Tuesday, 3 August, 2021

Νέα ταινία του Β. Τσικάρα, με πρωταγωνιστές από τα Γιαννιτσά!

Με τη συμμετοχή δημοφιλών ηθοποιών και την αμέριστη συμπαράσταση του Πολιτιστικού Σωματείου “Εκκίνηση” αρχίζουν 

στον νομό Έβρου, τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πέντε 5», με την οποία ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας ολοκληρώνει την τριλογία του για το 1821, μετά τις προηγούμενες επιτυχίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».
Το «Πέντε 5» είναι ένα ιστορικό δράμα που αναδεικνύει το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης (Σεπτέμβριος 1821), την Επανάσταση του 1821 στη Θράκη, ήρωες εκείνης της περιόδου και τέλος τους 5 Νεομάρτυρες του νησιού.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε: τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κωνσταντίνο Λάγκο, Αντώνη Σιώπκα, Μανώλη Σαββίδη, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Κωνσταντίνο Καραθωμά, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Σταύρο Παρχαρίδη, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά.
Guests: Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Ίμβριος
Λίγα λόγια για το έργο: Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδους ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…
Και ο σκηνοθέτης Γιώργος Βασιλειάδης από τα Γιαννιτσά (δίδυμος του Στάθη!) αναλαμβάνει τη φωτογραφία, με τον Δ. Σταμπολή.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο-σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Φωτογραφία: Δημήτρης Σταμπολής, Γιώργος Βασιλειάδης
Βοηθοί: Αργυρώ Μπαρή
Set&costumedesigner: ΜαρίαΒλάχου
Βοηθοί: Κυριακή Μπέλλου, Κωνσταντία Πίτσου
Παραδοσιακές φορεσιές-όπλα: Μανώλης Σαββίδης
Μουσική σύνθεση: Έφη Ράτσου
MUA&hairstylist: Σοφία Βουλαλά, Παρασκευή Χουρσίδου
Ηχοληψία: Σάββας Φωτιάδης
Βοηθός σκηνοθέτη Α: Βάχαγκ Καραπετιάν
Βοηθοί Β΄: Δημήτρης Κόσσυβας, Μένη Τσιλιανίδου, Μαρία Χαρτοματσίδου
Σκριπτ: Αριστοτέλης Φρεγγίδης
Χορογραφίες μαχών: Δάνης Νικολαΐδης
Οπλουργός: Γιάννης Μπάρλος
Μοντάζ: Aratosfilms
VFX-colouring: Γιάννης Στραβόλαιμος
Επικοινωνία-δημόσιες σχέσεις: Γεωργία Μπιτάκου
Οργάνωση παραγωγής: Aratos films
Όπως αναφέρει ο Ιστορικός και συγγραφέας από τα Γιαννιτσά, Χρήστος Λαμπρούδης: “Ο φίλος σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας και οι αδερφικοί μου φίλοι από τα Γιαννιτσά “Σύλλογος Φίλων ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής, Γιαννιτσών” σε λίγο ξεκινούν τα γυρίσματα της καινούργιας ταινίας “ΠΕΝΤΕ” που έχει να κάνει με το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης.
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν να επιδείξουν όχι απλά έργο, αλλά επιτεύγματα! Βραβεύτηκαν στο εξωτερικό!
Ότι έκαναν το έκαναν ουσιαστικά με δικά τους έξοδα και με την βοήθεια κάποιων αγνών πατριωτών και ιερέων (οι ίδιοι μπορούν να σας τα πουν καλύτερα) και με την παντελή απαξίωση και αδιαφορία του κράτους!!! Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται την στήριξή μας!!!Και λέω δικαιούνται διότι πρώτα έδειξαν πράξεις και επιτεύγματα.
Γνωρίζοντας ότι σχεδόν όλοι εσείς οι φίλοι μου εδώ, είστε άτομα που αγαπάτε την πατρίδα μας, την ιστορία μας και κάθε τι που έχει να κάνει με την Ελλάδα, σας παρακαλώ από τα βάθη της ψυχής μου να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια όσο μπορείτε. Έστω και θυσιάζοντας σαν ζευγάρι έναν καφέ που θα πίνατε έξω. “Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι” που λένε και οι πρόγονοι. Ακόμη κι εσείς που είστε επαγγελματίες ή καταστηματάρχες και θέλετε να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο επικοινωνήστε με τα άτομα που έχω προσθήκη. Vasilis Tsikaras, Σαββιδης Μανωλης, Thomas Tantsis
Δεν θα βοηθήσετε απλά σε έναν σκοπό που αξίζει, αλλά θα νοιώθετε όμορφα διότι θα λέτε στον εαυτό σας ότι: “ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ”.
Στην Ελλάδα πάντα οτιδήποτε όμορφο, γίνεται από ιδιωτική πρωτοβουλία και με την παντελή έλλειψη και αδιαφορία του κράτους. Ας είμαστε όλοι μια γροθιά σαν Έλληνες σε οτιδήποτε Ελληνικό.
Όποιος θέλει λοιπόν ας κοιτάξει εδώ:
Αρ.Λογαριασμού:
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR 7401719130006913151478503
Τράπεζα Δράμας (πρώην Έβρου):ΙΒΑΝ: GR2008800100003010301586100 (για εξωτερικό: STEO GR21) “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗ”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου