γιατί πιστεύω στους ενήμερους και δημιουργικούς πολίτες.

Γιατί θεωρώ ότι, εκεί που συγκρούονται οι πραγματικές ανάγκες της ζωής με την καθημερινότητα-μία καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και πιο σκληρή-εκεί βρίσκεται και η πραγματική σοφία.Πιστεύω στην αυτοδιοίκηση. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να υπηρετείς τον συμπολίτη σου. Το γείτονα. Τον επαγγελματία της περιοχής σου. Και να προσπαθείς να κάνεις πιο εύκολη την καθημερινότητα τους. Να φροντίζεις για τα «μικρά», αλλά και να σχεδιάζεις για τα «μεγάλα». Για την αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής. Για να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Πιστεύω στην αυτοδιοίκηση γιατί πιστεύω στον άνθρωπο. Στον άνθρωπο που συμμετέχει ενεργά στα κοινά και συνεργάζεται για το κοινό καλό.

Πιστεύω στους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τον Δήμο μας να πάει μπροστά. Ακόμα και σε εποχές που το αίσθημα ανασφάλειας επηρεάζει πολλούς από εμάς. Ακόμη και σε εποχές που η απαξίωση των ικανών για την πολιτική, αφήνει χώρους στους ανίκανους.Πιστεύω δηλαδή, σε ένα Υπόδειγμα Δημοτικής Διοίκησης με τον πολίτη στο κέντρο της, που προβλέπει και απαιτεί συνθέσεις και συνεργασίες με απόλυτη διαφάνεια. Και με συμφωνίες μόνο πάνω από το τραπέζι.

Σε μια βάση κοινών προγραμματικών αρχών και αξιών. Αντιλαμβάνομαι τον Δήμο ως πεδίο δημιουργικών συνθέσεων, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν πιστεύω στους αυτοαναγορευόμενους σωτήρες που όντας μακριά από την εποχή και τα πραγματικά της προβλήματα, θεωρούν ότι οι λέξεις-και όχι το πραγματικό τους περιεχόμενο-έχουν αξία και δεν εμπιστεύομαι τους πολιτικούς που κλείνονται στον γυάλινο πύργο τους. Απομακρύνονται από την πραγματικότητα. Τρέμουν την κριτική. Απαξιώνουν την αντίθετη άποψη.

Κι αυτά τα ζούμε καθημερινά στον Δήμο μας, τα τελευταία χρόνια.

Διαφάνεια με εκατομμύρια απ’ ευθείας αναθέσεων; Συμμετοχή, χωρίς ουσιαστική συζήτηση; Με υποβάθμιση των κοινοτικών συμβουλίων; Με μονομερείς αποφάσεις; Με μηδενική λογοδοσία;Διαβούλευση με υπονόμευση ακόμη και των θεσμοθετημένων από το νόμο διαδικασιών; Με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης να βρίσκονται σε μια γωνία ή να μην καλούνται καν; Δημοκρατία με απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου; Με λογικές: αποφασίζομεν και διατάσσομεν; Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής; Με αδυναμία παραδοχής λαθών λες και έχουν το αλάθητο του Πάπα;

…Ζούμε σε ένα πλούσιο και ιστορικό δήμο και το δικό μας στοίχημα, το δικό μας όνειρο είναι να μην αρκούμαστε σε αυτό. Θέλουμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη. Να κάνουμε την πόλη και τις Κοινότητες ακόμα καλύτερες. Σπάζοντας στεγανά και αντιλήψεις που κρατούν τον Δήμο καθηλωμένο.

Αγαπητοί Συμπολίτες, Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατακτήσουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε στη νέα εποχή σαν συγκροτημένος, δυνατός και αποτελεσματικός Δήμος είναι το θεμελιώδες: Να νοιώσουμε όλοι μας δημότες του ίδιου Δήμου!

Ενός Δήμου που αποτελείται και από τα Γιαννιτσά και από όλες τις κοινότητες που ενσωμάτωσε ο Καλλικράτης. Αν θέλουμε πραγματικά να γίνουμε ένας ευρωπαϊκός Δήμος δεν γίνεται να μην τον σχεδιάσουμε ενιαία. Δε γίνεται να μην δώσουμε αντίστοιχες και ίσες ευκαιρίες αλλά και υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του. Από τα Άθυρα μέχρι το Σταυροδρόμι και από την Λάκκα μέχρι την Παραλίμνη…

Με σεβασμό και κατανόηση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις αλλά κυρίως με σχεδιασμό και προγραμματισμό. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανάπτυξη και η Δημοτική Αρχή να αποκλείει το 80% ενός Δήμου. Και αυτό δεν είναι ανάπτυξη αλλά επιλεκτική ανάπτυξη που οδηγεί σε διεύρυνση ανισοτήτων. Σε Δήμο δύο ταχυτήτων. Γιατί αν απομακρυνθεί κανείς 500 μέτρα από το κέντρο, το κακάσχημο θα πω,  προς κάθε κατεύθυνση το αφήγημα της ανάπτυξης του Δήμου μας καταρρέει. Αντιλαμβάνεται ότι ζει σε μια πόλη δύο ταχυτήτων, αντιλαμβάνεται ότι ζει σε έναν Δήμο δύο ταχυτήτων.Είναι δυνατόν να μιλάμε για την αξία των πεζοδρόμων και την  προσβασιμότητα-που είναι υποτυπώδης-μόνο στο κέντρο αδιαφορώντας, για το πώς μια μητέρα θα μετακινήσει το καροτσάκι του παιδιού της στη γειτονιά της ή τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και ακόμη περισσότερο τα άτομα με αναπηρίες; Είναι δυνατόν ν’ αδιαφορούμε για το που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους οι άνθρωποι που έρχονται για τις δουλειές τους ή την διασκέδασή τους στο κέντρο;

Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε με τις επιλογές των «ειδικών». Ομάδες ολίγων ατόμων, που αποφασίζουν σε ένα στενό κύκλο, πολλές φορές χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη σχέση με την ζωή του Δήμου, με την καθημερινότητα των κατοίκων. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ιδιαιτερότητες που γνωρίζουν οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς. Προτάσεις χωρίς δυνατότητα αντιλόγου, που οργανώνουν μία προσχηματική συνήθως διαβούλευση και που υλοποιούν σχέδια (εάν βέβαια υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός) που συγκρούονται με την πραγματικότητα.

Τα προβλήματα γνωστά. Δεν ιδρώνουν όμως τα αυτιά των διοικούντων γιατί «αυτοί υποτίθεται ξέρουν» και οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται με αυθάδεια υπονομευτές. Χωρίς την ενεργοποίηση των πολιτών, την καθημερινή τους συμμετοχή και τη θεσμοθέτηση κατά περίπτωση μεθόδων και θεσμών διαβούλευσης και άμεσης δημοκρατίας, η μεγάλη αλλαγή που ονειρευόμαστε για το Δήμο Πέλλας δεν μπορεί να γίνει.

Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μια συμμαχία με τους πολίτες. Μια προγραμματική συμφωνία

Και για την καλύτερη καθημερινή λειτουργία, και για να στηρίξουν και ν’ αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας για τις αλλαγές που είναι απαραίτητο να κάνουμε. Θέλουμε ουσιαστική συμμετοχή… Πιστεύω ειλικρινά στην ενεργοποίηση των πολιτών και των κοινωνικών εταίρων. Πιστεύω ειλικρινά στη συνέργεια και τη συνεργασία.

Το πιστεύουν και οι πολίτες που δείχνουν τον δρόμο! Που αναδεικνύουν την Αυτοδιοίκηση σαν εκείνο το πεδίο που πρέπει και μπορεί οι συνεργασίες να δοκιμάζονται. Έξω και πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια. Έξω και πέρα από στενά παραταξιακά συμφέροντα. Εμείς στην πράξη το αποδείξαμε, με την κοινή μας στάση με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε σειρά θεμάτων που απασχόλησαν τον Δήμο. Το πρόγραμμα μας, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι προϊόν σοβαρής και συγκροτημένης διαβούλευσης με όλους. Διαβούλευση η οποία ξεκινά από αύριο κιόλας ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συνεισφέρει σε προβληματισμό και προτάσεις όποιος πραγματικά το θέλει.

Θέλουμε να περάσουμε από την εποχή των κατ’ επίφαση ειδικών στην εποχή των ειδικών που συνεργάζονται με τους πολίτες και αισθάνονται τους χτύπους της καρδιάς του Δήμου! Η δημιουργία προγραμμάτων για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο μας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αναμόρφωση της τοπική αυτοδιοίκησης και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Χρέος όσων ασχολούμαστε ενεργά με τα κοινά είναι να δημιουργήσουμε εκείνα τα κίνητρα που θα ανακόψουν τη φυγή στο εξωτερικό. Οι κοινωνίες που το επιδιώκουν και το πετυχαίνουν βγαίνουν κερδισμένες… Αν κάποιος επιχειρήσει να μαζέψει και να αθροίσει τα εκατομμύρια ευρώ του κόστους των έργων που σε τακτά χρονικά διαστήματα υπόσχεται η Δημοτική Αρχή, θα νομίσει ότι ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δυστυχώς η πραγματικότητα μας κλείνει το μάτι και φωνάζει για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια και προκειμένου να μεγεθύνει ένα υποτιθέμενο έργο η δημοτική αρχή εφάρμοσε μια πρακτική ψεύτικου φουσκώματος όλων των οικονομικών μεγεθών του Δήμου. Των εσόδων, των εξόδων και των εκτελεσμένων έργων και βεβαίως και του περίφημου τεχνικού προγράμματος στο οποίο συχνά πυκνά αναφέρεται.

Δεν θα έπρεπε όμως έστω μια φορά να μας πει και για το ποσοστό επιτυχίας των στόχων του; Πως υλοποιήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα στο τέλος της κάθε χρονιάς; Πόσα χρήματα πήραμε από ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με αυτά που είχαμε προϋπολογίσει; Πόσα έργα παραδώσαμε στους πολίτες προς χρήση σε σχέση με αυτά που είχαμε υποσχεθεί και σχεδιάσει; Και βέβαια το αφήγημα των χρεών από τους Καποδιστριακούς Δήμους που πλέον έχει καταρρεύσει για χάρτινος πύργος.

Δεν είναι αυτή μια καθαρή και ειλικρινής σχέση με τον πολίτη;

Όταν μιλάς για έργα εκατομμυρίων ευρώ στα χαρτιά και πραγματοποιείς έργα πολύ λιγότερα ή προσπαθείς συνειδητά να παραπλανήσεις τους πολίτες ή αρνείσαι να συμβιβαστείς με την πραγματικότητα. Και στις δύο περιπτώσεις προσφέρεις κακή υπηρεσία στο Δήμο σου.…Δεν έχουμε συμμετάσχει σε έκθεση του εξωτερικού για να διαφημίσουμε το τουριστικό και πολιτιστικό μας προϊόν. Δε μιλάμε για την αδυναμία προβολής μιας πόλης που έχει 1000 λόγους για να προβάλλεται παντού ΚΑΙ σαν τουριστικός προορισμός!

Ο τόπος που γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος να μην έχει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό; Ένας Δήμος με τόσες ομορφιές και ένα Διεθνές Κωπηλατικό Κέντρο να μην είναι σημείο αναφοράς για τις προπονήσεις των Εθνικών Ομάδων κωπηλασίας;

Τι να πρωτοπώ; Για την Κρώμνη; Το Παϊκό; Τις πηγές της Αραβησσού; Το Οικολογικό Πάρκο της Κρύας Βρύσης; Πόσα μέρη έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Είναι δυνατόν να μην ενισχύουμε Συλλόγους που με προσωπικές ενέργειες των μελών τους, και αναφέρομαι στον φίλο μου τον Μανώλη τον Σαββίδη, έχουν καταφέρει να γυρίζονται κινηματογραφικές παραγωγές στην περιοχή μας και να σφυρίζουμε αδιάφορα;

Που προσπαθούμε να αντιγράψουμε με μάλλον κακό τρόπο, αδυνατώντας να προτείνουμε κάτι δικό μας για παράδειγμα τις ημέρες των Χριστουγέννων; Για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας; Στην ιστορία της «Παραμυθούπολης» και των πανηγυριών συναντάμε όλα εκείνα τα στοιχεία, που δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν τη λειτουργία ενός Δήμου και που από μόνα τους δικαιολογούν απόλυτα την αποτυχία: Προχειρότητα, ερασιτεχνισμός, ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα, αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα, μιζέρια και τελικά μια πόλη χαμένη! Ο Δήμος μας παράγει πολιτισμό. Μια μεγάλη διαδρομή, με διαφορετικές στάσεις στη διάρκεια των χρόνων, αλλά με συνεχόμενη δημιουργία που την κάνει να ξεχωρίζει.

Είναι χρέος μας να αγκαλιάσουμε κάθε προσπάθεια στο χώρο του Πολιτισμού, να επικροτήσουμε κάθε καλή πρακτική, να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλους όσοι τιμούν την πόλη μας και να χαράξουμε την πορεία στο μέλλον μαζί τους.

Πιστεύουμε στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία  και στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και θα στηρίξουμε με πάθος τις δομές και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό. Δε γίνεται να πορευόμαστε με βάση τον όποιο φόβο, αλλά με αυτό που βλέπουμε σαν προοπτική. Μια προοπτική για τον Δήμο της επόμενης δεκαετίας, που δεν μπορεί να περιγράφεται από ωραία λόγια που αναιρούνται στην πράξη, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από ατελείωτες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών, με συγκεκριμένες απαντήσεις για τα μεγάλα προβλήματα που ανακυκλώνονται και προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

Έναν Δήμο με διαφάνεια, καθαρότητα στη λειτουργία του, συμμετοχή των πολιτών και ουσιαστική διαβούλευση.

Έναν Δήμο πραγματικά εξωστρεφή που δεν μπορεί να είναι ακόλουθος των άλλων πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά πρωτοπόρος.

Δεν μπορεί τα Γιαννιτσά, με τη θέση της, τα πλεονεκτήματά της, την ιστορία της, τον Βάλτο των Γιαννιτσών, την Αρχαία Πέλλα, την αγορά της, τον κόσμο της να υπολείπεται σε επισκεψιμότητα άλλων γειτονικών μας πόλεων. Κάτι πάει στραβά. Δεν θα το δούμε; Έναν Δήμο με συγκεκριμένες απαντήσεις για το στόχο, αλλά και τον τρόπο ανάπτυξης του, που θα αναδιανέμει τον πλούτο που παράγεται σε αυτόν και δεν θα χρεώνει μονίμως τους πολίτες του, που θα προσελκύει επενδύσεις γιατί έτσι θα μιλήσουμε για ουσιαστική ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, δικαιοσύνης που δεν αφήνει κανέναν και καμία γειτονιά πίσω. Με κοινωνικές δομές, με συγκροτημένες πολιτικές αλληλεγγύης, με φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες.

Με σιγουριά και αυτογνωσία σας ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος του Δήμου Πέλλας

Νοιώθω έτοιμος και ικανός να κάνω αυτό το βήμα, να μπω στην πρώτη γραμμή ενός αγώνα όμορφου και πιστεύω και νικηφόρου. Σε αυτόν τον αγώνα σας ζητώ να είστε μαζί μου. Να κοιτάξουμε μαζί μπροστά, μαζί στο μέλλον, να φτιάξουμε μαζί, να πετύχουμε μαζί. Για να αποκτήσουμε μια δημοτική αρχή, που θα παράγει έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα. Θα σας χρειαστούμε όλους και ακόμη περισσότερους. Θα σας χρειαστούμε όλους δίπλα μας. Κάθε ημέρα, και κάθε στιγμή.

Σταθείτε στο πλευρό μας, και θα φέρουμε στην πόλη μας την μεγάλη αλλαγή  που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Γιατί όταν στεκόμαστε μαζί, ενωμένοι, δίπλα και μαζί με τον πολίτη, με πίστη στις αξίες και τις ιδέες μας, δεν υπάρχει κανείς και τίποτε που να μπορεί να μας γυρίσει πίσω.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που γνωρίζει πώς θα αξιοποιήσει τα αναπτυξιακά του διαθέσιμα για να παράγεται πλούτος από τις αγροτικές επιχειρήσεις, τη μεταποιητική μας βιομηχανία, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τις περιβαλλοντικές μας αξίες. Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στις εκλογές του Οκτωβρίου δε θα κονταροχτυπηθούν με τους άλλους συνδυασμούς γιατί τους θέλουμε δίπλα μας όταν θα χτίζουμε το μέλλον των παιδιών μας… θα κονταροχτυπηθούμε όμως με τον φόβο για το μίζερο παρόν, με όπλο μας την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι εμείς  στην «Πέλλα Μπροστά» εκφράζουμε την ελπίδα.

Γιατί μόνο όλοι μαζί θα κερδίσουμε! Μόνο όλοι μαζί θα φέρουμε τον τόπο μας, την «ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.