Saturday, 27 July, 2024

Ομόφυλα ζευγάρια: Απείχε ο Λάκης Βασιλειάδης, το ‘όχι’ έγινε “ναι” για τον Καρασμάνη

20 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης είπαν «όχι» στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών και άλλοι απείχαν.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές Χ. Αθανασίου, Φ. Αραμπατζή, Β. Γιόγιακας, Στ. Γκίκας, Γ. Γκιουλέκας, Θ. Δαβάκης, Α. Δημοσχάκης, Κ. Καραγκούνης, Α. Καραμανλή, Θ. Καράογλου, Α. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Φ. Μπαραλιάκος, Μ. Σαλμάς, Γ. Πασχαλίδης, Ε. Στυλιανίδης, Μ. Χαρακόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Θ. Λεονταριδης.

Την αποχή επέλεξαν τέσσερα μέλη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας.

Οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» βουλευτές που απείχαν είναι οι Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανός, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλασης, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιου, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος.

Οσον αφορά τα ονόματα, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 107 «γαλάζιοι» βουλευτές, εκ των οποίων υπήρχαν μερικές εκπλήξεις, όπως ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Στράτος Σιμόπουλος και ο Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος ψήφισε όχι στο νομοσχέδιο… όπως ειπώθηκε, αλλά… έγινε ναι στην καταμέτρηση. Ο «Λόγος της Πέλλας»  επικοινώνησε με το γραφείο του βουλευτή, και έλαβε την εξής απάντηση:

«Περιμένουμε τη διόρθωση από το προεδρείο της Βουλής να έρθει πρώτα η επίσημη απάντηση-όπως μας πληροφόρησαν-και ακολούθως ο κ. Καρασμάνης θα εκδώσει δελτίο τύπου», οπότε οψόμεθα για τη δήλωση του, καθώς όπως αναφέρθηκε χθες, ο κ. Καρασμάνης σε επικοινωνία του με δημοσιογράφους ενημέρωσε ότι καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ από λάθος προσμετρήθηκε η ψήφος του στα ναι.

Ο ίδιος γνωστοποίησε-μετά την ψηφοφορία-ότι την Παρασκευή αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του. Εάν συμβεί αυτό, τότε τα ναι μειώνονται από 176 σε 175 και τα όχι αυξάνονται από 20 σε 21. Στα “ναι” ήταν η ψήφος του Διονύση Σταμενίτη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου