Friday, 14 May, 2021

Μετεγκατάσταση της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας στο παλαιό Δημαρχείο Αριδαίας

Μετεγκατάσταση της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας στο παλαιό Δημαρχείο Αριδαίας

Ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας στα πλαίσια του ουσιαστικού νοικοκυρέματος και με στόχο την εξοικονόμηση χώρων, προχώρησε στην μετεγκατάσταση των γραφείων της Κοινωφελούς Επιχείρησης από το υπόγειο του Δημαρχείου στους χώρους του παλαιού Δημαρχείου Αριδαίας.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δομών, καθώς επίσης και ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τους εργαζομένους και τους πολίτες που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ:

Αριδαία, Κύπρου 32 (παλαιό Δημαρχείο)

Τηλ. 2384024772, 2384024761

Β.Σ.Σ. 2384022170, 2384350324-325

E-mail: dimotikialmopias@gmail.com

 

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας υφίστανται οι εξής δομές:

 

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Κ.Δ.ΑΠ.)

Πρόκειται για μία από τις πιο χρήσιμες και παραγωγικές δομές του Δήμου Αλμωπίας, καθώς εξυπηρετεί έναν πολύ ευαίσθητο τομέα που σχετίζεται με μικρά παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ωφελούμενων από 25 που ήταν πέρσι σε 90. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Κ.Δ.ΑΠ. θα λειτουργεί με χρήματα από Ευρωπαϊκούς πόρους και δεν θα απαιτείται οικονομική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό του Δήμου. (Για την υποβολή αιτήσεων θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση).

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑμεΑ (Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ)

Είναι η πιο ευαίσθητη δομή του Δήμου Αλμωπίας, καθώς φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες και ικανότητες. Το πρόγραμμα συνεχίζεται δυναμικά και πάγια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής είναι να στηριχθεί ακόμα περισσότερο, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή με στόχο να παρέχει βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας αντιλαμβανόμενη το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της συγκεκριμένης δομής, προχώρησε σε πρωτοβουλίες που διευκολύνουν το έργο των εργαζομένων. Σε αυτά τα πλαίσια, έγινε αποπληρωμή οφειλών παρελθόντων ετών και πλέον η μισθοδοσία είναι συστηματική. Επιπλέον, παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Το Ξενιτίδειο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας αποτελεί Κυψέλη του Πολιτισμού του Δήμου μας και έχει ως στόχο την οικοδόμηση και την καλλιέργεια της αγάπης για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν μαθητικές συναυλίες τις οποίες παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας που με το χειροκρότημά τους επιβράβευσαν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας εξασφάλισε από πολύ νωρίς (πριν το κλείσιμο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς) την εύρυθμη λειτουργία του, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Στο Ωδείο θα διδάσκουν 14 καθηγητές, τρεις περισσότεροι σε σχέση με πέρσι. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται από τις 15 Αυγούστου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει κάθε προσπάθεια που αφορά στους παραπάνω τομείς. Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ένας από τους βασικούς στόχους. Βρίσκεται δίπλα σε όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντική δραστηριότητα και στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχετικών δράσεων. Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, πραγματοποιούνται συναντήσεις και συζητήσεις με σκοπό την αγαστή συνεργασία.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου