Wednesday, 17 April, 2024

«Μέλλον δημιουργίας» Στάθης Φουντουκίδης. Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ δηλώνοντας και επίσημα τη δημιουργία του Συνδυασμού «Μέλλον δημιουργίας».

Ο κ. Φουντουκίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι νέα στελέχη από όλους τους κλάδους που θα εκφράζουν όλη την κοινωνία θα είναι στον Συνδυασμό του, όπως και πολλές γυναίκες-όχι μόνο λόγω της ποσόστωσης, αλλά και λόγω ικανοτήτων… «σήμερα έχουμε κοντά μας δυο υποψήφιες μας, την Αντωνία Τραιτση και την Καλλιόπη Τσαλκιτζή, σημειολογικά που βρίσκονται εδώ…» είπε.

«Οι νέες πολιτικές θα είναι κυρίαρχες στον δήμο μας, σε μία πόλη στραμμένη στη νέα τεχνολογία,… όπως μπορεί κάποιος να ακούει ή να έχει δει πχ λεωφορεία χωρίς οδηγό στον Δήμο Τρικκαίων, που είναι τόσο μπροστά, ενώ ο Δήμος Πέλλας είναι ένας ‘κοιμώμενος Γίγαντας’…».

Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για έναν δήμο φιλικό στον πολίτη και το περιβάλλον, με ποδηλατοδρόμους, αντικατάσταση στόλου δήμου, στήριξη συμπολιτών με σταθμούς φόρτισης, κλπ. Σημαντικό ζήτημα η ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκων, μείωση ενεργειακού κόστους… «Με άλλη πολιτική θα ξεπεραστούν προβλήματα και θα δημιουργηθεί πρωτοπόρα κοινωνική πολιτική. Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ σε δρόμους και κτίρια, για έναν δήμο νεωτερικό και με πρόσωπα και με πολιτικές ανατροπής. Σε ένα σύστημα αξιών και νοοτροπίας ανάπτυξης…».

Με λύσεις ουσιώδεις για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, όπως ανέφερε.

Δεν έλειψε η κριτική στον δήμαρχο Γρ. Στάμκο: «Μία αποτυχημένη πολιτική με το αφήγημα της οικονομικής τακτοποίησης των πρ. Καποδιστριακών δήμων εδώ και 13 χρόνια. Πολύ λίγα, πολύ αργά για τον κ. Στάμκο» είπε χαρακτηριστικά, «όπως και η αντιπολίτευση που δεν μας πείθει ότι πάει για κάτι καλύτερο. Το τρένο της ανάπτυξης περνάει από την πόλη μας και δεν σταματά…». Επιπλέον, ο κ. Φουντουκίδης απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους…

Η ομιλία του είχε τρεις συνιστώσες:

Η πρώτη συνιστώσα έχει τίτλο ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Στο σημείο αυτό θα εξηγήσουμε γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει το ΝΕΟ και την ΑΝΑΝΕΩΣΗ στα δημοτικά πράγματα και γιατί κρίνουμε ότι είναι αναγκαία η ανανέωση. Στο σημείο αυτό θα δώσουμε και μερικά παραδείγματα από το πρόγραμμά μας, που θα αναδεικνύουν το ΝΕΟ και την ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

Η δεύτερη συνιστώσα έχει τίτλο ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Θα εξηγήσουμε πως έχουμε απέναντί μας ένα σύστημα, ένα καθεστώς, το οποίο έχει καταδικάσει σε στασιμότητα τον τόπο μας και πρέπει να ανατραπεί. Στο σημείο αυτό θα υπάρξει και κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με τον όρο ανατροπή δεν εννοούμε μόνο την ανατροπή της εξουσίας, αλλά της νοοτροπίας αυτής που είναι χαρακτηριστική σε όλο το αυτοδιοικητικό φάσμα μέχρι στιγμής. Προϋπόθεση λοιπόν της ανανέωσης είναι η ολοκληρωτική ανατροπή σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, ακόμα και αν αλλάξει ο Δήμαρχος, οι πολίτες δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα αλλάξει κάτι.

Η τρίτη συνιστώσα της ανάλυσής μου θα έχει τίτλο ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Γνωρίζω καλά ότι οι σύγχρονη πολιτική ηγεσία της περασμένης δεκαετίας μέχρι και σήμερα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, έχει καπηλευθεί και έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές αυθαίρετα και ανεύθυνα αυτή την λέξη. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, ως νεοεμφανιζόμενο πρόσωπο στα δημοτικά πράγματα, να ξεκινήσω χτίζοντας σχέσεις αναξιοπιστίας με τους κατοίκους του Δήμου. Οπότε θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο και να τους πω με ειλικρίνεια ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, η λέξη αυτή έχει πραγματικό νόημα και επιλέχθηκε μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με τους επιστημονικούς συνεργάτες μου.

Είναι αυτονόητο για εμάς ότι αν διαθέτεις σχέδιο, δυναμική και αξιόπιστη ηγεσία, ομαδικό πνεύμα και ικανό έμψυχο δυναμικό, τότε η ανάπτυξη είναι φυσικό επακόλουθο την ανατροπής και της ανανέωσης. Σας λέω λοιπόν υπεύθυνα ότι ΝΑΙ, η ανάπτυξη στον τόπο μας, στον Δήμο Πέλλας, δεν είναι απλά ένα ανεκπλήρωτο όνειρο, για εμένα και τον συνδυασμό μας είναι ένας υλοποιήσιμος στόχος. Μια ανάπτυξη που στο κάτω-κάτω ο δικός μας Δήμος την έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Στο σημείο αυτό θα αναπτύξω και πτυχές του προγράμματός μας, καθώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατό να αναφερθεί το σύνολο του προγράμματος σε μια συνέντευξη τύπου. Τις επόμενες ημέρες όμως θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το 80% του προγράμματός μας, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να δει τις θέσεις μας και να υποβάλλει τις παρατηρήσεις-προτάσεις του. Επίσης πρόκειται να υποβληθούν προτάσεις ξεχωριστά για κάθε οικισμό. Οπότε τα αναλυτικότερα σημεία του προγράμματός μας θα σας δοθούν μέσω του ιστότοπου του συνδυασμού, που ετοιμάζεται και θα «ανέβει» τις επόμενες ημέρες.

Μετά την ομιλία μου, θα έχετε δικαίωμα, εφόσον το επιθυμείτε, να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας.  

ΑΝΑΝΕΩΣΗ λοιπόν, γιατί την εκφράζουμε και γιατί την χρειαζόμαστε.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου στον Δήμο Πέλλας συγκεκριμένα πρόσωπα. Όλα αυτά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι άνθρωποι με πολυετή παρουσία στην πολιτική, άλλος διοικεί τον Δήμο πλέον 13 χρόνια, άλλος πολιτεύεται από την δεκαετία του 2000, άλλος από το 1986, αν το πιστεύετε.

Στους δε συνδυασμούς τους κατά κύριο λόγο μετέχουν ως πρωτοκλασάτα ονόματα άνθρωποι που μονοπωλούν την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές εδώ και δεκαετίες.

Όλη αυτή η ομάδα ανθρώπων, από όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε τους συνδημότες μας, δεν κατάφερε να δώσει μια ώθηση στον Δήμο Πέλλας, ένα «κοιμώμενο γίγαντα» επιτρέψτε μου να πω, με τόσες δυνατότητες, που δεν αξιοποιεί.

Σε όλους αυτούς τους επικεφαλείς ο δικός μας συνδυασμός αντιπροτάσει έναν υποψήφιο δήμαρχο πολύ νεώτερο, συγχρόνως όμως με γνώση διοίκησης και παραστάσεις από την εικοσαετή σχεδόν εμπειρία μου στην μαχόμενη δικηγορία και την ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά του κλάδου μου σε ανώτατο πανελλαδικά επίπεδο.

Αρκεί όμως αυτό; Όχι βέβαια. Ένας νεώτερος υποψήφιος, πλαισιωμένος από πρόσωπα του παρελθόντος, πάλι θα εξέφραζε το παλαιό.  Έτσι, στον συνδυασμό μας θα δείτε μεν κάποιους παλαιότερους και έμπειρους αυτοδιοικητικούς, που θεωρούμε ότι έχουν ξεχωρίσει με την δράση τους, μπολιασμένους όμως με πάρα πολλά νέα πρόσωπα. Νέα με την έννοια των άφθαρτων προσώπων, που είτε είχαν μικρή, είτε καθόλου συμμετοχή στα κοινά μέχρι σήμερα, συγχρόνως όμως με την κοινωνική και επαγγελματική τους παρουσία.

Τα πρόσωπα αυτά θα εκφράζουν κάθε κοινωνική τάση και όλα τα πολιτικά πιστεύω. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο καθένας μας στις βουλευτικές εκλογές, το κοινό που μας συνδέει είναι η αγωνία για τον τόπο μας και η διάθεση να πάμε τον Δήμο Πέλλας εκεί που πραγματικά μπορεί να φτάσει και που θα έπρεπε εάν είχαμε μια ικανή δημοτική αρχή που συμβαδίζει με την εποχή. Έτσι, κριτήριο για την συμμετοχή στον συνδυασμό δεν είναι τα πολιτικά πιστεύω, αλλά η αξιοσύνη. Πρόσωπα από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, όλοι έχουν θέση και θα έχουν φωνή στον συνδυασμό μας και αυτό θα το δείτε με τα πρόσωπα που θα παρουσιαστούν.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την απογοήτευσή μου για την υποκρισία που επικρατεί από κάποιους. Κάποιοι λοιπόν εμφανίζονται να έχουν «χρίσμα» από συγκεκριμένο κόμμα, άλλοι παρακαλούν να έχουν την άτυπη στήριξη άλλου κόμματος, την ίδια ώρα που αυτοί οι ίδιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν εμάς ως κομματική υποψηφιότητα. Πλέον για κάποιους οι λέξεις και οι πράξεις έχουν χάσει κάθε σημασία.  

Συγχρόνως στον συνδυασμό μας  θα εκφράζονται όλες οι κοινωνικές τάξεις και επαγγέλματα. Ιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Επιχειρηματίες, Έμποροι, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί υπάλληλοι, Εργάτες και Αγρότες, άνθρωποι της αγοράς, που όπως και εγώ, είμαστε εν ενεργεία και όχι απόμαχοι της εργασίας, που γνωρίζουμε τι σημαίνει κάθε μήνα να έχεις να καλύψεις ένα σορό υποχρεώσεις, που ξέρουμε να κόψουμε ένα τιμολόγιο. Άραγε, όσοι επί δεκαετίες βρίσκονται εκτός αγοράς μπορούν να τα αντιληφθούν όλα αυτά;

Επιπλέον,  θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γυναικών και θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό. Είναι κάτι που ούτως ή  άλλως το επιβάλει ο νόμος με προβλεπόμενη ποσόστωση στο 40%. Όμως για εμάς είναι στοίχημα να μετέχουν γυναίκες, όχι για να κλείσουμε τον απαραίτητο αριθμό, αλλά ενεργά, πρωταγωνιστικά, με την διαφορετική τους ματιά, δημιουργικότητα και ευφυΐα. Όπως γνωρίζετε μεγάλωσα σε περιβάλλον με μια δυναμική και επιτυχημένη γυναίκα και δεν με τρομάζουν τέτοιες παρουσίες, αντίθετα τις επιζητώ και θεωρώ ότι θα είναι κατάλληλες συνεργάτες στο μέλλον. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε. Οι γυναίκες σήμερα με τους πολλαπλούς ρόλους, της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης, που σε όλους τους ρόλους πρέπει να τα καταφέρει και τα καταφέρνει, τέτοιες γυναίκες θα δώσουν το κάτι παραπάνω στον συνδυασμό μας. Έχουμε την τύχη και την τιμή να μας πλαισιώνουν αρκετές γυναικείες παρουσίες, δυο εξ αυτών είναι σήμερα εδώ μαζί μας. Η κ. Αντωνία Τραίτση και η κ. Καλλιόπη Τσαλκιτζή, Συνάδελφοι δικηγόροι, μεταξύ μας υπάρχει πολυετής γνωριμία και εκτίμηση. Μητέρες, σύζυγοι και επαγγελματίες σε ένα δύσκολο εργασιακό χώρο, που τα καταφέρνουν περίφημα.

Αρκούν όμως τα πρόσωπα για να εκφράσουν την ΑΝΑΝΕΩΣΗ; Όχι βέβαια, ούτε ένας νέος επικεφαλής, ούτε πολλοί νέοι και άφθαρτοι υποψήφιοι αρκούν, πρέπει να φέρουν και νέο αέρα, νέες πρακτικές και πολιτικές. Αυτό θα είναι κάτι που θα το δείτε.

Ως συνδυασμός είμαστε στραμμένοι στις νέες τεχνολογίες, θα διεκδικήσουμε κάθε πρόγραμμα που θα αναδείξει τον Δήμο Πέλλας ως πρωτοπόρο στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία…

Το δεύτερο σημείο της ανάλυσής μας έχει τίτλο ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Ήδη προανέφερα ότι εδώ και δεκαετίες τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα με άλλους ρόλους μονοπωλούν τα δημοτικά πεπραγμένα και ότι πλέον είναι ανάγκη για ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

Η ανανέωση αυτή όμως θα έρθει μόνο μέσω ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ πρώτα από όλα σε ένα σύστημα διοίκησης που έχει τα ηνία του Δήμου μας εδώ και 13 πλέον έτη με επικεφαλής τον κ Στάμκο.

Ρωτήθηκα σε προηγούμενη συνέντευξη ποια η άποψή μου για την διοίκηση του κ. Στάμκου. Επαναλαμβάνω ότι είπα:

Με μια λέξη-ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ,

Με μια φράση-ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η κριτική μου απέναντι σε κάθε πρόσωπο θα είναι πολιτική και όχι προσωπική, οι εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσω θα είναι προσεκτικές και θα αφορούν στα πολιτικά πεπραγμένα και όχι στην προσωπικότητα των ανθρώπων, που σέβομαι απόλυτα.

Πράγματι, δεν υπάρχει άλλος δήμος που σε 13 χρόνια δεν ξεκίνησε ή/και ολοκλήρωσε ένα έργο υποδομής, δεν άφησε ένα ελάχιστο αποτύπωμα στον Δήμο.

Υπήρξε το αφήγημα της οικονομικής τακτοποίησης, για το οποίο θα αναφερθώ διεξοδικά στο μέλλον, αρκεί μόνο στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι ο Δήμος Πέλλας έλαβε από το ΥΠΕΣ (δλδ από την Τρόικα, μέσω του ΥΠΕΣ) ποσό της τάξης των 15 εκατ. Ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που μάλιστα πληρώθηκαν μετά από «παζάρι» σε τόκους και έξοδα.  Για ποια οικονομική τακτοποίηση μιλάμε όταν το χρέος ανερχόταν (αν υπολογίσουμε τους τόκους και τα έξοδα) κατά προσέγγιση στα 20 εκατ. Ευρώ; Και τέλος πάντων, αυτό έγινε σε όλους τους Δήμους, όχι μόνο στον δικό μας, δεν ήταν επίτευγμα της διοίκησης Στάμκου, αλλά επιλογή της κεντρικής κυβέρνησης και των τότε δανειστών.

Φτάσαμε στο σημείο έργα άλλων υπηρεσιών, όπως το φυσικό αέριο, να εμφανίζονται ως «επιτεύγματα» της διοίκησης Στάμκου. Με ότι καταπιάστηκε εμφάνισε ολιγωρία και ανικανότητα, χαρακτηριστικά η ανάπλαση στην περιοχή του Βασιλόπουλου. Ένα έργο που με ευθύνη του κ. Στάμκου παρελήφθη με ελλιπή μελέτη, που καθυστερεί εδώ και πάνω από ένα έτος να ξεκινήσει και θα έρθει προεκλογικά να εγκαινιάσει βιαστικά-βιαστικά ότι είναι έτοιμο για να «μας ρίξει στάχτη στα μάτια», αντί να απολογηθεί που στέρησε τόσο καιρό με δική του ευθύνη το έργο από τους δημότες.

Μια δημοτική αρχή που τα έχει παρατήσει, έχει κουραστεί και μας έχει κουράσει. Καμιά παρέμβαση, καμιά ουσιαστική προβολή του Δήμου μας και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, ξένη προς τις προτεραιότητες των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίφημη «Γέφυρα του Πλατανότοπου», που κόστισε ένα κάρο χρήματα, δίχως ουδεμία χρησιμότητα. Μας είπαν ότι το ψήφισε και η αντιπολίτευση. Και; Μήπως αυτό σημαίνει ότι ξαφνικά το έργο έγινε χρήσιμο; Μας είπαν ότι αποτελεί εναρκτήριο έργο μιας ολικής ανάπλασης του Πλατανότοπου, δίχως ποτέ να μας πουν οτιδήποτε για την ανάπλαση αυτή, τι θα γίνει, πότε, πως συνδέεται η γέφυρα με τα υπόλοιπα έργα που ΘΑ γίνουν και γιατί επελέγη πρώτα αυτό το έργο παρά κάποιο άλλο, ενδεχομένως πιο χρήσιμο.

Να μιλήσουμε για τον χώρο της παιδείας; Το μουσικό σχολείο έχει γίνει σίριαλ, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Στάμκου λειτουργεί ακόμα σε κοντέινερς. Ερειπωμένα σχολικά κτίρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλιώς αντί να ρημάζουν.

Να μιλήσουμε για την καθημερινότητα; Ανύπαρκτες παιδικές χαρές, παλαιωμένα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, αδυναμία στην καθαριότητα, κυκλοφοριακή συμφόρηση που καθιστά δυσχερή την μετακίνηση των πολιτών, ελλιπής φωτισμός, κακή συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Μυλοτόπου, που πλέον είναι μη λειτουργικό κ.ο.κ. 

Τα παραδείγματα είναι πολλά, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που θα ακολουθήσει, η αλήθεια είναι αυτή που βλέπουμε με τα μάτια μας, η διοίκηση Στάμκου θα φύγει δίχως να αφήσει ένα έργο, δίχως να έχει στο ενεργητικό της οτιδήποτε χρήσιμο.

Εδώ κανείς μπορεί να ρωτήσει. Εντάξει όλα αυτά, όμως υπάρχουν ήδη στην αντιπολίτευση δημοτικές παρατάξεις, γιατί δεν εμπιστεύεστε κάποια από αυτές;

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε ακούσει από τις άλλες παρατάξεις ένα ολοκληρωμένο σχέδιο,…

Τέλος, στο τρίτο σημείο της ομιλίας μου θα σας μιλήσω για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, που τόσο έχουμε ανάγκη. Όπως προανέφερα, εδώ θα αναπτύξουμε πτυχές του προγράμματός μας, καθώς εμείς δεν ερχόμαστε ως «αντιστάμκος» ή αντί γενικά σε οποιονδήποτε, αλλά με δική μας, θετική πρόταση. Ήδη στις παραπάνω ενότητες ανέφερα μέρη του προγράμματός μας, κυρίως όσον αφορά στον νεοτερισμό, τις νέες τεχνολογίες και το περιβάλλον. Ήδη σας προανέφερα ότι το αναλυτικό μας πρόγραμμα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα είναι προσβάσιμο για πληροφόρηση, αλλά και προς διαβούλευση, σε όλους τους συμπολίτες μας.

Στο σημείο αυτό της ομιλίας θα αναδείξω μόνο ορισμένες από τις παρεμβάσεις που σκεφτόμαστε για ένα νέο Δήμο, που θα λειτουργεί με κανόνες σύγχρονης διοίκησης, με κατεύθυνση την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αντί του συγκεντρωτικού μοντέλου που έχουμε σήμερα, με αυξημένο ρόλο αντιδημάρχων και τοπικών συμβουλίων, με ενεργό ρόλο των πολιτών. Ειδικά για τα τοπικά συμβούλια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να ασκούν τις αρμοδιότητες διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων των οικισμών, ώστε να μην είναι αναγκασμένος ο εκάστοτε πρόεδρος για το παραμικρό να αναζητά τον δήμαρχο να του εγκρίνει ένα μικροκονδύλιο. Με τους αναγκαίους πόρους και προσωπικό τα τοπικά ζητήματα θα επιλύονται άμεσα από τα τοπικά συμβούλια, πολύ πιο γρήγορα από ότι σήμερα και πολύ πιο αποτελεσματικά. Ήδη αυτή η παρέμβαση θεωρώ ότι θα βελτιώσει κατά 70% την καθημερινότητα των πολιτών.  

Επίσης, θα αναδείξουμε και σημειολογικά την σημασία των οικισμών μας, ότι οι συνδημότες μας αυτοί δεν αποτελούν πολίτες Β κατηγορίας… Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω επιγραμματικά τα στοιχεία της σημερινής μας παρουσίας.

ΝΑΙ λοιπόν θα είμαστε υποψήφιοι για τον Δήμο Πέλλας. Ο Συνδυασμός μας θα ονομάζεται ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ένα όνομα που συνδυάζει την ΑΝΑΝΕΩΣΗ με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΝΑΙ έχουμε διακρίνει ένα κενό στα δημοτικά πράγματα, μια κακή διοίκηση και μια ανεπαρκή αντιπολίτευση, αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε.

ΝΑΙ κατεβαίνουμε με θετική πρόταση, όχι ασκώντας στείρα αντιπολίτευση, αλλά με σχέδιο και όραμα.

ΝΑΙ φέρνουμε το νέο, τόσο όσον αφορά στα πρόσωπα του συνδυασμού, όσο και στο πρόγραμμά μας

ΝΑΙ ήρθε η ώρα για να προχωρήσουμε σε ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πέλλας, για να μπουν οι βάσεις της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, να δούμε με αισιοδοξία ένα διαφορετικό ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου