Thursday, 28 March, 2024

Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας, με δήμαρχο τον Χρήστο Μπάτση

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης και η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, το απόγευμα του Σαββάτου, 24 Αυγούστου 2019.
Τον αγιασμό στην ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωήλ, στο Αθλητικό κέντρο της πόλης.

Ο νέος δήμαρχος, Χρήστος Μπάτσης τόνισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, πως:
«Η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά, είμαστε και θα είμαστε για όλους τους δημότες, για όλους τους επαγγελματίες που πασχίζουν να ορθοποδήσουν στην εποχή της κρίσης. Για όλους τους ανθρώπους της αγροτιάς που επιβιώνουν με τους μόχθους τους. Τη νεολαία μας που αγωνιά για το μέλλον, με ανοιχτά τα μάτια, με χαμηλά το κεφάλι, ήθος, συνέπεια και προσήλωση στους στόχους, και προπάντων σκληρή δουλειά»…


Η ομιλία του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Μπίνου στην τελετή ορκωμοσίας:
Πριν πέντε χρόνια μια αυτοδύναμη δημοτική αρχή ξεκινούσε με κύριο μέλημα τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Πέντε χρόνια μετά, είμαστε υπερήφανοι για το έργο που αποδώσαμε στην κοινωνία και τις βελτιώσεις που κάναμε στην καθημερινότητα των δημοτών μας.


Υπηρετήσαμε το συμφέρον των πολιτών με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Αναδιοργανώσαμε διοικητικά τις υπηρεσίες του Δήμου μας και μεταφέραμε υπηρεσίες του σε ιδιόκτητα κτίρια (ΔΗΚΕΑ, ΚΕΚΠΑ, Τμ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Βοήθεια στο Σπίτι, 3ο και 5ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας).
Υλοποιήσαμε το Κέντρο Κοινότητας Αλμωπίας και σχεδιάσαμε την λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας. Στηρίξαμε τους πολίτες μας που έχουν ανάγκη, μέσα από τις δομές του Δήμου μας. Η ΔΗΚΕΑ με τα προγράμματά της ανταποκρίθηκε ουσιαστικά σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα. Προμηθευτήκαμε για τις ανάγκες των δράσεών μας ένα λεωφορείο και ένα όχημα. Στηρίξαμε την τρίτη ηλικία με τα ΚΑΠΗ, αλλά και τα παιδιά μας μέσα από τη λειτουργία των παιδικών μας σταθμών, ακόμη και στα ακριτικά μας χωριά.
Συντηρήσαμε το Δημαρχείο, δίνοντας πρόσβαση και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Συντηρήσαμε μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και με τους εργαζόμενους του εργοταξίου όλα σχεδόν τα κοινοτικά καταστήματα και αρκετούς δημοτικούς χώρους (παλιό Δημαρχείο Αριδαίας και Εξαπλατάνου, ΚΔΑΠ Σχολικό και ΑΜΕΑ, Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, Μαθητική Εστία, Αγροτικά Ιατρεία).
Το κοινοτικό κατάστημα Πιπεριάς το προωθήσαμε για ένταξή του στο Leader για την ίδρυση Μουσείου Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ύψους 264.000 ευρώ.
Βελτιώσαμε την καθημερινότητα των πολιτών σε όλους τους τομείς. Στον αγροτικό τομέα υλοποιήσαμε σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1.600.000 ευρώ στις τοπικές κοινότητες Προμάχων, Πολυκάρπης, Αριδαίας, Πιπεριάς, Θηριόπετρας, Φούστανης, Κωνσταντίας, Μηλιάς. Δημοπρατήσαμε έργα 697.000 ευρώ σε Μικροχώρι-Πιπεριά, Ίδα και Σαρακηνούς. Εκτελούνται αυτή την ώρα έργα αγροτικής οδοποιίας από την Περιφέρεια 400.000 ευρώ σε Άψαλο, Λουτράκι, Προμάχους και Γαρέφι. Εντάξαμε άλλα ύψους 868.000 ευρώ σε Πιπεριά, Ίδα, Προμάχους και Νερόμυλο. Από διασυνοριακό πρόγραμμα εξασφαλίσαμε παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα όπως τη μελέτη για το φράγμα του Προδρόμου.
Από τα χρήματα των υδροηλεκτρικών που λειτουργούν στην επικράτεια του Δήμου μας, που αποδόθηκαν για πρώτη φορά από την δημοτική μας αρχή, υλοποιήσαμε και υλοποιούνται έργα ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης.
Συντηρήσαμε το οδικό δίκτυο, έγιναν ασφαλτοστρώσεις, έργα ομβρίων, αναπλάσεις. Κατασκευάσαμε παιδικές χαρές στην Αριδαία και εξασφαλίσαμε 500.000 ευρώ από τα Leader για παιδικές χαρές σχεδόν σε όλα τα χωριά.
Υλοποιήσαμε δύο πολύ μεγάλα έργα, που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, τον ΧΥΤΑ και την αποχέτευση της Αριδαίας. Υπάρχει πίστωση για τον Βιολογικό της Αριδαίας και 3.500.000 ευρώ εξασφαλισμένα από τον «Φιλόδημο» για να αντικατασταθεί όλο το δίκτυο ύδρευσης στην πόλη της Αριδαίας και για να δοθεί λύσει στην ύδρευση σε Αρχάγγελο, Φούστανη, Όρμα, Λουτράκι και Αγάθη. Μεγάλη η συμβολή της ΔΕΥΑ στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Το εργοτάξιο ήταν πάντοτε δίπλα για τα απλά και καθημερινά, επιλύοντας μάλιστα ζητήματα χρόνια. Με τους εργαζόμενους σε πρώτη γραμμή στην μάχη της καθημερινότητας, συντηρήσαμε δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους. Εξασφαλίσαμε 235.000 ευρώ από τον «Φιλόδημο» για την προμήθεια μηχανημάτων στο εργοτάξιο. Εξοπλίσαμε με μηχανήματα την πολιτική προστασία του Δήμου και την καθημερινότητα του πρασίνου.
Δώσαμε λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων, συνεργαζόμενοι με την φιλοζωική, παίρνοντας και την πανελλήνια βράβευση για τις δράσεις μας.
Διαμορφώσαμε κλίμα εμπιστοσύνης στους πολίτες και τους υπαλλήλους του Δήμου μας, τους οποίους και ευχαριστώ για την κατανόηση και την συνεργασία μας όλα αυτά τα πέντε χρόνια.
Μας εμπιστεύτηκαν οι προμηθευτές του Δήμου μας και όσοι αναλαμβάνουν οποιαδήποτε σχέση με εμάς (εργολάβοι κτλ). Υπάρχει αξιοπιστία και αμεσότητα πληρωμών. Αποπληρώσαμε χρέη παλαιότερων ετών και σχεδιάσαμε την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.
Ήμασταν κοντά στους Συλλόγους. Δώσαμε λύσεις στην καθημερινότητά τους. Υλοποιήσαμε έργα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της επικράτειας και εντάξαμε την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Αριδαίας και έργα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων 2.500.000 ευρώ.
Στα Λουτρά, σταθεροποιήσαμε τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών και δημιουργήσαμε αποθέματα.
Δώσαμε ευρωπαϊκή προοπτική στην Λουτρόπολη, εντάσσοντάς την στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων το 2015.
Αναβαθμίσαμε την παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες και δημιουργήσαμε νέους χώρους λουτροθεραπείας. Διαμορφώσαμε χώρους περιπάτου και στάθμευσης.
Ανεβάσαμε την προσέλευση των επισκεπτών κατά 25% από το 2015 μέχρι σήμερα.
Στηρίξαμε την τοπική μας κοινωνία με το πλεόνασμα που δημιουργήσαμε στον αγροτικό τομέα, την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Συμμετείχαμε σε δράσεις ως συνδιοργανωτές και χορηγοί, όπως εκδηλώσεις συλλόγων, σχολείων και στηρίξαμε συνέδρια που έγιναν στην περιοχή μας.
Προβάλαμε την ομορφιά της Λουτρόπολης και του τόπου μας για να προωθήσουμε τον ιαματικό, ιστορικό, θρησκευτικό, ιστορικό, αθλητικό, μαθητικό και συνεδριακό τουρισμό.
Αυξήσαμε τα έσοδα με τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού στη Λουτρόπολη.
Ιδιαίτερη προσοχή δώσαμε στην εκπαίδευση και την εκπαιδευτική κοινότητα, γιατί για εμάς ήταν μία σημαντική προτεραιότητα. Υλοποιήσαμε παρεμβάσεις ύψους 600.000 ευρώ σε πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα από τις σχολικές επιτροπές, δώσαμε λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές. Επισκέφτηκα εγώ προσωπικά με τους συνεργάτες μου όλα τα σχολεία του Δήμου και έχω πλήρη εικόνα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συντήρηση σχολικών μονάδων ύψους 250.000 ευρώ και κάνουμε τα πάντα ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να παραδώσουμε σε ετοιμότητα όλες τις σχολικές μονάδες. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε ενέργειες υλοποίησης ενός νέου και σύγχρονου Νηπιαγωγείου στους Προμάχους. Εξασφαλίσαμε 200.000 ευρώ για την αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, αλλά προβλήματα ιδιοκτησιακά δεν μας το επέτρεψαν από το 2017 που τα εξασφαλίσαμε να κάνουμε σύγχρονο αθλητικό κέντρο.
Κοντολογίς, παραδίδουμε 10.000.000 ευρώ και πλέον εξασφαλισμένα χρήματα για την υλοποίησή τους. Λυπούμαστε που δεν θα τα κατασκευάσουμε εμείς που τα εξασφαλίσαμε, αλλά θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους. Τα τρία επόμενα χρόνια θα βλέπετε να κατασκευάζονται τα δικά μας έργα. Θα τα προστατεύσουμε και θα τα παραδώσουμε στην κοινωνία για χρήση και ωφέλεια.
Η σχέση μου με την κοινωνία ήταν ζωντανή. Συμμετείχα σε όλες τις εκδηλώσεις, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες όλων. Επισκέφτηκα αρκετές φορές τα χωριά μας, ήμουν κοντά στους Προέδρους για να δίνω λύσεις στο μέτρο των δυνατοτήτων που είχαμε. Αγάπησα αυτό που έκανα και αυτό ήταν ορατό από όλους. Δημιούργησα ένα πλαίσιο νέων συνεργατών, τους οποίους εμπιστεύτηκα γιατί τους θεωρώ το αύριο της κοινωνίας. Στην πορεία αυτή βίωσα συμπεριφορές ποικίλες. Έδωσα τον εαυτό μου, αλλά πολλές φορές εισέπραξα το στείρο ατομικό συμφέρον και την αχαριστία.
Η εφαρμογή του νέου νόμου στην αυτοδιοίκηση, για τον οποίο εκφράσαμε την αντίθεσή μας, επιβάλλει διαπαραταξιακές συνεργασίες στη βάση αρχών και κανόνων και όχι «Αποστάτες» και «Εφιάλτες», για την πραγματοποίηση αυτοδυναμίας. Καλή τύχη! Καλή επιτυχία! Για να μην πάνε χαμένα τέσσερα χρόνια για τον τόπο μας.
Η Αλμωπία της Καρδιάς μας και εγώ, είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στην πρόοδο του τόπου μας και να στηρίζουμε το έργο μας. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε με διαφάνεια και αξιοπιστία τον τόπο μας.
Ευχαριστώ!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου