Thursday, 28 March, 2024

Οι φοιτητές “μένουν” στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι φοιτητές επιμένουν στην απόφασή τους να μην εγκαταλείψουν τη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών εν μέσω επιδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας

Την απόφαση για παραμονή στις εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΠΑ, σε νέα Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την Τρίτη 24/3.

Μεταξύ άλλων, οι εστιακοί φοιτητές του ΕΚΠΑ αποφάσισαν:

-Παραμονή στο σπίτι μας, την εστία. Δε δεχόμαστε τα ξενοδοχεία. Στηρίζουμε το ψήφισμα του Συλλόγου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στις προηγούμενες ΓΣ

-Κάλεσμα σε έκτακτη εφορία τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου, τον αντιπρύτανη και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Επιπλέον, σήμερα, Πέμπτη, εκ μέρους του Συλλόγου οικοτρόφων των εστιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρεται ότι: Η Κυβέρνηση με ένα ΦΕΚ που δημοσίευσε την Κυριακή αποφάσισε αναστολή όλων των φοιτητικών εστιών την Τετάρτη 25/03. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή είναι παράλογη για πολλούς λόγους, κυρίως ως είναι επικίνδυνη για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, καθώς έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με όσες οδηγίες έχουν δοθεί μέχρι στιγμής σχετικά με την υγειονομική προστασία των πολιτών. Πολλές φοιτητές και φοιτήτριες, τρομοκρατημένοι διασκορπίστηκαν μαζικά σε όλη τη χώρα. Ωστόσο υπάρχουν πολλές και πολλοί ακόμη που αρνούνται κατηγορηματικά να μετακινηθούν, διακινδυνεύοντας την υγεία των οικογενειών τους, τη δική τους -κατά την μετακίνησή τους, καθώς και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο απότομης και ραγδαίας εξάπλωσης του ιού σε όλη τη χώρα. Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε μέλη της Επιτροπής του κυρίου Τσιόδρα, τα οποία είπαν στους φοιτητές ότι δεν γνώριζαν σχετικά με αυτή την απόφαση. Σε εισήγησή τους τη Δευτέρα πρότειναν την ακύρωση της απόφασης ως επικίνδυνης, αλλά, η πρότασή τους απορρίφθηκε. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι επίσημο που να επιβεβαιώνει τα παραπάνω, καθώς η συζήτηση ενός λοιμωξιολόγου της Επιτροπής με μια φοιτήτρια έγινε μέσω τηλεφώνου και αρνήθηκαν να αποστείλουν επίσημα, το κείμενο με τη θέση τους. Ωστόσο, σήμερα, Πέμπτη 26/03, η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο τάσσεται ρητά κατά αυτής της απόφασης της Κυβέρνησης. Δεν κατανοούμε για ποιους λόγους η Κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί τον λόγο της επιστήμης, αψηφώντας την αδυναμία πολλών φοιτητών να εγκαταλείψουν την εστία εξαιτίας μιας πληθώρας λόγων προκειμένου να μετακινηθούν σε όλες τις επαρχίες της χώρας που παραμένουν απρόσβλητες από τον ιό.

Ο σύνδεσμος που οδηγεί στο κείμενο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

https://www.oengegr.com/post/foititikes-esties

Οι φοιτητές δηλώνουν πως: Η κοινοποίησή του έχει μεγάλη σημασία για όλες και όλους εμάς, καθώς και για τον πληθυσμό που θα πρέπει να μας δεχτεί. Εμείς, παρά το ΦΕΚ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

Με εκτίμηση, ΤΚ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου