Thursday, 28 March, 2024

Οικολογία-Πράσινη Λύση: Απαράδεκτες οι συνθήκες στη δομή προσφύγων στον Δήμο Σιντικής

Η παράταξη της “Οικολογίας-Πράσινη Λύση” αναφέρει πως: Από το προηγούμενο Σάββατο έχουν μεταφερθεί στην θέση “Κλειδί” του Δήμου Σιντικής

εξακόσιοι τρεις (603) πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες στην πλειονότητά τους μαζί με οκτώ ασυνόδευτα. Την στιγμή της άφιξης του, αλλά και μέχρι σήμερα η κατασκευή της υπαίθριας δομής (απλές σκηνές των πέντε ατόμων) δεν έχει ολοκληρωθεί.
Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών δεν υπάρχει ακόμη νερό στη δομή, ενώ πραγματοποιούνται εργασίες για άντληση νερού από γεώτρηση, δεν υπάρχει ακόμη σύνδεση ρεύματος και η τροφοδοσία ενέργειας γίνεται με γεννήτρια, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για διάθεση υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).
Επιπρόσθετα, η “δομή” στερείται πιστοποιητικού πυρασφάλειας με μια και μόνο θύρα εισόδου-εξόδου, ενώ στο χώρο θα βρίσκονται εγκατεστημένες σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους πλαστικές σκηνές, με ότι αυτό συνεπάγεται, αν εκδηλωθεί πυρκαγιά σε μια από αυτές και το πώς θα επιχειρηθεί η κατάσβεση της.
Ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο είναι πως η χωροθέτηση της “δομής” φαίνεται να έχει γίνει σε σημείο που φαίνεται να μην διαθέτει καμία αντιπλημμυρική προστασία, ενώ η μορφολογία του εδάφους προμηνύει καταστροφή στην περίπτωση στιγμιαίας πλημμύρας. Επιπρόσθετα, η όλη λεκάνη απορροής στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο καμπ είναι εντός της Ζώνης δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας, όπως αυτές έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο περιβάλλοντος.
Η Οικολογία-Πράσινη Λύση καλεί το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα και να λύσει άμεσα όλα τα προβλήματα, αν όχι να αλλάξει την χωροθέτηση της δομής, πριν θρηνήσουμε θύματα αθώους ανθρώπους ή δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτες συνέπειες για τη Δημόσια υγεία.
Το Γραφείο Τύπου της Παράταξης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου