Monday, 19 April, 2021

Ο Γιάννης Σηφάκης με τον Δήμαρχο Αλμωπίας για την έξοδο προς Βορρά

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών συνδυασμών Αλμωπίας για την έξοδο προς Βορρά

το σημαντικό έργο της ύδρευσης της Αριδαίας που χρηματοδοτήθηκε με 2,7 εκατ.€ και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς
Α. Με τον Δήμαρχο Αριδαίας:
Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ο βουλευτής, αφού ευχήθηκε για τις γιορτές, ανέλυσε την ουσιαστική πρόοδο του σημαντικού αναπτυξιακού έργου της εξόδου της Πέλλας προς Βορρά από τους Προμάχους Αλμωπίας. Το έργο Πρόμαχοι – Kavadarci θα έχει μήκος 80 Km με 27 km στην χώρα μας (Πρόμαχοι – Pulievo) και 54 km στην ΠΓΔΜ (Pulievo – Kavadarci) εκ των οποίων τα 45 km είναι ασφαλτοστρωμένα.
Ανέπτυξε την μεγάλη αναπτυξιακή σπουδαιότητα του έργου που θα συμβάλει στην άρση της απομόνωσης της Πέλλας με δεδομένο ότι όπου υπάρχει συνοριακός σταθμός οπωσδήποτε κατασκευάζεται και κάθετη στην Εγνατία οδό. Ακόμη τον βαθμό ωρίμανσης τους μετά την συνεννόηση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και την ανάθεση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ της ωρίμανσης αναλυτικής προμελέτης με στόχο την προώθηση της μελέτης και της κατασκευής σε διασυνοριακά ή άλλα προγράμματα.
Ζήτησε από τον Δήμαρχο να είναι ο Δήμος κοντά στην προσπάθεια μα προωθηθεί το συντομότερο δυνατόν αυτό το σημαντικό έργο.


Για το έργο της ύδρευσης της Αριδαίας ο βουλευτής ανέφερε στον Δήμαρχο ότι αποδεικνύει την μεγάλη ανάγκη εκπόνησης μελετών καθόσον όποιο έργο προτάθηκε από τον Δήμο (όπως και από όλους τους Δήμους της Πέλλας) χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοφανείς χρηματοδοτήσεις (120 φορές πάνω είναι η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση σε σχέση με την περίοδο 2012- 2014). Σε συνδυασμό με την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό που θα δημοπρατηθεί άμεσα κάνει την Αριδαία σύγχρονη πόλη από πλευράς βασικών υποδομών.
Ο βουλευτής ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση του προηγούμενου έργου ύδρευσης (μέσω της δημοπράτησης του μικρού έργου που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια) για να γίνει λειτουργικό και να αποφευχθεί οριστικά η οικονομική καταστροφή της ΔΕΥΑ με καταλογισμό επιστροφής του 1.500.000,00€ ποσόν με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί το έργο. Ο βουλευτής είχε εξασφαλίσει χρόνο για την ολοκλήρωση του αλλά ανά πάσα στιγμή το έργο είναι στον «αέρα» όσο δεν ολοκληρώνεται.
Συζητήθηκαν ακόμη το αρδευτικό έργο της Φούστανης (το οποίο απεντάχθηκε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ λόγω μη ωρίμανσης των μελετών του) στο οποίο πρέπει να ανατεθεί άμεσα περιβαλλοντική μελέτη με στόχο την προσπάθεια χρηματοδότησης του από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Η επίλυση των τελευταίων θεμάτων που εκκρεμούν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να δημοπρατηθεί η αυλή του 2ου Δημοτικού σχολείου, έργο για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Η ανάγκη άμεσης δημοπράτησης της μελέτης του αρδευτικού φράγματος του Προδρόμου που έχει ενταχθεί χρηματοδοτικά στο ΙΝΤΕRREG με στόχο την ταχύτερη δυνατή ωρίμανση του, η παράδοση του ΧΥΤΑ στον ΦΟΔΣΑ, καθώς και η ανάγκη εκκίνησης μελέτης για την Ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Λυκοστόμου- Προμάχων- Σωσάνδρας και μελετών αγροτικής οδοποιίας.
Ακόμη συζητήθηκαν η προοπτική αξιοποίησης της κλειστής αγοράς στην Αριδαία και η πορεία του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου στην Αριδαία.
Ο βουλευτής συζήτησε με τον δήμαρχο και για την επερχόμενη ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ των έργων του χλοοτάπητα του Αλμωπού προϋπ. 83.000,00€ καθώς και κατασκευής γηπέδων αντισφαίρισης και συντήρηση γηπέδων καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης προϋπ. 270.000,00 €.
Β. Με τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών:
Η συνάντηση με τους Δημήτρη Πασόη και Δημήτρη Ασβεστόπουλο από κοινού πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του βουλευτή στην Αριδαία.
Ο βουλευτής, μετά την ανταλλαγή ευχών, ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών για τα ίδια θέματα που ενημέρωσε τον δήμαρχο με ιδιαίτερη αναφορά στην έξοδο προς Βορρά, στην χρηματοδότηση του έργου της ύδρευσης Αριδαίας και γενικά στα θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑ Αλμωπίας καθώς και τα αρδευτικά έργα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου