Friday, 19 April, 2024

Με λαμπρότητα η 107η επέτειος απελευθέρωσης της Έδεσσας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, η 107η επέτειος απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον τουρκικό ζυγό.
Το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.


Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και στις 12 η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Ν. Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, δήλωσε:
«Είχα σήμερα την τιμή να εκπροσωπήσω τον πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις συνεορτασμού για την απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.
Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στον Ελληνικό Στρατό και τους χιλιάδες Έλληνες που με πενιχρά μέσα αλλά ισχυρή πίστη στην Πατρίδα κατάφεραν την απελευθέρωση της Έδεσσας από τον οθωμανικό ζυγό.
Ταυτόχρονα, τιμούμε την ιερή μνήμη των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την διαφύλαξη της ελληνικότητάς της. Η αυταπάρνηση και ο πατριωτισμός τους αποτελεί παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές».

βίντεο: Κώστας Δάμος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου