Thursday, 28 March, 2024

Ο Γάλλος που με το ποδήλατό του ταξίδεψε σε 15 χώρες του κόσμου βρέθηκε στην Καρυώτισσα Πέλλας! (συνέντευξη-φωτο)

Έχει κάνει ποδηλατικά πάνω από 15.000 χιλιόμετρα και βρέθηκε και στην Καρυώτισσα της Πέλλας!

Ο Γάλλος Πιερ, ταξιδεύει για πάνω από 10 μήνες με το ποδήλατο του, σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ευρώπης.

piergallos

Ξεκίνησε όπως δήλωσε στον ‘’Λόγο της Πέλλας’’ την περιπέτεια του από τη Γαλλία, και με τη σκέψη ότι εφόσον τέλειωσε τις σπουδές του, ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο και να κάνει κάτι διαφορετικό! Με λίγα χρήματα στην τσέπη, με καλό εξοπλισμό στο… όχημα και με την τρέλα της νιότης, έφτασε αεροπορικώς στην περιοχή του Καυκάσου, στο Αζερμπαϊτζάν, όπου πέρασε στη συνέχεια στο Ιράν, Ουζμπεκιστάν, Ταϊλάνδη… Τουρκία και μόλις χθες στην Ελλάδα!

pier

Βρέθηκε ξημερώματα στην Καρυώτισσα της Πέλλας, μη μπορώντας να επικοινωνήσει με κάποιο Σύλλογο ή νοσοκομείο ίσως για να περάσει τη νύχτα, όπου με το κρύο και το χιόνι θα έπρεπε να διακόψει το ταξίδι του. Αναγκάστηκε λοιπόν να κοιμηθεί έξω, στην είσοδο του Συλλόγου του χωριού! Το πρωί, τον είδαν ο πρόεδρος Γιάννης Χατζής και ο Βασίλης Δεμερτζόγλου, από το καφέ Ολύμπιον και τον φιλοξένησαν μέσα στο καφέ.

pier2

Η μαμά του Βασίλη του ετοίμασε να φάει και να πιει κάτι ζεστό… Ο Πιέρ περιμένει τη βελτίωση του καιρού ώστε να συνεχίσει προς τα σύνορα, στα Σκόπια και να κλείσει τη διαδρομή του με την επιστροφή στη Γαλλία!

Δείτε τη διαδρομή του στη σελίδα του στο διαδίκτυο εδώ

Χριστίνα Κωστογλίδου Παπαδοπούλου

Ο Γάλλος που με το ποδήλατό του ταξίδεψε σε 15 χώρες του κόσμου βρέθηκε στην Καρυώτισσα Πέλλας! (συνέντευξη-φωτο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου