Tuesday, 18 June, 2024

Νοσοκομείο Βέροιας: Εγκαίνια του έργου επέκτασης. “Δεν θα τελείωνε αν δεν ήταν ο Η. Πλιόγκας”

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας (νέα πτέρυγα), παρουσία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας) Ηλία Πλιόγκα, του Διοικητή της 3ης Υ.Πε. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Παπανικολάου Δημήτρη Βαλαρούτσου και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και νυν υποψήφιου Ευρωβουλευτή Βασίλη Κοντοζαμάνη. Το παρών έδωσαν ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Αποστολος Βεσυρόπουλος και οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Το έργο περιλαμβάνει 2 υποέργα:

α)την κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση δύο νέων κτηρίων καθώς και
β)την προμήθεια και εγκατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω έργων είναι 33.384.524,42€.

Στον χαιρετισμό του ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Πλιόγκας αναφέρθηκε στο ιστορικό υλοποίησης του έργου και στάθηκε ιδιαίτερα στο πως κατάφερε να “ξεκολλήσει” ένα βαλτωμένο έργο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να το φθάσουν μέχρι την υλοποίησή του.

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του έδειξε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας ως απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι καταστρέφει το ΕΣΥ ενώ άσκησε καυστική κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της “άχρηστα”. Ο κ. Γεωργιάδης απένειμε τα εύσημα στον κ. Πλιόγκα για την προσπάθεια που κατέβαλε στην υλοποίησή του έργου. “Αυτό το έργο δεν θα τελείωνε αν δεν ήταν ο κ. Πλιόγκας. Δικαιούται στο μέλλον να έχει το όνομά του” σχολίασε ενώ το ίδιο έκανε και για τον κ. Κοντοζαμάνη. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι μετά τις τελευταίες προσλήψεις δεν υπάρχουν οργανικά κενά στο Νοσοκομείο της Βέροιας, σύμφωνα με το pliroforiodotis.grΟ Υπουργός Υγείας, δήλωσε: «Εδώ στο νοσοκομείο της Βέροιας, είναι η πλάκα της θεμελίωσης του έργου όταν ήμουν Υπουργός Υγείας πριν από 10 χρόνια, μία εποχή πάρα πολύ δύσκολη. Ήμασταν στον πυρήνα των μνημονιακών χρόνων. Τα χρήματα ελάχιστα, με μεγάλη προσπάθεια είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους Ευρωπαϊκούς πόρους για να δώσουμε στο νοσοκομείο της Βέροιας έναν ρόλο πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που είχε. Η αντιπολίτευση παρέλαβε ένα έργο που το χρονοδιάγραμμά του ήταν ότι αυτά τα εγκαίνια που κάνουμε σήμερα, θα γίνονταν μέσα στο 2016, και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2019, ο ελληνικός λαός να ψηφίσει την Κυβερνητική αλλαγή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, για να αντιμετωπίσουμε το χάος που άφησαν πίσω τους εδώ στην Βέροια. Και ευτυχώς όλα πήγαν καλά, το έργο ολοκληρώθηκε, το νοσοκομείο λειτουργεί, η περίοδος των «αχρήστων» περνάει ως μία περίοδος απλώς για να τη θυμόμαστε και να τη διηγούμαστε στα παιδιά μας και να γελάμε όταν τους βλέπουμε να μας κατηγορούν. Αυτοί που έχουν το θράσος να μας κατηγορούν ότι εμείς θέλουμε να διαλύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να έρθουν να το πουν εδώ στη Βέροια μπροστά σε εσάς. Αυτήν την περίοδο που μιλάμε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχω την τύχη να είμαι αυτή την περίοδο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, εκτελεί ταυτόχρονα το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης κτιριακών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχει συντελεστεί εδώ και πενήντα χρόνια. Αν αθροίσετε τα χρήματα του νέου κτιρίου, της νέας πτέρυγας, μαζί με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, πλησιάζουμε σχεδόν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο ποσό για ένα περιφερειακό νοσοκομείο. Αυτό που έχει συμβεί στη Βέροια είναι ένα παράδειγμα καλής συνεργασίας πολιτικής ηγεσίας, διοικήσεως του νοσοκομείου, εργαζομένων του νοσοκομείου και τοπικής κοινωνίας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου