Friday, 29 March, 2024

ΚΠ Όραμα: Μεγάλο Ενδιαφέρον και Συμμετοχή στις Δια-δικτυακές Ομάδες

Κέντρο Πρόληψης Π Όραμα: Μεγάλο Ενδιαφέρον και Συμμετοχή στις Δια-δικτυακές Ομάδες
Α. Ομάδες Γονέων
Πάνω από 60 Γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών (από τον Παιδικό Σταθμό έως το Λύκειο) από όλες τις γωνιές του Νομού Πέλλας) και των 4 Δήμων (Αρχάγγελος, Παναγίτσα, Πετριά, Αχλαδοχώρι, Κρύα Βρύση, συμμετέχουν σε 3 Ομάδες Εκπαίδευσης (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα και κάθε Τετάρτη πρωί για 7 έως 10 συναντήσεις). Ενώ αιτήματα συμμετοχής έχουν εκδηλώσει άλλοι 30 Γονείς από το Νηπιαγωγείο Σκύδρα, και από τα Νηπιαγωγεία Καρυώτισσας και Γιαννιτσών (2ο & 6ο).
Β. Ομάδα για Εγκυμονούσες
Σε εξέλιξη η Ομάδα με 12 μέλλουσες μανούλες και συμμετοχές όχι μόνο από τον Ν. Πέλλας αλλά και από τη Γερμανία, όπου και διαμένουν μόνιμα δύο από τις συμμετέχουσες οι οποίες ενημερώθηκαν μέσω των Κοινωνικών Δικτύων για το σεμινάριο που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Έδεσσας.
Γ. Ομάδα Εκπαίδευσης σε Πρόγραμμα Ψυχο-σεξουαλικής Ανάπτυξης για Στελέχη Κέντρων Πρόληψης
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ξεκίνησε 4ήμερη δια-δικτυακή εκπαίδευση 15 Στελεχών με συμμετοχές από διάφορα Κέντρα Πρόληψης της Ελλάδος (Καρδίτσας, Βοιωτίας, Τρικάλων, Κορινθίας, Εύβοιας, Αρκαδίας), καθώς επίσης και συναδέλφων από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια» Γιαννιτσών, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα».
Το Πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο πρόληψης Ν. Πέλλας «Όραμα» σε συνεργασία με Νηπιαγωγούς του Νομού και στοχεύει στην Πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης σε παιδιά νηπιαγωγείου.
Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος, Λάζαρος Σιάντσης, Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου