Thursday, 28 October, 2021

«Κοινωνία σε Κίνηση»: Αποκατάσταση της αλήθειας για το έργο που αφορά το ΔΑΚ Έδεσσας

Η «Κοινωνία σε Κίνηση»,  η δημοτική παράταξη που οραματίζεται  ένα Δήμο όπου η  δύναμη της πληροφόρησης θα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο

της δημοκρατίας  και της κοινωνικής δικαιοσύνης,  χαιρετίζει την μετάδοση μέσω  WEBTV-αρχειοθέτηση βίντεο  των τελευταίων συνεδριάσεων  των  δημοτικών συμβουλίων.  Υπάρχουν  ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν στην ψηφιακή οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου αλλά η υλοποίηση μιας  προγραμματικής μας  πρότασης δείχνει ότι, αργά αλλά σταθερά με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων το κλίμα και  η  εσωστρέφεια μπορεί να  αλλάξει. Έτσι λοιπόν, κάθε δημότης έχει πλέον την δυνατότητα να παρακολουθήσει τα δημοτικά συμβούλια στο επίσημο site (http://dimosedessas.gov.gr/) του Δήμου, χωρίς να παραπληροφορείται από επιλεγμένα δημοσιεύματα  και ειδήσεις που παρουσιάζουν μέρος και όχι, την ολότητα των θεμάτων.

Δύναμη μας είναι η κρυστάλλινη και διαυγής αλήθεια, για αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν ολόκληρα  τα βίντεο των συνεδριάσεων προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη και αντικειμενική άποψη επί όλων των  θεμάτων. Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα  δημιουργήθηκε  ζήτημα για ένα έργο που αναφέρεται στη διαμόρφωση της εισόδου του Δ.Α.Κ. Τόσο στη διαβούλευση του τεχνικού προγράμματος, όσο και στην 20η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δήλωσαν άγνοια, σχετικά με το τι περιλαμβάνει το έργο. Το έργο αυτό, ήρθε μόνο, ως τίτλος  χωρίς να συνοδεύεται από κάποια μελέτη η έστω κάποια διευκρίνηση για το τι ακριβώς περιλαμβάνει.

Εφόσον λοιπόν αφορά στην αντικατάσταση της θύρας του κλειστού γυμναστηρίου πρόκειται για προμήθεια η οποία μπορεί να γίνει άμεσα και δεν προβλέπεται να συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα. Αυτή ήταν η αιτία για την οποία δεν συμπεριλήφθηκε στην πρόταση που κατατέθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Εμείς, στα σοβαρά θέματα του Δήμου  απαντάμε με υπευθυνότητα , σοβαρότητα και αμέτρητες  ώρες  δουλειάς. Δείγμα της δουλειάς μας, αποτελεί και το παρακάτω έγγραφο που καταθέσαμε στις υπηρεσίες του Δήμου με βάση τους ισχυρισμούς του Δημάρχου και δημοσιοποιούμε,  προς ενημέρωση του κάθε δύσπιστου πολίτη για τις προθέσεις μας.

Προμήθεια και τοποθέτηση εξωτερικής πόρτας Δ.Α.Κ  Έδεσσας

Σε συνέχεια της 20ης , και 21ης συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας (1ο & 2ο σχετικό) στις οποίες ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Δημήτριος Γιάννου ανέφερε ότι η εξωτερική πόρτα του ΔΑΚ Έδεσσας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς και αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν μεταξύ των άλλων, όπως του κύριου Ευθύμιου Βαγουρδή (3ο σχετικό) « … και να μη συμβεί το χειρότερο και έχουμε και μια θύρα 7 στην Έδεσσα» παρακαλώ να μου διαβιβάσετε ΑΜΕΣΑ τις εισηγήσεις – έγγραφα της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια τέλεσης αγώνων καθώς και οποιαδήποτε άλλης Αρχής έχετε στην διάθεση σας που αφορούν τις αιτιάσεις του κου Δημάρχου.

Επίσης παρακαλώ θερμά,

 α)να προβεί η Τεχνική Υπηρεσία  σε άμεση σύνταξη της μελέτης με τίτλο που αναφέρεται στο θέμα και να αιτηθείτε από την Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών την άμεση ανάληψη υποχρέωσης,

Β) να προβεί άμεσα η  Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών (εντός δεκαημέρου) στην διενέργεια της προμήθειας και τοποθέτησης της  εξωτερικής πόρτας Δ.Α.Κ  Έδεσσας.

Παρακαλώ να μου διαβιβάσετε ΑΜΕΣΑ αν έχετε διαθέσιμη την μελέτη ή όταν την συντάξετε και να με ενημερώνετε εγγράφως για κάθε στάδιο (μελέτη, ανάληψη, έγκριση ανάληψης, σύμβαση) που θα προβαίνετε.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας,

Ιωάννης Τσεπκεντζής, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία σε κίνηση»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου