Saturday, 27 July, 2024

Ξενογιαννακοπούλου από Γιαννιτσά: Δέσμευση μας η επαναφορά της 13ης σύνταξης. Απόδοση αναδρομικών στους συνταξιούχους

Η βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ήταν καλεσμένη απόψε στα Γιαννιτσά, στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Νομού Πέλλας και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών-Δ. Πέλλας.

Ομιλήτριες στην παρουσίαση των προτεραιοτήτων και των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «Δίκαιο Κράτος-Δίκαιη Κοινωνία-Δίκαιη οικονομία» ήταν η κα Ξενογιαννακοπούλου και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους μισθούς και τις συντάξεις, λέγοντας πως: «Δέσμευση μας είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης, η απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχους και, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, πρόταση για το θέμα της προσωπικής διαφοράς, προκειμένου να υπάρξει αύξηση και γι’ αυτήν την κατηγορία συνταξιούχων. «Δεν μπορεί να μιλά για καλύτερους μισθούς ο κ.Μητσοτάκης που διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, υπονόμευσε τις κλαδικές συμβάσεις και επέβαλε την φθηνή εργασία».

Για την έκρηξη της ακρίβειας, σημείωσε ότι: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται στο “καλάθι του νοικοκυριού”, το οποίο είναι “καλάθι του εμπαιγμού” και το περίφημο “market pass”, που και οι ίδιοι οι πολίτες έχουν αποδοκιμάσει. Προεκλογική και ανεπαρκής η ανακοίνωση για αύξηση του κατώτατου μισθού, όταν οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πάνω από 20% της αγοραστικής τους δύναμης και ένα ζευγάρι εργαζομένων των 800€, έχει χάσει το 40% της αγοραστικής του δύναμης. Η κυβέρνηση ούτε τους μισθούς στηρίζει, ούτε κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να μειώσει τους έμμεσους φόρους, ούτε πραγματοποιεί τους απαιτούμενους ελέγχους για την αισχροκέρδεια στην αγορά…».

«Προσπαθεί απεγνωσμένα η ΝΔ να αλλάξει τη δημόσια συζήτηση από την αντιδημοκρατική εκτροπή των παράνομων παρακολουθήσεων και το νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με το οποίο παρεμπόδισε την ενημέρωση από τον κ. Ράμμο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής…».

Περισσότερα και η τοποθέτηση της κας Τζάκρη σε επόμενη ανάρτηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου