Sunday, 19 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οικονόμου: Σε 3 χρόνια δεν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες. Ανάλογη των εμβολίων η διαδικασία έκδοσης

Άκυρες θα είναι οι παλιές μας ταυτότητες σε δύο χρόνια από σήμερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου

χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άσκοπες» τις διαμαρτυρίες και τις ουρές στα αστυνομικά τμήματα.
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, ενώ σε 3 χρόνια από σήμερα τον Αύγουστο του 2026 δεν θα ισχύουν οι παλιές, επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις.
Ανάλογη των εμβολίων η διαδικασία έκδοσης
Η διαδικασία έκδοσης θα είναι ανάλογη των εμβολίων, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, θα λειτουργεί πλατφόρμα, όπου ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov σε 370 σημεία σε όλη της χώρας και θα ξεκινήσουν από τις 25/09/23.
Συγκεκριμένα, ο πολίτης θα υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα, ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση, θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 10 ευρώ. (Το είπε μάλιστα και με φυσικότητα ο κ. Οικονόμου… “το πολύ 10 ευρώ θα είναι το κόστος”, επί πόσα εκατομμύρια, πόσα χρήματα είναι κ. υπουργέ; Να μας πείτε πχ ότι για 5 εκατ. Έλληνες, θα είναι 50 εκατ. ευρώ. Που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Στο κόστος πλαστικοποίησης; 
Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε επίσης ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες… *λένε φυσικά, διότι στο εξωτερικό ήδη υπάρχουν κάποιοι που έχουν αναρτήσει ότι μπορούν να πλαστογραφηθούν… αυτό δεν το αναφέρει κανένας! 
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων.
Ακολούθως ο κ. Οικονόμου είπε ότι ταυτότητες που υπάρχουν σήμερα εκδίδονται με απαρχαιωμένους όρους του 1961.
«Όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν», σημείωσε ενδεικτικά.
O κ. Οικονόμου τόνισε ακόμη ότι οι ουρές για τις ταυτότητες παλαιού τύπου δεν έχουν νόημα, καθώς τον Αύγουστο του 2026, δεν θα ισχύουν, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό.
Ο υπουργός έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τις θρησκευτικές ευαισθησίες, καλώντας την εκκλησία να «αποκρούσει κάθε προσπάθεια που κινείται στη σφαίρα του σκοταδισμού».

*Όλη αυτή η υπερπροσπάθεια πληροφόρησης για το καλό μας και τη βελτίωση της ζωής μας, να μη μας πλαστογραφήσουν, ας πούμε… αν την έκαναν για να μην ξεφύγουν οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως στο ελαιόλαδο που δεν θα έχει να φάει ο κόσμος τον χειμώνα, θα την εκτιμούσαμε όλοι περισσότερο… εδώ δεν μπορούν να σταματήσουν αυτούς που εξαπατούν τον κόσμο τηλεφωνικά, και τους αδειάζουν τις κάρτες… όταν δεν είναι ικανοί να προστατεύσουν τον κόσμο στους τομείς της υγείας της παιδείας, της εργασίας, των τιμών στα ενοίκια, αυτό που μας “έκοφτε” όλους εμάς τους απλούς πολίτες, ήταν αν είχαμε μεγάλο θέμα με τις υπάρχουσες ταυτότητες, εφόσον κάνουμε καθημερινά εγκληματικές πράξεις, μην τυχόν και μας ¨πλαστογραφήσουν¨! Αυτά φτάνουν κ. υπουργέ για να μας βάζετε όντως στη σφαίρα του σκοταδισμού, η πείνα, η εξαθλίωση, η ανεργία, δεν έχει να κάνει με παλιές και νέες ταυτότητες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου