Δύο διαδοχικές τοπικές εκδηλώσεις με τίτλο «Μαγειρεύουμε στις Ρίζες μας»,
διοργανώνει η ΟΤΔ Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΣΔΣ: “Προβολή-Προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας” τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 στο εστιατόριο «Το Πέτρινο» στην Παναγίτσα Πέλλας.
Η πρώτη εκδήλωση θα αρχίσει στις 11.00 πμ το πρωί και αφορά στην προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, ενώ η δεύτερη εκδήλωση θα αρχίσει στον ίδιο χώρο στις 13.30 και αφορά στην ενημέρωση των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Στους παρευρισκόμενους θα δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικά πιάτα της Μακεδονικής Κουζίνας από τη Πέλλα.
Το πρόγραμμα
11:00-11:15 Υποδοχή-Καλωσόρισμα
11:15-11:45 Χαιρετισμοί
11:45-12:00 Παρουσίαση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας CLLD/LEADER «Προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας» κος Kιοσέογλου Ιορδάνης, Συντονιστής Τοπικού προγράμματος Πέλλας
12:00-12:15 Παρουσίαση 10λεπτου βίντεο προβολής της Μακεδονικής Κουζίνας και προβολή φωτογραφικού υλικού συνταγών
12:15-12:30 Παρουσίαση με θέμα «Γαστρονομία και τοπικά προϊόντα» Ευστάθιος Λαζαρίδης, Chef Research & Development (R&D) στην εταιρεία Αγρόκτημα Φούστανης και Καθηγητής ΣΑΕΚ Αριδαίας
12:30-12:45 Παρουσίαση της γαστρονομίας των πιάτων και των προϊόντων της περιοχής και την προώθηση τους μέσα από την ένταξη τους στα μενού των τοπικών επιχειρήσεων – κος Θοδωρής Κουρατζόγλου, σεφ, μέλος της ένωσης Culinary Professional’s of GREECE και ambassador της Μακεδονικής Κουζίνας
12:45-13:15 Ερωτήσεις-Προτάσεις- Συζήτηση
13:15-15:30 Γευσιγνωσία τοπικών συνταγών της Μακεδονικής Κουζίνας της Πέλλας
15:30 Λήξη εκδήλωσης, Αναμνηστικά-Δώρα